Omron

Omron introduserer nye Sysmac-kontrollenheter i NJ-/NY-serien med integrert CNC-funksjonalitet

Integrert linjekontroll og CNC-prosesser gir fleksibilitet og økt produktivitet for moderne produksjonslinjer

Omron Corporation (hovedkvarter: Shimogyo-Ku, Kyoto. Konsernsjef: Yoshihito Yamada) kunngjorde i oktober den globale utgivelsen av de CNC-integrerte kontrollenhetene i NJ-/NY-serien som øker produktiviteten til behandlingsmaskiner i produksjonslinjer.

  • Maskinautomasjonskontrollenheter i NJ-serien NJ501-5300
  • IPC-maskinkontrollenheter i NY-serien NY532-5400-□
Disse nye kontrollenhetene med integrert CNC har utvidet Sysmac plattformen og inkluderer nå CNC-funksjonalitet, som gir svært nøyaktig, komplisert profilering og øker produksjonskapasitet til bearbeidingsmaskiner.

På grunn av endringer i forbrukernes behov og teknologiske fremskritt er det et økende behov for produkter med mer varierte og kompliserte former og materialer, mens produktenes livssyklus blir stadig kortere. Som et resultat må produsenter utføre mer vanskelige behandlingsoppgaver ved høyere produktivitetstall.

Som svar på denne utfordringen har Omrons CNC-integrerte kontrollenheter både CNC- og PLS-funksjoner og kan synkronisere begge prosessene i høy hastighet. Dette øker hele maskinens produksjonskapasitet betraktelig.

Og ved å legge til CNC-innstilling og G-kodeprogrammering i Sysmac Studio-plattformen tilbyr Omron også et integrert utviklingsmiljø (IDE – Integrated Development Environment) for konfigurasjon, programmering, overvåking og 3D-simulering.

Plattformen inneholder funksjonsblokker*1 for CNC som forenkler programstrukturen, slik at du kan synkronisere CNC med andre prosesser samt redusere utviklingstiden.

Funksjoner

1. Redusere maskinsyklustiden*2

  • Én enkelt kontrollenhet kjører programmer for både PLS og CNC i én kontrollperiode, noe som gjør det mulig å synkronisere prosesser.
  • Sperretiden (ventetiden under kommunikasjon) mellom CNC og andre prosesser kan reduseres med inntil 75 % sammenlignet med løsninger som har separate kontrollenheter.
2. Forenkle komplisert profilering

  • Allsidige CNC-funksjoner, inkludert 3D-interpolasjon og posisjonskompensasjon, gir svært nøyaktig, komplisert profilering.
  • G-kodefunksjonalitet gjør at CNC-programmer som genereres automatisk av CAD-/CAM-programvare, kan importeres direkte til kontrollenheten. Dette reduserer tiden som trengs for å utforme og programmere kompliserte profileringsløsninger.
3. Redusere utviklingstiden

  • CNC-innstilling og G-kodeprogrammering er nå tilgjengelig i et fullstendig integrert utviklingsmiljø (Sysmac Studio) for konfigurasjon, programmering, overvåking og 3D-simulering. Dette gjør at programmer for behandling av maskiner kan utvikles og feilsøkes med én enkelt programvare.
  • Funksjonsblokker for PLC-funksjonalitet, bevegelseskontroll og NC gir en enkel programstruktur og gjør det mulig å synkronisere CNC med andre prosesser.
  • Intuitivt brukergrensesnitt reduserer konfigurasjonstiden.


1 Programorganiseringsenheter som er definert i IEC 61131-3-standarden og forbedrer gjenbruken av koder.

2 Nødvendig tid for behandling i en produksjonsprosess.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

Related images

 

Related documents

Hovedspesifikasjoner

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from