Henkel

Uitbreiding van het productportfolio voor onderhoud, reparatie en revisie met data-enabled oplossingen:

Henkel creëert toegevoegde waarde voor haar klanten met digitale LOCTITE® Pulse-oplossingen

Düsseldorf, Duitsland – In oktober 2021 introduceerde Henkel Adhesive Technologies, wereldleider in kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings, LOCTITE Pulse: een Industrial Internet-of-Things (IoT)-oplossing die bijdraagt tot de betrouwbare werking van cruciale installaties en apparaten. Eenmaal geïnstalleerd in uw cruciale assets, verzamelen LOCTITE Pulse-sensoren continu gegevens en bieden ze waardevolle inzichten in het goede functioneren van uw installaties en apparaten.

De eerste oplossing, LOCTITE Pulse Smart Flange Leak Detection, kan lekken in een vroeg stadium opsporen en mogelijk ernstige incidenten voorspellen. Cruciale installaties worden met een slimme app continu gemonitord en van zodra er onregelmatigheden worden gedetecteerd, worden die gemeld. Hierdoor kunnen operators tijdig reageren, waardoor de risico’s op lekken worden verminderd. Zo verkleint u de kans op milieuverontreiniging en op de bijhorende schade aan uw werkomgeving en aan uw imago.

Grote klanten in de olie- en gasindustrie en de chemische industrie, zoals Shell of H&R Group, hebben LOCTITE Pulse al in hun fabrieken geïnstalleerd en profiteren van intelligente monitoring.

H&R Group is een toonaangevende Duitse fabrikant van minerale oliespecialiteiten. Eén van de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd, waren de talrijke cruciale flenzen die tijdens de productie moesten worden bewaakt. Aangezien de meeste van deze cruciale flenzen zich onder isolatie of in moeilijk toegankelijke zones bevinden, vergde visuele inspectie aanzienlijke inspanningen en werd deze vaak niet regelmatig en uitvoerig genoeg uitgevoerd. Met behulp van LOCTITE Pulse Smart Flange worden cruciale flenzen nu continu bewaakt, waardoor mogelijke lekken in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. Dit voorkomt dure reparaties en ongeplande stilstandtijd en zorgt tegelijkertijd voor extra veiligheid. Voor Jan Hendrik Graef, Head of Operations bij H&R, is één feit bepalend: “Ik heb nu altijd en overal overzicht over de fabriek.”

Bij Shell is het vergelijkbaar. Het Shell Energy and Chemicals Park Rheinland is één van de grootste chemie- en energieproductiesites in Duitsland. Dr. Michael Hansen, Engineering Manager bij Shell, stelt: "In het verleden was het bewaken van onze pijpleidingen zeer complex en duur." Fabian van Straelen, Senior Asset Inspector bij Shell, voegt hieraan toe: “Met name ter hoogte van de ondergrondse wegdoorgangen hebben we een groot aantal pijpleidingen die niet zichtbaar zijn en een efficiënte en betrouwbare monitoringoplossing vereisen.” Met behulp van LOCTITE Pulse kunnen deze cruciale installaties nu continu worden gemonitord en kunnen potentiële lekken in een vroeg stadium worden opgespoord. Dr. Michael Hansen benadrukt: "We zijn vooral onder de indruk van drie voordelen van de Henkel-oplossing: de eenvoudige en snelle installatie, het feit dat lekken precies kunnen worden gelokaliseerd en de mogelijkheid tot snelle uitbreiding van het systeem."

“Met LOCTITE Pulse Smart Flange hebben we een oplossing op de markt gebracht die onze klanten helpt een probleem aan te pakken, waarvoor ze voorheen geen geschikte oplossing hadden. We helpen hen een extra veiligheidsniveau te creëren en ondersteunen hen tegelijkertijd bij het verlagen van de kosten en het verhogen van de uptime”, legt Dr. Michael Honné uit, hoofd MRO 4.0/Industry 4.0 bij Henkel Adhesive Technologies. Hij voegt eraan toe: “IoT, met name intelligent onderhoud, is een belangrijk toekomstig groeigebied waarin Henkel bewust investeert. Smart Flange is slechts de eerste van vele oplossingen die binnenkort zullen volgen. Ons uiteindelijke doel is om onze klanten een breed portfolio van datagestuurde oplossingen aan te bieden onder het merk LOCTITE Pulse.”

Dr. Kourosh Bahrami, Corporate Vice President, General Manufacturing and Maintenance, Henkel Adhesive Technologies concludeert: “Als wereldleider in kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en oplossingen voor oppervlaktebehandeling, stellen we onze klanten nu al in staat om stilstandtijd te beperken, de efficiëntie te verhogen en de levensduur van de apparatuur te verlengen. Met LOCTITE Pulse zetten we de volgende logische stap door onze klanten deze digitale en data-enabled portfolio van slimme onderhoudsoplossingen aan te bieden die de operationele efficiëntie en duurzaamheid naar een hoger niveau tillen. LOCTITE Pulse Smart Flange is het eerste onderdeel van de geweldige visie waar we allemaal naar streven. We zien de digitale oplossingen van Loctite Pulse als een kans om de activiteiten van onze klanten te vereenvoudigen en te verbeteren. Zoals onze successen bij Shell en H&R hebben aangetoond, creëren we substantiële waarde voor onze klanten.”

De LOCTITE Pulse-oplossingen zijn geïnstalleerd in verschillende van onze eigen fabrieken zoals in de Persil- en Pritt-productie en zijn ook te bekijken in het Henkel Adhesive Inspiration Centre van Düsseldorf. In het inspiratiecentrum kunnen onze klanten tijdens hun bezoek een demonstratie bijwonen van de sensortechnologie en de Loctite Pulse-app. Vervolgens kunnen ze in de Lighthouses (productielocaties van Persil en Pritt in Düsseldorf) ontdekken, hoe Loctite Pulse-technologie de installaties en apparaten intern monitort.

LOCTITE® is een geregistreerd handelsmerk van Henkel en/of zijn dochterondernemingen in Duitsland en elders.

Lezersvragen

Henkel AG & Co. KGaA
Henkelstraße 67
40589 Düsseldorf
Germany

+49 211 7970

www.henkel.com


Opmerkingen voor de redactie

Over Henkel

Henkel is wereldwijd actief met een evenwichtig en gediversifieerd assortiment. Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën bekleedt de onderneming met haar drie business units een leiderspositie in zowel de industriële als de consumentensector. Henkel Adhesive Technologies is de wereldleider op de kleefstoffenmarkt , in alle industriële segmenten wereldwijd. In haar divisies Laundry & Home Care en Beauty Care bekleedt Henkel wereldwijd leidende posities in tal van markten en categorieën. Henkel werd opgericht in 1876 en kan bogen op meer dan 140 jaar succes. In 2021 rapporteerde Henkel een omzet van meer dan 20 miljard euro en een aangepaste bedrijfswinst van ongeveer 2,7 miljard euro. Henkel heeft wereldwijd meer dan 53.000 mensen in dienst – een gepassioneerd en zeer divers team, verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gemeenschappelijk doel om duurzame waarde te creëren, en gedeelde waarden. Als erkend leider op het vlak van duurzaamheid, bezet Henkel topposities in vele internationale indexen en rankings. De preferente aandelen van Henkel zijn opgenomen in de Duitse aandelenindex DAX. Meer informatie vindt u op www.henkel.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Annick De Smedt
Henkel Belgium NV/Henkel Nederland B.V.

+32 474 311 577

annick.desmedt@​henkel.com

Rita Verschuuren
EMG

+31 164 317 024

rverschuuren@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from