Mondi Group

Mondi breidt zijn assortiment plasticvrije e-commerce-verpakkingen uit met de MailerBAG

  • Mondi gaat door met het ondersteunen van klanten in de groeiende e-commerce markt door middel van uitbreiding van zijn innovatieve MailerBAG-assortiment van duurzame papieroplossingen
  • MailerBAG op papierbasis is volledig recyclebaar in bestaande papierafvalstromen en vervangt de behoefte aan plastic verpakking
  • Mondi's recente investering in zijn Europese fabrieken betekent dat het in staat zal zijn om ongeveer 350 miljoen papieren zakken per jaar te leveren voor de online retail-sector

29 Juni 2021 – Mondi, wereldwijd marktleider in verpakkingen en papier, verhoogt de capaciteit van zijn MailerBAG-gamma op papierbasis om plastic verpakkingen in de e-commerce verder te vervangen door een recyclebare oplossing gemaakt van verantwoord gewonnen hernieuwbare materialen.

De innovatieve MailerBAG is nu verkrijgbaar in drie designs, waarbij de versie met vlakke bodem een aanvulling vormt op het bestaande assortiment van zakken met pinched en gevouwen bodem, terwijl elke versie de consument een gebruiksvriendelijke verpakking met meerdere voordelen biedt. Dat is inclusief een gemakkelijke sluiting voor het verpakken, vergrootbaarheid voor omvangrijkere goederen, en gemakkelijke hersluitingsfunctionaliteit voor retourzendingen. De zakken zijn gemaakt van kraftpapier, een hernieuwbaar materiaal, en zijn volledig herbruikbaar en recyclebaar. MailerBAGs beschermen producten zonder te veel lucht te transporteren, wat dankzij hun flexibele eigenschappen minder ruimte in beslag neemt bij opslag en vervoer. De zakken kunnen wereldwijd worden gebruikt en verzonden.

Mondi investeert in zijn Europese activiteiten om zijn dienstverlening aan klanten te verbeteren en uit te breiden, en verhoogt de MailerBAG -productie tot ongeveer 350 miljoen zakken per jaar, als reactie op de sterke groei en de vraag van klanten naar flexibele verpakkingen in de e-commerce. Wanneer MailerBAGs worden gebruikt om standaard plastic verzendzakken te vervangen, kan deze opschaling in de productie ongeveer 7.000 ton plastic per jaar vervangen.

Thierry De-Vleminck, Project Manager MailerBAG, Mondi zegt: "De wereldwijde markt voor e-commerce-verpakkingen vertegenwoordigde in 2020 een waarde van 49 miljard dollar[1] en zal naar verwachting sterk blijven groeien, waardoor de vraag naar duurzame flexibele verpakkingsoplossingen zal toenemen. Detailhandelaren en logistieke dienstverleners maken zich terecht zorgen over de impact hiervan op de wereld om ons heen. Ons doel bij Mondi is altijd om verpakkingsoplossingen te creëren die duurzaam van ontwerp zijn en werken voor de consument, de klant en het milieu - het MailerBAG-assortiment doet dat, en biedt een duurzaam, gemakkelijk te gebruiken alternatief."

Technische details:

  • MailerBAG is verkrijgbaar met een gevouwen, pinched of vlakke bodem in een groot aantal formaten
  • Het heeft een dubbele sluitstrip en een opening met scheurband voor gemakkelijk sluiten en hersluiten van retourzendingen
  • Ook verkrijgbaar met zijvouw

Klik voor meer details hier.

 

[1] Smithers Pira

Lezersvragen

Mondi Group
Marxergasse 4A
1030 Vienna
Austria
+43 1 79013 4059
www.mondigroup.com
mondi-group

Opmerkingen voor de redactie

Mondi Group biedt een volledig portfolio van e-commerce-verpakkingsoplossingen en producten die geschikt zijn voor het doel en innovatief en duurzaam van ontwerp zijn. Met onze expertise in duurzame materialen en productontwerp stellen wij nieuwe standaarden in de branche. Gedreven door een alerte en klantgerichte mindset, ontwikkelt ons uitgebreide netwerk van in-house ontwerpers en ingenieurs samen met onze partners bekroonde e-commerce-oplossingen. Wij richten ons op het verlagen van de totale verpakkingskosten, het verminderen van afval en het voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker door een combinatie van onze expertise op het gebied van duurzaamheid en ons volledige portfolio van multi-materiaaloplossingen, waaronder kraftpapier en functioneel barrièrepapier, papieren zakken en golfkartonoplossingen.

Over Mondi

Mondi is wereldwijd marktleider op het gebied van verpakkingen en papier en draagt bij aan een betere wereld door middel van innovatieve verpakkings- en papieroplossingen met een duurzaam ontwerp. Ons bedrijf is volledig geïntegreerd in de waardeketen - van bosbeheer en de productie van pulp, papier en plasticfolie tot de ontwikkeling en productie van werkbare oplossingen voor industriële en consumentenverpakkingen. Duurzaamheid staat centraal in onze strategie en is verweven in onze manier van zakendoen. Wij zijn koploper binnen de industrie met onze klantgerichte aanpak, EcoSolutions, die ons de juiste vragen laat stellen om tot de duurzaamste oplossing te komen. In 2020 had Mondi een omzet van 6,66 miljard euro met een onderliggende EBITDA van 1,35 miljard euro.

Mondi heeft een premiumnotering aan de Beurs van Londen (MNDI) en een secundaire notering aan de JSE Limited (MNP). Mondi maakt deel uit van de FTSE 100 en is sinds 2008 opgenomen in de FTSE4Good Index Series, sinds 2007 ook in de FTSE/JSE Responsible Investment Index Series.

www.mondigroup.com

Related images

 

Editorial enquiries

Judith Wronn
Mondi Group

+49 151 17714692
judith.wronn@​mondigroup.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from