Omron

Omron lanserar en heltäckande lösning för IO-Link

Omron har lagt till ett omfattande sortiment IO-Link-produkter till sin breda automationsplattform, vilket ger användare ett praktiskt och tillförlitligt alternativ till att införa fullständiga IO-Link-lösningar. De nya produkterna, som inkluderar högprestandasensorer och flexibla IO-Link-masterenheter, gör det ännu enklare att uppnå de förbättringar i produktivitet och effektivitet som förknippas med Smart Factory-lösningar.

I det nya IO-Link-kompatibla sensorsortimentet från Omron ingår nu fotoceller av typerna transparent, reflexavkännande och direktavkännande, färgmarkeringssensorer, induktiva givare och svetssäkra induktiva givare. Alla typer finns tillgängliga med fasta kablar, M8-kontaktdon av standardstorlek och M12 Smartclick-kontakter som gör det enkelt och smidigt att installera enheterna.

Bland de många innovativa egenskaperna hos de nya sensorerna finns förmågan att kontinuerligt övervaka och rapportera sina egna prestanda, samt möjligheten att konfigurera om enheterna när de är i drift med hjälp av data som överförs med automationssystemet.

Givarna kompletteras av två IO-Link-mastermoduler, en med push-in plus-anslutningar avsedda för fasta givare, och den andra med Smartclick-kontakter. Båda mastermodulerna gör det möjligt att ansluta standardgivare, samt de nya IO-Link-typerna, vilket gör det enkelt att uppgradera befintliga maskiner och system.

IO-Link är en öppen internationell standard som används av fler än 100 företag, inklusive stora givartillverkare. Standarden ger tvåvägskommunikation och förutom att tillåta vanliga givar- och manöverdonssignaler, så gör den att givare och manöverdon kan utväxla statusinformation och driftsparametrar med automationssystemet.

Det innebär till exempel att en givare kan larma när prestanda sjunker som ett resultat av smuts, så att det går att åtgärda innan maskinen stoppar. Möjligheten att skicka nya parametrar till givarna är särskilt användbar för maskiner som kan hantera mer än en produkttyp eftersom det i många fall gör att manuella åtgärder inte behövs vid omställning.

Omrons nya IO-Link-produkter ingår i företagets heltäckande automationsplattform, som även fungerar ihop med EtherCAT och EtherNet/IP. IO-Link-produkterna går särskilt smidigt att integrera med hjälp av Omrons programmeringsmiljö Sysmac Studio eftersom de ingår i den. Där finns omfattande funktioner för konfigurering, programmering, simulering och övervakning av automationssystem.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 39 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på www.industrial.omron.eu

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from