Omron

Omron introduceert nieuwe NJ/NY-series Sysmac-controllers met geïntegreerde CNC-functie

Geïntegreerde lijnbesturing en CNC-processen zorgen voor flexibiliteit en hogere productiviteit in de moderne productielijnen

Omron Corporation (hoofdkantoor Shimogyo-Ku, Kyoto. CEO: Yoshihito Yamada) heeft aangekondigd dat haar nieuwe controllers van de NJ/NY-series met geïntegreerde CNC-functie die de productiviteit van bewerkingsmachines in de moderne productielijnen verhoogt, in oktober wereldwijd worden geïntroduceerd.

  • NJ-serie controller voor machineautomatisering NJ501-5300
  • NY-serie IPC-machinecontroller NY532-5400
In deze nieuwe serie machinecontrollers met CNC-functie is het geïntegreerde Sysmac-platform uitgebreid met CNC-functionaliteit, waardoor zeer precieze, complexe profilering mogelijk wordt en de productiecapaciteit van verwerkingsmachines wordt vergroot.

Vanwege veranderingen in de behoeften van consumenten en de vooruitgang in de technologie, is er een groeiende vraag naar producten met uiteenlopende en moeilijke vormen en materialen, terwijl de levenscyclus van producten steeds korter wordt. Hierdoor moeten producenten steeds moeilijkere bewerkingen uitvoeren tegen hogere productiviteitscijfers.

Wij reageren op deze uitdaging met Omron's controllers met CNC-integratie. Deze controllers beschikken over CNC- en PLC-functies en synchroniseren beide processen op hoge snelheid, waardoor de productiecapaciteit van de hele machine wordt verhoogd.

Bovendien biedt Omron ook een echte Integrated Development Environment (IDE) voor configuratie, programmering, monitoring en 3D-simulatie door CNC-functionaliteit en G-codeprogrammering toe te voegen aan het Sysmac Studio-platform. Het platform is voorzien van functieblokken*1 voor CNC waardoor de programmastructuur eenvoudig wordt, synchronisatie tussen CNC en andere bewerkingen mogelijk wordt en tegelijkertijd de ontwikkelingstijd wordt gereduceerd.

Kenmerken

1. Machinecyclustijd verkorten*2

  • Een enkele controller voert programma's voor PLC en CNC in één samplingsperiode uit, waardoor het proces kan worden gesynchroniseerd.
  • De vergrendelingstijd (wachttijd tijdens communicatie) tussen de CNC en andere processen kan worden verminderd met wel 75% vergeleken met oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van afzonderlijke controllers.
2. Complexe profilering vereenvoudigen

  • Zeer precieze en complexe profilering dankzij veelzijdige CNC-functies zoals 3D-interpolatie en positiecompensatie.
  • Dankzij G-codefunctionaliteit worden CNC-programma's automatisch gegenereerd door CAD/CAM-software zodat ze direct in de controller kunnen worden geïmporteerd. Hierdoor wordt de tijd voor het ontwerpen en programmeren van complexe profileringsoplossingen aanzienlijk verkort.
3. Ontwikkelingstijd minimaliseren

  • De CNC-instelling en G-codeprogrammering zijn nu beschikbaar in een geïntegreerde ontwikkelomgeving (Sysmac Studio) voor configuratie, programmering, bewaking en 3D-simulatie. Hierdoor kunnen het ontwerp en de foutopsporing voor programma's voor verwerkingsmachines met één softwaretoepassing worden uitgevoerd.
  • Dankzij functieblokken voor PLC-functionaliteit, motion control en NC is de programmastructuur eenvoudig en is synchronisatie tussen CNC en andere processen mogelijk.
  • Een intuïtieve gebruikersinterface verkort de configuratietijd.


1 Programmaorganisatie-eenheden die in IEC 61131-3 worden gedefinieerd en hergebruik van code verbeteren.

2 Benodigde tijd voor bewerking in een productieproces.

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Related images

 

Related documents

Basisspecificaties

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from