Omron

Omron introduceert derde reeks producten voor paneelbouw, gebouwd volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform

OMRON Corporation, Kyoto, Japan, introduceert de derde reeks producten voor paneelbouw, die gebouwd zijn volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform voor gestandaardiseerde productspecificaties. Tot de nieuwe producten behoren voedingen, klemmenblokken voor DIN-rails, versterkers voor vloeistoflekkagesensoren en I/O-relaisklemmen.

Omron heeft het ontwerp van de paneelbouwcomponenten geharmoniseerd om ruimte te besparen en kleinere besturingspanelen mogelijk te maken. Aan de andere kant kunnen paneelbouwers met deze ruimtebesparende producten meer componenten in het paneel kwijt, wat zorgt voor een betere besturingsfunctionaliteit. Daarnaast kunnen besturingspanelen gemakkelijker en sneller worden aangepast, omdat de afmetingen van deze componenten gestandaardiseerd zijn en de componenten kleiner zijn. Bovendien is het gemeenschappelijke ontwerpplatform voorzien van Omrons eigen Push-In Plus-bedradingstechnologie, waardoor sneller bedraden wordt gecombineerd met een betrouwbare verbinding en een uitstekende trillingsbestendigheid. Eerdere paneelbouwcomponenten die op het gemeenschappelijke ontwerpplatform werden gebouwd, worden wereldwijd door meer dan 7000 toonaangevende bedrijven gebruikt.

Door de toepassing van het gemeenschappelijke ontwerpplatform wordt ruimte bespaard en kan de paneelbouwer sneller bedrading maken voor het uitgebreide assortiment XW5T-klemmenblokken, de G70V I/O-relaisklemmen en de S8VK-S voedingen die uitgebreid zijn met een 30W-model als aanvulling op de al bestaande modellen van 60, 120, 240 en 480W.

De uitbreiding van de paneelbouwcomponenten die zijn gebouwd op basis van het gestandaardiseerde ontwerpplatform zal een groot gecombineerd effect bereiken doordat een uitgebreid assortiment apparaten wordt aangeboden. Omron streeft naar het innoveren van besturingspanelen van klanten. Aangezien de hoogte van componenten kan variëren afhankelijk van factoren zoals energie- en warmteafvoer, zijn de paneelproducten ingedeeld in drie hoofdgroepen met hun eigen specifieke positie (rij) in een besturingspaneel: I/O, besturing en voeding. Binnen elke categorie zijn de optimale regels vastgesteld om te zorgen dat loze ruimte wordt beperkt en de breedte tussen kabelgoten wordt geoptimaliseerd.

Bezoek voor productgegevens de website: industrial.omron.eu/en/solutions/panel-building.

Nieuwe producten binnen het scala:

DIN-rail klemmenblokken: XW5T
De serie DIN-rail klemmenblokken XW5T met Push-in Plus-technologie is verdubbeld van 18 naar 36 modellen. Voor klemmenblokken met een breedte van 5,2 mm (maximale nominale stroom: 24 A) en 6,2 mm (maximale nominale stroom: 32 A), zijn de typen 1:2 (inwendige bedrading) en 2:2 types (voor aftakkingen) toegevoegd, naast typen met twee rijen voor ruimtebesparing. Het uitgebreide assortiment XW5T-klemmenblokken met Omrons unieke Push-In Plus-technologie kan voor nog meer toepassingen worden gebruikt.

Specificaties:
Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie
Breedte: 3,5 mm, 5,2 mm, 6,2 mm
Nominale doorsnede: 1 mm², 2,5 mm², 4 mm²

Voedingen: S8VK-S (30W)
Het nieuwe 30W-model maakt de S8VK-S-serie compleet.
De uitgebreide S8VK-S-serie beantwoordt aan de behoeften van systemen met een kleinere capaciteit en biedt daarnaast ruimtebesparing en een snelle aanpassing.
De omgevingsbestendigheid, een van de belangrijkste voordelen van de S8VK-S, is hetzelfde als de rest van de serie (omgevingstemperatuurbereik van -40 tot 70°C en nog andere) voor een stabiele werking in diverse omstandigheden.

Specificaties:
Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie
Nominaal vermogen: 30 W
Afmeting (BxHxD): 32 mm x 90 mm x 90 mm

Versterkers voor vloeistoflekkagesensoren met detectie van sensorontkoppeling, PNP-type: K7L-AT50DPB/-UDPB
Dankzij de slanke vorm en zeer precieze vloeistoflekkagedetectie, wordt de K7L-serie op veel gebieden toegepast, waaronder productieapparatuur voor halfgeleiders en gebouwautomatisering. De zelfdiagnosefunctie detecteert op een veilige manier ontkoppeling van sensorbanden (sensoronderdeel) en vloeistoflekkage. Hierbij wordt een PNP-uitgangssignaal gebruikt en dat voorkomt onnodige storing en uitval van de installatie.

Specificaties:
Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie
Uitgangsconfiguratie: PNP, 30 VDC, 100 mA
Afmeting (BxHxD) van de behuizing en de Push-In Plus-aansluiting: 15,5 mm/ 90 mm/83 mm
Veiligheidsnormen: UL (erkenning), UL(geregistreerd), S Mark alsmede CE-markering

Relaisklemmenserie met Push-in Plus-technologie: G70V (modellen met inwendige aansluiting)
De G70V I/O-relaisklemmenserie met Push-in Plus-technologie, die in april 2016 is uitgebracht, omvat nu ook modellen met inwendig aangesloten I/O-aansluitingen voor een efficiëntere bedrading. De ingangsmodellen hebben 16 punten/eenheid en uitgangsmodellen hebben 4 punten/eenheid X 4 om de flexibiliteit te behouden en de bedradingstijd te beperken.
Serie: G70V I/O-relaisklemmen

Specificatie:
Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie
I/O: ingangen, uitgangen
Aantal I/O-punten: 16 punten
Inwendig aangesloten I/O-aansluitingen: ingangsmodellen: 16 punten/eenheid, uitgangsmodellen: 4 punten/eenheid X 4
Gemeenschappelijk aan de connectorzijde: NPN, PNP

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 39.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 110 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar www.industrial.omron.nl

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from