Mondi Group

A fenntartható, papíralapú FlexiBag zsák elhozta a Hungaropack díjat a Mondinak

  • Az idei magyar Hungaropack díj nyertese a műanyag csomagolások innovatív alternatívája, a Mondi papíralapú FlexiBag zsákja, mely kiválóan alkalmas a minőségi flexó nyomtatásra.
  • E fenntartható csomagolási megoldás előállításához megújuló forrásokat használnak fel, ezáltal jelentősen csökkenti a német Interquell állateledel-gyártó műanyag-felhasználását.
  • A papíralapú FlexiBag zsákot a Mondi ügyfélcentrikus EcoSolutions megközelítését alapul véve fejlesztették ki.

2021. november 23. – A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség által szervezett, idei megmérettetésen a fenntartható, papíralapú FlexiBag zsákjáért a Mondi, a csomagolási- és papíripar globális vezetője vitte haza a Hungaropack díjat.

A Mondi FlexiBag zsákja megújuló papírból készül, melyet a termékek prémium szintű védelme érdekében egy funkcionális műanyag felsőbevonat egészít ki. A csomagolás lenyűgözte a zsűrit, hiszen segítségével számos iparágban és szektorban minimalizálható a műanyag hulladék; az egyik ilyen jelentős terület a száraz, romlandó áruk. Továbbá a papíralapú FlexiBag zsákok kiváló flexó-nyomtathatósági tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal a márkák vonzó külsejű termékeket helyezhetnek a polcokra.

A győzelemhez szükség volt a Mondi és a német állateledel-gyártó, az Interquell együttműködésére, aki kifejezetten e papíralapú alternatívát használja a prémium minőségű Goood kutyaeledeléhez a műanyag csomagolás helyett. A 100 %-ban légmentes és visszazárható, előregyártott FlexiBag zsákok kiváló védelmet biztosítanak a terméknek, könnyen kezelhetőek, és teljesítik az állateledel-gyártók célkitűzéseit a műanyagok felhasználásnak csökkentésére a gyártás során.

Kardos Sándor, a Mondi Békéscsaba ügyvezető igazgatója nyilatkozta: „Örömünkre szolgál, hogy ez a díj elismeri a Mondi szándékát a fenntarthatónak tervezett csomagolások előállítására. Ez bizonyítja EcoSolutions megközelítésünket, amely minden projektünk középpontjába helyezi ügyfeleink egyedi igényeit és környezetvédelmi célkitűzéseiket. Papíralapú FlexiBag zsákunk ennek a közvetlen eredménye, és a hatékony innováció kiváló példája, mivel használata hozzájárul egy jobb világhoz.”

A Hungaropack verseny évente kerül megrendezésre, célja felhívni a figyelmet a csomagolási technológia és tervezés innovációira. Az idei döntőt 2021. november 11-én tartották Budapesten.

Reader Enquiries

Mondi Group
Marxergasse 4A
1030 Vienna
Austria

+43 1 79013 4059

www.mondigroup.com

mondi-group


Notes for Editors

A Mondi

A Mondi világszinten vezető szerepet tölt be a csomagolás és papírgyártás területén. Olyan innovatív csomagolási és papírmegoldásokkal járul hozzá egy jobb világ megteremtéséhez, melyek természetesen fenntarthatóak. Vállalatunk az értéklánc minden területén jelen van – az erdőgazdálkodástól, a cellulóz-, papír- és műanyagfólia-gyártástól a hatékony ipari és fogyasztói csomagolási megoldások kifejlesztéséig. A fenntarthatóság stratégiánk központi elemét jelenti és áthatja tevékenységünket. Iparágunkban vezető szerepet töltünk be ügyfélközpontú EcoSolutions szemléletünkkel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő kérdéseken keresztül jussunk el a legfenntarthatóbb megoldásig. A Mondi 2020-ban 6,66 milliárd euró bevételt ért el, kiigazított EBITDA mutatója 1,35 milliárd euró volt.

A Mondi prémiumjegyzéssel szerepel a Londoni Értéktőzsdén (MNDI) és másodlagos jegyzéssel a Johannesburgi Értéktőzsdén (MNP). Csoportunk bekerült az FTSE 100-as indexébe, valamint 2008 óta szerepel az FTSE4Good Index Seriesben és 2007 óta az FTSE/JSE Responsible Investment Index Seriesben.

www.mondigroup.com

A Mondi Rugalmas Fogyasztói Anyagok egységről

A Mondi Rugalmas Fogyasztói Anyagok a Mondi Rugalmas Csomagolóanyagok üzleti egységének része, a fenntarthatónak tervezett, egyedi, rugalmas műanyag és hibrid csomagolási megoldások globális gyártója. A termékválaszték előregyártott zsákokat, simítózáras tasakokat, illetve fólia- vagy papíralapú megoldással gyártott, kiváló minőségű felsőbevonatokat tartalmaz. Lehetővé tesszük a papír használatát, ahol lehetséges, és a műanyagét, amikor hasznos. A világ legnagyobb márkáit és FMCG iparágait szolgáljuk ki a friss élelmiszerek, állateledelek, háztartási és személyes higiéniai termékek esetén. A minőség mellett elköteleződve ügyfélorientált csomagolási megoldásokat és korszerű innovációkat kínálunk, amelyeket a Gronauban lévő modern kutatás-fejlesztési központunkban fejlesztettünk. Hálózatunk 12 országban, 27 üzemben szolgálja ki ügyfeleinket.

Related images

A fenntartható, papíralapú FlexiBag zsák elhozta a Hungaropack díjat a Mondinak. 
(Photo: Mondi, PR199)

 

Editorial enquiries

Judith Wronn
Mondi Group

+49 151 17714692

judith.wronn@​mondigroup.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014

jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from