Omron

Omron lanserar den tredje generationens enheter för industriautomation baserade på en gemensam designplattform

OMRON Corp., Kyoto City, lanserar den tredje generationens enheter för industriautomation baserade på en gemensam designplattform för enhetlig produktspecifikation. Bland de nya produkterna finns switchade nätaggregat, radplintar för DIN-skena, förstärkare för läckagevakter, samt plintreläer.

Omron har gett serien en enhetlig konstruktion för att spara utrymme och göra det möjligt att minska storleken på apparatskåp. Alternativt gör de här utrymmesbesparande enheterna att skåpbyggare kan bygga in fler komponenter i apparatskåpen och förbättra deras styrfunktioner. Dessutom gör den standardiserade kompakta storleken på komponenterna att det går enklare och snabbare att anpassa kontrollpanelerna. I den gemensamma designplattformen ingår dessutom Omrons patenterade anslutningsteknik ”Push-In Plus”, som både möjliggör snabbare kabeldragning med tillförlitliga anslutningar och ger överlägsen vibrationstålighet. Tidigare enheter som baserats på den gemensamma designplattformen har införts i tillverkningsprocessen av mer än 7 000 globala företag.

Omron har tillämpat den gemensamma designplattformen, som sparar utrymme och gör det möjligt att dra ledningar snabbare, på det utökade sortimentet XW5T-anslutningsplintar, G70V-plintreläer och 30 W-modellerna av S8VK-S-switchade nätaggregat, vilket därmed kompletterar det befintliga sortimentet av 60, 120, 240 och 480 W-modeller, så att de kan användas i fler sammanhang.

Utökningen av serien som byggs på den enhetliga designplattformen får en stor kombinerad effekt tack vare det stora utbudet av enheter. OMRONs mål är att förnya kundernas apparatskåp. Eftersom komponenthöjden kan variera beroende på faktorer som ström och värmeutstrålning har vi delat in skåpprodukterna i tre huvudgrupper, var och en med en egen specifik placering (rad) i apparatskåpet: I/O, styrning och ström. Inom varje kategori har vi angett optimala regler som ska garantera att outnyttjat utrymme reduceras och att bredden mellan kabelkanalerna optimeras.

Om du vill ha mer information om produkterna kan du besöka: industrial.omron.eu/en/solutions/panel-building.

Nya produkter som uppfyller kriterierna:

Radplintar för DIN-skena: XW5T
XW5T-serien radplintar för DIN-skena med Push-in Plus-teknik har dubblats i antal från 18 till 36 modeller. För radplintar med en bredd på 5,2 mm (maximal nominell ström: 24 A) och 6,2 mm (maximal nominell ström: 32 A), läggs typ 1:2 (intern ledningsdragning) och 2:2 (för förgrening) till, förutom tvåplanstyper för att spara utrymme. De utökade serierna XW5T-radplintar med OMRONs unika Push-In Plus-teknik kan användas till fler saker.

Specifikationer:
Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik
Bredd: 3,5 mm, 5,2 mm, 6,2 mm
Nominellt tvärsnitt: 1 mm², 2,5 mm², 4 mm²

Switchade nätaggregat: S8VK-S (30 W)
Den nya 30 W-modellen kompletterar S8VK-S-serierna.
Det mer omfattande sortimentet i S8VK-S-serien svarar mot behoven i system med liten kapacitet, sparar samtidigt utrymme och gör dessutom snabb anpassning möjlig.

Miljöbeständighet, en av S8VK-S-seriens viktigaste egenskaper, passar väl ihop med hela seriens egenskaper (omgivande drifttemperaturintervall på -40 till 70 °C etc.) för stabil drift i varierande miljöer.

Specifikationer:
Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik
Märkeffekt: 30 W
Dimensioner (BHD): 32 mm/90 mm/90 mm

Förstärkare för läckagevakter med avkänning av sensorbortkoppling, PNP-typ: K7L-AT50DPB/-UDPB
Med sin kompakta form och detaljerade avkänning av läckage har K7L-serien använts inom vitt skilda fält som produktionsutrustning för halvledare och fastighetsautomation. Dess egenfelsökningsfunktioner känner på ett säkert sätt av bortkoppling av sensorband (sensordel) samt vätskeläckage med hjälp av en PNP-utsignal, vilket förhindrar onödiga stopp och skador på anläggningar.

Specifikationer:
Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik
Utsignalskonfiguration: PNP, 30 VDC, 100 mA
Dimensioner (BHD) för hölje och Push-In Plus-kontakt: 15,5 mm/90 mm/83 mm
Säkerhetsstandarder: CE, UL(Recognized), UL(Listed) och S-märke

Plintreläserie med Push-in Plus-teknik: G70V (modeller med intern anslutning)
Plintreläserien G70V med Push-in Plus-teknik, lanserad i april 2016 har modeller med internt anslutna anslutningspositioner för att göra kabeldragningen effektivare. Modellerna för insignal har 16 ingångar/gemensam och modellerna för utsignal har 4 utgångar/gemensam X 4 för att upprätthålla flexibiliteten och minska tidsåtgången för kabeldragning.
Serie: G70V-plintreläer

Specifikation:
Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik
I/O: insignaler, utsignaler
Antal in-/utgångar: 16 positioner
Internt anslutna anslutningspositioner: insignalsmodeller: 16 ingångar/gemensam, utsignalsmodeller: 4 utgångar/gemensam X 4
Gemensamt på anslutningssidan: NPN, PNP

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 39 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på www.industrial.omron.eu

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from