Omron

Att möta Europas ökade efterfrågan av robotik

Omron installerar två nya produktionslinjer i Nederländerna

Den ökande efterfrågan på Omrons robotikverksamhet har varit avgörande i beslutet att installera nya produktionslinjer i vår toppmoderna tillverkningsanläggning i Den Bosch, Nederländerna. Den lokala produktionen av parallella robotar gör det möjligt för oss att fokusera på ökad produktivitet, snabb respons och kortare ledtider.

Paul Sollewijn Gelpke, Europachefen för tillverkning & försörjningskedjor på Omron, säger: ”Tillverkningssektorn utmanas alltjämt att minska driftkostnader och förkorta försörjningscykler. Produktionsanläggningar världen över strävar efter att förbättra produktiviteten – en ökad användning av arbetsbesparande robotar är ett sätt att göra det på. Den ökade efterfrågan på vår robotikverksamhet var en avgörande faktor i beslutet att installera två nya produktionslinjer i fabriken i Den Bosch, Nederländerna. Att kunna producera parallella robotar lokalt ger oss möjligheten att förbättra produktiviteten, snabbt reagera på kortare ledtider och svara på kundernas behov i regionen.”

Innovation för framtiden

  • Kärnan i vår verksamhet är utvecklingen av innovativa och kraftfulla industrirobotar för precisionstillverkning, paketering och fabriksautomation vid höga hastigheter.
  • Genom anläggningen i Den Bosch kan vi nu erbjuda utveckling av parallella robotar i Hornet- och Quattro-serien för att på så sätt hjälpa maskinbyggare och systemintegrerare att integrera effektiva pick-and-place-funktioner i paketeringsprojekt och monteringslinjeprojekt för smådelar.
  • Med en plockhastighet på 300 per minut är Quattro världens snabbaste och mest flexibla parallella pick-and-place-robot. Omron Quattro har fyra armar och har därför ett större arbetsområde och en manipuleringsnivå som inte uppnås någon annanstans.
  • Genom att lägga till robotikteknik till tillverkningsanläggningen i Nederländerna är vi nu i ett utmärkt läge att kunna erbjuda lösningar på dessa globala utmaningar till tillverkare av fordon, digitala enheter, livsmedel samt förpackningar.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på www.industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from