Omron

Az Omron egy teljes IO-Link megoldást kínál

Az Omron IO-Link termékek átfogó tárházával egészítette ki a már eddig is bőséges automatizálási platformját, ezzel kényelmes és megbízható lehetőséget biztosítva ügyfeleinek arra, hogy teljes IO-Link megoldásokat adjanak hozzá rendszereikhez. A nagy teljesítményű érzékelőket és változatos IO-Link mastereket is magába foglaló új termékkínálattal még könnyebben érhető el az a termelékenységbeli és hatékonyságbeli javulás, amit az emberek az intelligens gyártási megoldásoktól várnak.

Az Omron új IO-Link kompatibilis érzékelőcsaládjában megtalálhatók az adó-vevős, a prizmás és a tárgyreflexiós fotoelektromos érzékelők, valamint színesjelölés-érzékelők, normál közelítéskapcsolók és hegesztési környezetben használható közelítéskapcsolók. Mindegyik típus beöltött kábeles csatlakozásokkal, normál M8-as vagy M12-es Smartclick csatlakozókkal, melyek még kényelmesebb telepítést biztosítanak.

Az új érzékelők olyan innovatív funkciókat kínálnak, mint a saját teljesítményük folyamatos megfigyelése és jelentése, valamint a menet közbeni újrakonfigurálás az automatizáló rendszerből érkező adatok segítségével.

Az érzékelőket két IO-Link mastermodul egészíti ki, melyek közül az egyiket csavarmentes gyorscsatlakozókkal szerelik az előre vezetékezett érzékelőkkel való használathoz, míg a másikat Smartclick csatlakozókkal látják el. Mindkét mastermodul egyaránt lehetővé teszi a hagyományos érzékelők és az új IO-Link típusok csatlakoztatását is, ezzel megkönnyítve a meglévő gépek és rendszerek továbbfejlesztését.

Az IO-Link egy nyílt nemzetközi szabvány, melyet több mint 100 vállalat támogat, beleértve a piacvezető érzékelőgyártókat is. Kétirányú kommunikációt biztosít, továbbá támogatja a jellemző érzékelő- és működtetőelem-jeleket, lehetővé téve a folyamatos információcserét és a működési paraméterek átküldését az érzékelők és működtetőelemek, valamint az automatizáló rendszer között.

Ez többek között azért hasznos, mert az érzékelő így riasztást generálhat, amikor a teljesítménye csökkenni kezd, például a rajta felhalmozódó lerakodás miatt, így még azelőtt megtisztítható, hogy a gép leállna. Az új paraméterek küldése az érzékelőknek különösen hasznos az olyan gépeknél, melyek egynél több terméket kezelnek, így nincs szükség kézi beavatkozásra termékváltáskor.

Az Omron új IO-Link termékei részei a vállalat teljes automatizációs platformjának, és támogatják az EtherCAT-et és az EtherNet/IP-t is. A gördülékeny integráció érdekében az IO-Link termékek az Omron Sysmac Studio szoftverkörnyezetének részévé váltak, mely átfogó megoldást kínál az automatizációs rendszerek konfigurálására, programozására, megfigyelésére és a velük kapcsolatos szimulációk elvégzésére.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Az Omron vállalatról
Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron Corporation alapvető érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban alapult, alkalmazottai száma mára megközelítőleg 39 000, és több mint 110 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletek: www.industrial.omron.hu

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from