Omron

Az Omron bemutatja az új NJ/NY sorozatú Sysmac egyetemes gépvezérlőket, melyek rendelkeznek integrált CNC funkcionalitással

Az integrált gyártósori automatizálás és a CNC megmunkálási folyamatok rugalmasságot és nagyobb termelékenységet hoznak napjaink gyártósorain

Az Omron Corporation (Székhely: Shimogyo-Ku, Kiotó. Igazgató: Yoshihito Yamada) bejelentette, hogy októberben világszerte piacra dobja az új, NJ/NY sorozatú CNC integrált vezérlőit, amelyek megnövelik a gyártósori feldolgozógépek teljesítményét.

  • NJ sorozatú egyetemes gépvezérlő NJ501-5300
  • NY sorozatú Ipari PC beépített egyetemes gépvezérlővel NY532-5400-□
Ezekben az új CNC vezérlési képességgel is rendelkező vezérlőkben a Sysmac platformot kibővítették integrált CNC funkciókkal, lehetővé téve a nagy pontosságú, komplex profilok megvalósítását megnövelve ezzel a feldolgozógépek gyártási kapacitását.

A vásárlói igényekben bekövetkezett változások és a technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb az igény a változatos és bonyolult formájú termékekre. Valamint a választék bővülésével a megmunkálandó anyagok palettája is szélesebb lett, miközben a termékek élettartama pedig lerövidül. Ennek eredményeképpen a gyártóknak szembe kell nézniük az egyre bonyolultabb és nagyobb termelési mennyiség jelentette kihívásokkal.

Ezen kihívásra válaszolva az Omron CNC vezérléssel integrált egyetemes gépvezérlői egyszerre nyújtják a CNC-s és PLC-s funkciókat, és nagy sebességel szinkronizálják a fenti feladatokat. Ez jelentősen megnöveli a teljes gép gyártási kapacitását. Ezen felül pedig azáltal, hogy CNC beállítással és G-kódos programozással bővítette Sysmac Studio platformját, az Omron igazi integrált fejlesztési környezetet (IDE) biztosít a konfigurációhoz, programozáshoz, ellenőrzéshez és 3D szimulációkhoz. A platform CNC-hez való funkcióblokkokkal*1 rendelkezik, amelyek egyszerűvé teszik a programszerkezetet, lehetővé teszik a CNC és más folyamatok közti szinkronizálást, mindeközben pedig lerövidítik a fejlesztési időt.

Jellemzők

1. Minimalizálja a gép ciklusidejét*2

  • Egyetlen vezérlő futtatja a PLC és a CNC vezérlések programjait egy szabályozási ciklusban, lehetővé téve a folyamatszinkronizálást.
  • A reteszelési időt (várakozási idő a kommunikációk közt) a CNC és más folyamatok között akár 75%-kal le lehet rövidíteni a különálló vezérlőket használó megoldásokhoz képest.
2. Egyszerűsíti a komplex profilok elkészítését

  • A változatos CNC funkciók, többek közt a 3D interpoláció és a pozíciókompenzáció lehetővé teszik a nagy pontosságú, komplex profilok elkészítését.
  • A G-kódok használata lehetővé teszi a CAD/CAM szoftver által automatikusan generált CNC programok közvetlenül a vezérlőbe történő importálását. Ez jelentősen lecsökkenti a tervezési és komplex profilok elkészítéséhez szükséges időt.
3. Minimalizálja a fejlesztési időt

  • A CNC beállítás és a G-kódos programozás most egy igazán integrált fejlesztési környezetben (Sysmac Studio) érhető el a konfiguráláshoz, programozáshoz, ellenőrzéshez és 3D szimulációhoz. Ezáltal a feldolgozógépek programjai fejleszthetők, a hibák pedig elháríthatók egyetlen szoftver segítségével.
  • PLC-s feladatokhoz való funkcióblokkok, a mozgásvezérlés és az NC vezérlés egyszerűvé teszik a programszerkezetet és lehetővé teszik a CNC és más folyamatok közti szinkronizációt.
  • Az intuitív kezelőfelület csökkenti a konfigurálási időt.


1 Az IEC 61131-3 szabványban meghatározott programozási egységek, amelyek elősegítik a kódok újrafelhasználását.

2 Termelési folyamatban való feldolgozáshoz szükséges idő.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Az Omron vállalatról
Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Related images

 

Related documents

Főbb jellemzők

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from