Omron

Omron lanserar en ny NJ/NY-serie Sysmac styrsystem med integrerade CNC-funktioner

Integrerad linjestyrning och CNC-processer innebär flexibilitet och ökad produktivitet för dagens tillverkningslinjer

Omron Corporation (med huvudkontor i Shimogyo-Ku, Kyoto och VD Yoshihito Yamada) tillkännagav den globala lanseringen av sin nya NJ/NY-serie CNC-integrerade styrsystem som ökar bearbetningsmaskiners produktivitet för tillverkningslinjer i oktober.

  • NJ-seriens styrsystem för maskinautomation NJ501-5300
  • NY-seriens IPC-maskinstyrsystem NY532-5400-□
I de här nya serierna CNC-integrerade styrsystem har den Sysmac-integrerade plattformen utökats till att omfatta CNC-funktioner som möjliggör komplex profilering med hög precision och ökar bearbetningsmaskinernas produktionskapacitet.

På grund av förändringar i konsumenternas behov och tekniska framsteg finns det en växande efterfrågan på produkter med mer mångfacetterade och komplicerade former och material, medan produkternas livscykler blir allt kortare. Det leder till att tillverkare står inför utmaningen att utföra svårare bearbetning med högre produktivitet.

Omrons CNC-integrerade styrsystem tar sig an utmaningen med både CNC- och PLC-funktioner och synkroniserar båda processerna i hög hastighet. Det ökar kapaciteten betydligt för hela maskinen.

Genom att lägga till CNC-inställning och G-kod-programmering för Sysmac Studio-plattformen ger Omron dessutom en äkta integrerad utvecklingsmiljö (IDE - Integrated Development Environment) för konfiguration, programmering, övervakning och 3D-simuleringar. Plattformen innehåller funktionsblock*1 för CNC som gör programstrukturen enkel, vilket möjliggör synkronisering mellan CNC och andra processer som dessutom minskar utvecklingstiden.

Egenskaper

1. Minimera maskincykeltiden*2

  • Ett enda styrsystem kör program för både PLC och CNC i en kontrollperiod, vilket möjliggör processynkronisering.
  • Uppstartstiden (väntetiden under kommunikation) mellan CNC och andra processer kan minskas med upp till 75 % jämfört med lösningar som använder separata styrsystem.
2. Förenkla komplex profilering

  • Mångsidiga CNC-funktioner som 3D-interpolation och positionskompensation möjliggör komplex profilering med hög precision.
  • G-kod-funktionalitet gör att CNC-program kan genereras automatiskt av CAD/CAM-programvaran och importeras direkt till styrsystemet. Det minskar tiden som behövs för att utforma och programmera komplexa profileringslösningar betydligt.
3. Minimera utvecklingstiden

  • CNC-inställning och G-kod-programmering finns nu tillgängligt i en äkta integrerad utvecklingsmiljö (Sysmac Studio) för konfiguration, programmering, övervakning och 3D-simulering. Det gör att program för bearbetningsmaskiner kan utvecklas och testas med en enda programvarutillämpning.
  • Funktionsblock för PLC-funktioner, rörelsestyrning och NC gör programstrukturen enkel och möjliggör synkronisering mellan CNC och andra processer.
  • Intuitivt användargränssnitt minskar konfigurationstiden.


1 Programorganisationsenheter som anges i standarden IEC 61131-3 och ökar återanvändningen av kod.

2 Tid som krävs för bearbetning i en produktionsprocess.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Related documents

Huvudspecifikationer

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from