Omron

Omron vă prezintă noile controlere Sysmac seria NJ/NY cu funcţionalitate CNC integrată

Linia de comandă integrată şi procesele CNC oferă flexibilitate şi productivitate crescute pentru liniile de producţie actuale

Corporaţia Omron (Sediu: Shimogyo-Ku, Kyoto. CEO: Yoshihito Yamada) a anunţat lansarea mondială în octombrie a noilor controlere cu CNC integrat seria NJ/NY, care sporesc productivitatea utilajelor de prelucrare pentru liniile de producţie.

  • Controler de automatizare a utilajelor seria NJ NJ501-5300
  • Controler utilaj bazat pe IPC seria NY NY532-5400-□

Platforma integrată Sysmac a fost extinsă la aceste noi serii de controlere cu CNC integrat, pentru a include funcţionalitatea CNC, care permite frezări de profile complexe de înaltă precizie şi creşte capacitatea de producţie a utilajelor de prelucrare.

Datorită modificării nevoilor consumatorilor şi a evoluţiilor în tehnologie, există o cerere în creştere pentru produse care să aibă forme şi materiale mai diverse şi mai complexe, în timp ce ciclurile de viaţă ale produsului devin din ce în ce mai scurte. Prin urmare, producătorii se confruntă cu provocarea de a realiza procesări mai dificile la rate de producţie mai ridicate.

Pentru a răspunde acestei provocări, controlerele cu CNC integrat de la Omron oferă atât funcţionalităţi CNC şi PLC, cât şi sincronizarea ambelor procese la viteză ridicată. Acest lucru sporeşte semnificativ capacitatea de producţie a întregului utilaj.

Mai mult, prin adăugarea setării CNC şi a programării în G-code la platforma Sysmac Studio, Omron oferă şi un mediu de dezvoltare cu adevărat integrat (IDE) pentru configurare, programare, monitorizare şi simulări 3D. Platforma include funcții bloc *1 pentru CNC, care simplifică structura programului, permiţând sincronizarea între CNC şi alte procese, şi reducând în acelaşi timp durata de dezvoltare.

Caracteristici

1. Reducerea duratei de ciclu a utilajului*2

  • Un singur controler execută programe atât pentru PLC, cât şi pentru CNC într-o singură perioadă de control, permiţând sincronizarea proceselor.
  • Durata interblocării (timpul de aşteptare pe durata comunicaţiilor) dintre CNC şi alte procese poate fi redusă cu până la 75%. în comparaţie cu soluţiile care utilizează controlere separate.
2. Simplificarea frezării complexe

  • Funcţiile CNC versatile, inclusiv interpolarea 3D şi compensarea poziţiei, permit frezări complexe, de înaltă precizie
  • Funcţionalitatea G-code permite programelor CNC generate în mod automat de sofware-ul CAD/CAM să fie importate direct în controler. Acest lucru reduce în mod semnificativ durata necesară pentru proiectarea şi programarea soluţiilor de copiere complexe.
3. Reducerea duratei de dezvoltare

  • Setarea CNC şi programarea în G-code sunt acum disponibile într-un mediu de dezvoltare cu adevărat integrat (Sysmac Studio) pentru configurarea, programarea, monitorizarea şi simularea 3D. Acest lucru permite ca programele pentru utilajele de prelucrare să fie dezvoltate şi depanate utilizând o singură aplicaţie software.
  • Funcţiile bloc pentru controlul mişcării, funcţionalități PLC şi NC simplifică structura programului şi permit sincronizarea dintre CNC şi alte procese.
  • Interfaţa intuitivă cu utilizatorul reduce timpul de configurare.


1 Unităţi de organizare a programelor care sunt definite în standardul IEC 61131-3 şi care îmbunătăţesc reutilizarea codului.

2 Timpul necesar pentru procesare într-un proces de producţie.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Despre Omron
Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Related images

 

Related documents

Specificaţii principale

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from