Omron

Omron introduceert een volledige oplossing voor IO-Link

Omron heeft een scala aan IO-Link-producten toegevoegd aan het automatiseringsplatform, zodat gebruikers een handige en betrouwbare mogelijkheid hebben om complete IO-Link-oplossingen te implementeren. De nieuwe producten, waaronder hoogwaardige sensoren en veelzijdige IO-Link-masters, maken het nog eenvoudiger om de productiviteit en efficiëntie te bereiken die Smart Factory-oplossingen met zich meebrengen.

Het IO-Link sensorassortiment van Omron bevat momenteel fotocellen, benaderingschakelaars en kleurmarkeringssensoren.

De nieuwe sensoren hebben vele innovatieve eigenschappen, waaronder de mogelijkheid om de eigen prestaties continu te bewaken en te rapporteren, en bieden ondersteuning van on-the-fly herconfiguratie met behulp van gegevens verzonden door het automatiseringssysteem.

De sensoren worden aangevuld met twee IO-Link-mastermodules, één met Omrons Push-In Plus-connectie voor gebruik met voorbedrade sensoren, de andere met Smartclick-connectoren. Op beide mastermodules kunnen standaard sensoren worden aangesloten, maar ook de nieuwe IO-Link-sensoren, wat upgraden van bestaande machines eenvoudiger maakt.

IO-Link is een open internationale standaard die wordt ondersteund door meer dan 100 bedrijven. Het biedt een tweerichting-communicatiestandaard aan; dit maakt het mogelijk om statusinformatie en bedrijfsparameters te kunnen delen met het automatiseringssysteem.

Dit betekent dat een sensor bijvoorbeeld een alarm kan genereren wanneer de prestaties afnemen. Dit probleem kan dan worden verholpen voordat de machine uitvalt. Daarnaast is er de mogelijkheid om nieuwe parameters naar de sensoren te sturen, dit is met name bruikbaar voor machines die meer dan één product verwerken. In vele toepassingen zijn handmatige aanpassingen bij een productomschakeling dan niet meer nodig.

De nieuwe IO-Link-producten zijn onderdeel van het totale automatiseringsplatform, en omvatten ook ondersteuning voor EtherCAT en EtherNet/IP. Voor een naadloze integratie zijn de IO-Link-producten opgenomen in de Sysmac Studio-softwareomgeving van Omron, zodat uitgebreide mogelijkheden beschikbaar zijn voor het configureren, programmeren, simuleren en bewaken van automatiseringssystemen.

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 39.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 110 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar www.industrial.omron.nl

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from