Omron

Omron gör strömomkopplingen mindre

Den nya J7KNU-kontaktorn från Omron, som är den minsta enheten i sitt slag och sin klassning som för närvarande finns tillgänglig någonstans i Europa, är idealisk för en mängd olika tillämpningar där en kompakt, tillförlitlig och lättanvänd strömomkopplingslösning krävs. Trots att den bara mäter 35,5 x 35,5 x 33 mm har J7KNU-kontaktorn en 2,2 kW AC3-klassning och finns i tre- och fyrpoliga versioner med AC- eller DC-spolar och en riktningsändrande kontaktor med mekanisk förregling.

Typiska användningsområden för de nya kontaktorerna är gränssnittsanslutning av elektroniska system med strömkretsar, styrning av motorer i tvättmaskiner och liknande apparater, motorstyrning för säkerhetsbarriärer och grindar, fläktstyrning i luftkonditioneringsanläggningar och förpackningsmaskiner. En stor 3 mm kontaktöppning förbättrar kontaktorns säkerhet och tillförlitlighet och för att underlätta vid användning i motorstyrningstillämpningar kan de levereras som sammankopplade par monterade på en enda bas.

Det är enkelt att installera J7KNU-kontaktorer eftersom de är utformade för att passa på 15 mm DIN-skenor så att de också är tillgängliga som små fördelningslådor, men J75KN-snäppfästadaptern gör att J7KNU även lämpar sig för standard 35 mm DIN-skena. De har också stora skruvklämplintar som gör att kabeldragning går snabbt och enkelt, utan frustrationen med att arbeta med små plintar.

För att sammanfatta: Omrons J7KNU-kontaktorer har ett exceptionellt brett temperaturspektrum från -40 °C till +60 °C, vilket gör dem till ett pålitligt val även i de mest krävande miljöer.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på www.industrial.omron.eu

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from