Omron

OMRON julkistaa yhtenäiseen designiin perustuvien tehdasautomaatiolaitteiden neljännen sukupolven

OMRON Corp., Kioto, julkistaa yhtenäiseen designiin perustuvien tehdasautomaatiolaitteiden neljännen sukupolven. Uusiin yhdenmukaisiin tuotteisiin kuuluu 144 mallia kahdesta eri kategoriasta: E5CD-B- ja E5ED-B-sarjan digitaalisia lämpötilansäätimiä sekä Push-In Plus -liitäntätekniikalla varustettuja A22NE P-hätäpysäytyspainikekytkimiä.

Omron on yhtenäistänyt tehdasautomaatiolaitteiden rakenteen, mikä mahdollistaa tilan säästämisen. Näin ohjauskeskusten valmistajat voivat rakentaa entistä pienempiä ohjauskeskuksia tai lisätä keskukseen aiempaa enemmän ohjaustoimintoja parantavia komponentteja. Lisäksi komponenttien pienempi standardoitu koko helpottaa ja nopeuttaa ohjauskeskusten räätälöintiä. Yhtenäiseen laitteiden suunnitteluun kuuluu myös Omronin oma Push-In Plus -liitäntätekniikka, jossa yhdistyvät nopea johdotus, luotettava liitäntä ja erinomainen tärinänkesto.

Yhtenäinen laitteiden suunnittelu tuottaa merkittäviä säästöjä. Yli 10 000 kansainvälistä yritystä on jo ottanut käyttöön aiempia yhtenäiseen designiin perustuvia tehdasautomaatiolaitteita. Tyypillisiä esimerkkejä säästöistä ovat muun muassa seuraavat:

 • Puolijohteiden tuotantolaitteiden valmistajalla valmistuskustannukset ja ohjauskeskusten koko pienenivät 30 prosentilla ja johdotukseen kuluva aika väheni 50 prosentilla.

 • Sähköteknisiä asennuksia tekevän alankomaalaisyrityksen keskusten koko pieneni 20 prosentilla, ja koko ohjauskeskuksen valmistusprosessissa kustannukset laskivat 15 prosenttia.
Omronin tavoitteena on asiakkaiden ohjauskeskusten kehittäminen, ja yhtenäiselle suunnittelulle perustuvien tehdasautomaatiolaitteiden valikoiman laajentaminen takaa asiakkaille monipuolisemman laitetarjonnan. Komponenttien korkeus vaihtelee esimerkiksi virran ja lämmön tuoton mukaan, joten ohjauskeskuksiin asennettavat tuotteet on jaettu kolmeen pääryhmään, joilla kullakin on oma paikkansa ohjauskeskuksessa: I/O, ohjaus ja virransyöttö. Kussakin luokassa on määritetty suunnittelusäännöt, joita noudattamalla hukkatila vähenee ja johtokourujen välinen leveys on tarkoitukseen parhaiten sopiva.

Uudet tuotteet

Digitaaliset lämpötilansäätimet: E5CD-B, E5ED-B
Huhtikuussa 2017 markkinoille tulleet uuden sukupolven digitaaliset lämpötilansäätimet E5CD-B ja E5ED-B on suunniteltu optimaaliseen ja automaattiseen lämpötilansäätöön ilman ihmisiä. Kaikki tyypillisimmät säädöt, joita ammattilaiset tekevät kentällä, hoituvat nyt automaattisesti tekoälyllä. Mukautuva ohjausteknologia tunnistaa ohjattavan prosessin muutokset automaattisesti ja mukauttaa PID-asetukset vastaaviksi. Omron on laajentanut E5CD-B- ja E5ED-B-sarjaa malleilla, jotka käyttävät Push-In Plus -liitäntätekniikkaa. Tässä tekniikassa johdot kiinnitetään takaapäin, mikä mahdollistaa ohjauskeskusten selkeyttä ja tilatehokkuutta lisäävän rinnakkaisasennuksen.

 • Liitäntätapa: Push-In Plus -tekniikka
 • Näytteenottojakso: 50 ms
 • Ohjauslähtö (mallikohtainen): relelähtö, jännitelähtö puolijohdereleiden käyttöön tai lineaarinen virtalähtö
Hätäpysäytyspainikekytkimet: A22NE-P
A22NE-P-sarja tuo A22E-sarjan hätäpysäytyspainikekytkimiin uuden Push-In Plus -liitäntätekniikan. Tekniikka vähentää johdotukseen kuluvaa aikaa ja säästää jopa 30 % tilaa perinteiseen ruuviliitäntätekniikkaan verrattuna. Kosketinyksiköissä johdot kiinnitetään takaapäin, mikä mahdollistaa ohjauskeskusten selkeyttä ja tilatehokkuutta lisäävän rinnakkaisasennuksen.

 • Liitäntätapa: Push-In Plus -tekniikka (enintään 3 yksikön asennus)
 • Koko (sisäsyvyys paneeli mukaan lukien):
  • 39,5 mm (yksinkertainen kosketin tai valoyksikkö)
  • 55 mm (kaksinkertainen kosketin)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Tietoja Omronista
Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from