Omron

Omrons visar vägen för Industri 4.0

Omron fortsätter att utöka supporten för kunder i Norden med robotteknik och automationssystem

Som en del av sin i-Automation-strategi i Norden öppnar Omron ett nytt Nordic Automation Center (NAC) i Malmö och kommer att närvara på mässan Hi Tech & Industry Scandinavia Fair i Herning, Danmark. Detta följer på flytten till större kontor för ett år sedan, och öppnandet av ett nordiskt robottestcenter.

Omrons "i-Automation"-koncept står för intelligenta, integrerade och interaktiva lösningar som låser upp outnyttjad potential i termer av produktivitet och kvalitet i industriella processer. Dess främsta fokus är på integrerade lösningar som underlättar digitaliseringen av tillverkning med anknytning till Industri 4.0. Som en del av i-Automation-strategin kommer Omron att demonstrera sitt åtagande att stödja kunder i övergången till Industri 4.0 med demonstrationer av sin senaste robotteknik och automationslösningar vid två viktiga event i höst.

Den 26 oktober 2017 kommer Omrons nya Nordic Automation Center att invigas officiellt med en magnifik invigningsceremoni. Den här nya anläggningen ger kunder från Sverige, Danmark, Norge och Finland tillgång till teknik och tekniska resurser samlade centralt. Den innebär också att man får en särskild plats där företagets tekniska funktioner kan visas upp, samt fungerar som ett laboratorium på universitetsnivå där kunder kan samarbeta, testa och utforska Industri 4.0-lösningar.

Invigningsceremonin kommer att visa hur tillverkare kan göra sig redo för den 'digitala fabriken'. Detta genom att kombinera robotar med artificiell intelligens, en viktig trend som används mer och mer i tillverkningsindustrin. Professor Anders Kofoed-Petersen, Deputy Director vid Alexandra Institute och en specialist inom AI, kommer att hålla en föreläsning om ämnet vid invigningen. Dessutom kommer det att finnas presentationer om den flexibla fabriken, övergripande utrustningseffektivitet och Industri 4.0.

Den 3 - 5 oktober 2017 på MCH Messecenter Herning deltar Omron på mässan Hi Tech & Industry Scandinavia Fair. Vid Omrons monter (Hall E, monter 4012) kommer besökarna att kunna lära sig mer om Omrons senaste robotiserade lösningar för avancerad tillverkning. Dessa innovativa visningar inkluderar en demonstration där två självständiga, förarlösa transportsystem rör sig självständigt mellan arbetsceller. Dessa robotar har integrerade navigations- och rörelsestyrenheter samt programvarubaserad kartgenerering, som ger dem möjlighet att säkert navigera på en definierad arbetsplats utan behov av specialiserad infrastruktur. Andra demonstrationer fokuserar på säkerhet, automatiserade optiska inspektioner och panellösningar. Dessa demonstrationer visar hur Omrons kan skapa flexibla produktionsanläggningar för kunder, som hjälper dem att förbli konkurrenskraftiga och förbereda sig inför framtiden.

”Genom att stärka vårt fokus på den nordiska regionen kan Omron hjälpa kunder att bättre anamma Industri 4.0”, säger Håkan Nordkvist, Omrons VD för Norden. ”Vår ledande position inom robotteknik och AI ger dem integration, interaktion och intelligens så att de kan förbli konkurrenskraftiga i tillverkningen."

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from