Henkel

Krockreparation – OEM-finish första gången, varje gång

Düsseldorf, Tyskland – Henkels TEROSON®- och LOCTITE®-produkter för krockreparation erbjuder det bästa av två världar – en finish som är OEM-standard på kortast möjliga tid. Dessa reparations-, återuppbyggnads- och ersättningsprodukter är utvecklade för att vara helt tillförlitliga, enkla och snabba att använda. De sparar både tid och pengar och ger en finish som säkerställer utmärkt hållbarhet och korrosionsbeständighet.

De etablerade TEROSON- och LOCTITE-serierna innehåller ett antal produkter som hjälper reparationsverkstäder uppnå en perfekt OEM-finish.

Ett system för alla skarvar
Att till exempel bygga om en OEM-skarv är ett tids- och resursbesparande alternativ till att byta ut delar. Den återuppbyggda skarven måste inte bara erbjuda en finish i nyskicksklass. Dessutom måste den förhindra korrosion och att fukt och smuts tränger in. En sådan uppgift kräver applicering av en innovativ men beprövad produkt med egenskaper som låg krympning. Den ska gå att sprutapplicera, vara lätt att jämna ut vid defekter under applicering och ha tolerans för punktsvetsning.

Henkels ledande varumärke inom området är TEROSON, med ett sortiment som omfattar tätningsprodukter, dispenseringsutrustning och munstycken som gör det möjligt för karossverkstäder att återskapa original- OEM-skarvar, även när det krävs en jämn, vågig eller krusad finish.

Flaggskeppsprodukten TEROSON MS 9320 SF är en SMP-baserad kemiskt härdande tätning. Denna innovativa produkt finns i olika färger och kan målas över bara 30 minuter efter appliceringen. TEROSON MS 9320 SF erbjuder god stabilitet, är fritt från isocyanat och silikon och ger imponerande vidhäftning på många olika ytor utan primer. Produkten ger också god beständighet mot UV-strålning och korrosion.

Enkel förberedelse och applicering
Om skadan är strukturell innebär det förstås ofta att man skär ut gamla delar och byter ut dem mot nya. Det kräver sannolikt höghållfasta panellim och slagtåliga strukturlim.

När det gäller det förstnämnda är TEROSON EP 5065 inte bara en snabbare och mindre arbetskrävande lösning än traditionella mekaniska fästmetoder som svetsning. Dessutom är det mångsidigt nog att fungera på olika substrat, vilket gör det till förstahandsvalet för metallimning. Det kan sammanfoga olikartade substrat, samtidigt som det ger en obruten strukturell integritet och ett utmärkt korrosionsskydd.

För strukturellt utbytesarbete behöver verkstäder ett starkt och tillförlitligt lim som inte kräver omarbetning av jobbet längre fram. Här ger det slagtåliga strukturlimmet TEROSON EP 5065 ett snabbt och tillförlitligt sätt att byta ut viktiga säkerhetskomponenter i konstruktionen.

Snabb och smart reparation
LOCTITE 3090 är ett tvåkomponents, snabbhärdande och spaltfyllande lim för konsekvent tillförlitliga reparationer av hög kvalitet. Det har utmärkta limningsegenskaper som gör det perfekt för en mängd olika substrat som inkluderar plast, gummi och metall. Det är avsett för montering av delar med varierande eller odefinierade limspalter på upp till 5 mm eller för applikationer där överflödigt lim måste härda fullständigt.

Små reparationer är för det mesta okomplicerade, som att laga trasiga stötfångarklämmor eller andra komponenter med liknande komplexitet. Men beroende på limmet och appliceringsmetoden kan reparationstiden och resultaten variera.

Henkels utbud av produkter för krockreparation gör det möjligt för professionella karossverkstäder och verkstäder för nyttofordon att utföra återuppbyggnad, byten och reparationer som gör att de berörda områdena knappt går att skilja från nya.

För mer information om sortimentet av produkter för krockreparation, gå till https://www.henkel-adhesives.com/se/en/spotlights/all-spotlights/new-developments/collision-repair.html.

TEROSON och LOCTITE är registrerade varumärken som tillhör Henkel och/eller dess dotterbolag i Tyskland och på andra håll.

Reader Enquiries

Henkel AG & Co. KGaA
Henkelstraße 67
40589 Düsseldorf
Germany

+49 211 7970

www.henkel.com


Notes for Editors

Om Henkel
Henkel är verksamma i hela världen med en välbalanserad varumärkesportfölj. Henkel är den ledande aktören i deras tre affärsområden inom både industri och konsumentartiklar, tack vare dess varumärken, innovationer och ledande teknologi. Henkel Adhesive Technologies är världsledande på limmarknaden – inom alla industrisegment världen över. Företaget har också ledande position inom hår- och kroppsvård och tvätt- och hushållsrengöring på flera marknader jorden runt. Henkel grundades 1876 och har varit framgångsrika i mer än 140 år. År 2021 redovisade Henkel en omsättning på över 19 miljarder euro och ett rörelseresultat på cirka 2,6 miljarder euro. Henkel har cirka 53 000 medarbetare globalt – ett passionerat och mycket mångsidigt team som förenas av en stark företagskultur, ett gemensamt syfte att skapa hållbart värde och gemensamma värderingar. Henkel är en erkänd ledare inom hållbarhet och har toppositioner i många internationella index och rankningar. Henkels preferensaktier är noterade på det tyska aktieindexet DAX. Mer information finns på www.henkel.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Mira Henningsson
Henkel Market & Customer Activation Nordics

+46 703 733844

mira.henningsson@​henkel.com

Rita Verschuuren
EMG

+31 164 317 024

rverschuuren@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from