Mondi Group

Mondi en Hazeleger Kaas lanceren recyclebare kaasverpakking voor de Nederlandse markt

  • Mondi en kaasverpakkingsbedrijf Hazeleger Kaas hebben een mono verpakking ontwikkeld voor het verpakken van de Maaslander kaasplakken van Westland Kaas
  • Deze verpakking is volledig recyclebaar en vervangt de zwaardere meerlaagse verpakking.
  • Mondi’s mono-materiaal voldoet aan de hoge zuurstof- en vochtbarrière-eigenschappen die nodig zijn om het product te beschermen en zo de houdbaarheid te garanderen.

10 juni 2021 – De wereldwijd toonaangevende verpakkings- en papiergroep Mondi heeft samen met kaasverpakkingsbedrijf Hazeleger Kaas en merkeigenaar Westland Kaas samengewerkt om een duurzame oplossing te vinden voor het verpakken van de Maaslander plakken. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe volledig recyclebare polypropyleen (PP) mono verpakking. De meeste gesneden kaas in Nederland wordt nog steeds verpakt in een meerlaagse folie die moeilijk te recyclen is. Deze nieuwe Maaslander verpakking heeft een PP onder- en bovenfolie. Ook is er gekozen voor een PP-etiket in plaats van een papieren etiket zodat de nieuwe oplossing in haar geheel kan worden gerecycled. De verpakking is door het Duitse instituut cyclos-HTP gecertificeerd als recyclebaar.

Hazeleger zet zich al meer dan twee decennia in voor duurzaamheid en is door verschillende instellingen gecertificeerd als erkenning voor haar inzet om op een maatschappelijk verantwoorde manier te werken. Deze toewijding aan duurzaamheid betekende ook dat ze hun verpakkingen onder handen wilden nemen. "Toen we in 2018 begonnen met de zoektocht naar een nieuwe duurzame oplossing waren onze standaarden al erg hoog. Om onze kaas goed houdbaar te houden moest de verpakking dezelfde barrièrebescherming bieden als de vorige folie, maar dan met een lichter gewicht. Mondi werkte nauw met ons samen om de beste verpakkingsoplossingen uit te proberen en te testen. Uiteindelijk betekent de lichtere folie en de verbeterde verhouding tussen product en verpakking dat we de hoeveelheid gebruikt plastic met 23% konden verminderen. Dit maakt het voor ons mogelijk om 9,2 ton plastic per jaar te besparen," aldus Andre Roeterdink van Hazeleger Kaas.

"Met onze customer-centric aanpak ‘EcoSolutions’ wisten we dat we Hazeleger konden helpen bij het vinden van de optimale duurzame oplossing voor hun kaas. Het nieuwe mono-materiaal is recyclebaar, presteert goed op hun machines en zorgt ervoor dat de houdbaarheid van het product gegarandeerd blijft. Dit samen met onze toewijding aan kwaliteit maakte het mogelijk om Hazeleger een duurzame nieuwe oplossing te bieden," aldus Peter Jagt, Regional Sales BeNeLux Consumer Flexibles, Mondi.

De nieuwe Maaslander verpakking is verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten.

Lees hier meer over Mondi's EcoSolutions-aanpak.

Lezersvragen

Mondi Group
Marxergasse 4A
1030 Vienna
Austria
+43 1 79013 4059
www.mondigroup.com
mondi-group

Opmerkingen voor de redactie

Over Mondi

Mondi is wereldwijd marktleider op het gebied van verpakkingen en papier en draagt bij aan een betere wereld door middel van innovatieve verpakkings- en papieroplossingen met een duurzaam ontwerp. Ons bedrijf is volledig geïntegreerd in de waardeketen - van bosbeheer en de productie van pulp, papier en plasticfolie tot de ontwikkeling en productie van werkbare oplossingen voor industriële en consumentenverpakkingen. Duurzaamheid staat centraal in onze strategie en is verweven in onze manier van zakendoen. Wij zijn koploper binnen de industrie met onze klantgerichte aanpak, EcoSolutions, die ons de juiste vragen laat stellen om tot de duurzaamste oplossing te komen. In 2020 had Mondi een omzet van 6,66 miljard euro met een onderliggende EBITDA van 1,35 miljard euro.

Mondi heeft een premiumnotering aan de Beurs van Londen (MNDI) en een secundaire notering aan de JSE Limited (MNP). Mondi maakt deel uit van de FTSE 100 en is sinds 2008 opgenomen in de FTSE4Good Index Series, sinds 2007 ook in de FTSE/JSE Responsible Investment Index Series.

www.mondigroup.com

Related images

Mondi en Hazeleger Kaas lanceren recyclebare kaasverpakking voor de Nederlandse markt. (Foto: Mondi, PR184)

 

Editorial enquiries

Judith Wronn
Mondi Group

+49 151 17714692
judith.wronn@​mondigroup.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from