Henkel

Autoschadeherstel – verkrijg OEM-afwerking van de eerste keer, elke keer opnieuw

Düsseldorf, Duitsland – De TEROSON®- en LOCTITE®-schadeherstelproducten van Henkel, bereiken het beste van twee werelden: een afwerking volgens de OEM-standaard in de kortst mogelijke tijd. Deze producten voor herstel, reparatie en vervanging zijn ontwikkeld om volkomen betrouwbaar, eenvoudig en snel te gebruiken. Ze besparen tijd en geld en creëren een afwerking die een uitstekende duurzaamheid en corrosiebestendigheid garandeert.

In de gevestigde TEROSON- en LOCTITE-assortimenten zijn verschillende producten beschikbaar om werkplaatsen te helpen bij herstellingen deze perfecte OEM-afwerking te bereiken.

Eén systeem voor alle naden
Het reproduceren van een OEM-naadafdichting is een alternatief voor het vervangen van onderdelen, dat tijd en middelen doet besparen. De herstelde naadafdichting moet echter niet alleen een showroom-waardige afwerking hebben: het moet ook corrosie en het binnendringen van vocht en vuil voorkomen. Voor deze toepassing is dus een product nodig dat innovatief is maar dat ook zijn werking al bewezen heeft, en dat bepaalde eigenschappen biedt zoals geringe krimp, de mogelijkheid om het product te sprayen, het gemakkelijk wegwerken van oneffenheden tijdens het aanbrengen, en tolerantie voor puntlassen.

Het belangrijkste merk van Henkel op dit gebied is TEROSON. Het TEROSON-assortiment omvat afdichtingsproducten, doseerapparatuur en spuitmonden die carrosseriebedrijven in staat stellen de originele OEM-naden na te bootsen, ongeacht of een gladde, golvende of geribbelde afwerking vereist is.

Het paradepaardje, TEROSON MS 9320 SF, is een chemisch uithardend afdichtingsmiddel op basis van SMP. Dit innovatieve product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is al 30 minuten na het aanbrengen overspuitbaar. TEROSON MS 9320 SF biedt een goede stabiliteit, is vrij van isocyanaat en siliconen, en biedt een indrukwekkende hechting zonder primer op veel verschillende materialen. Het product is ook goed bestand tegen uv-straling en corrosie.

Gemakkelijke voorbereiding en eenvoudig aan te brengen
Als de schade structureel is, moeten natuurlijk vaak oude onderdelen worden verwijderd en vervangen door nieuwe. Dit werk vereist meestal het gebruik van lijm voor panelen en slagvaste structurele lijmen met hoge sterkte.

Wat het eerste betreft, is TEROSON EP 5055 een snellere en minder arbeidsintensieve oplossing dan traditionele mechanische bevestigingsmethoden zoals lassen. Het product heeft ook de veelzijdigheid om op verschillende materialen te werken, waardoor het de beste keuze is voor assemblages met metalen. Het product kan verschillende substraten met elkaar verbinden, terwijl het een onaangetaste structurele integriteit en uitstekende corrosiebescherming biedt.

Voor structureel vervangingswerk hebben carrosseriebedrijven een sterke en betrouwbare lijm nodig dat geen nabewerking vereist. Daarvoor biedt de slagvaste structurele lijm TEROSON EP 5065 een snelle en betrouwbare manier om kritieke structurele veiligheidsonderdelen te vervangen.

Snelle smart-repair
Om consistent betrouwbare en hoogwaardige reparaties te garanderen is er LOCTITE 3090, een snel uithardende, spelingvullende, tweedelige lijm met uitstekende hechtingseigenschappen. Dit alles maakt het product perfect voor een verscheidenheid aan materialen, waaronder kunststoffen, rubbers en metalen. Deze lijm is ideaal voor de assemblage van onderdelen met variërende of onbepaalde spelingen tot 5 mm, of voor toepassingen waarbij volledige uitharding van overtollige lijm nodig is.

Kleine reparaties, zoals het herstellen van gebroken bumperclips of andere onderdelen van vergelijkbare complexiteit, zijn voor het grootste deel ongecompliceerd. Toch kunnen, afhankelijk van de lijm en de manier van aanbrengen, de reparatietijd en de resultaten variëren.

Ter conclusie, stelt het Henkel-portfolio van producten voor schadeherstel de professionele carrosseriebedrijven en werkplaatsen in staat om herstellingen, vervangingen en reparaties uit te voeren die de beschadigde zones er weer als nieuw laten uitzien.

Meer informatie over het schadeherstel-assortiment vindt u op www.henkel-adhesives.com/nl/schadeherstel.

TEROSON en LOCTITE zijn geregistreerd handelsmerken van Henkel en/of zijn dochterondernemingen in Duitsland en elders.

Lezersvragen

Henkel AG & Co. KGaA
Henkelstraße 67
40589 Düsseldorf
Germany

+49 211 7970

www.henkel.com


Opmerkingen voor de redactie

Over Henkel
Henkel is wereldwijd actief met een evenwichtig en gediversifieerd assortiment. Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën bekleedt de onderneming met haar drie business units een leiderspositie in zowel de industriële als de consumentensector. Henkel Adhesive Technologies is de wereldleider op de kleefstoffenmarkt , in alle industriële segmenten wereldwijd. In haar divisies Laundry & Home Care en Beauty Care bekleedt Henkel wereldwijd leidende posities in tal van markten en categorieën. Henkel werd opgericht in 1876 en kan bogen op meer dan 140 jaar succes. In 2021 rapporteerde Henkel een omzet van meer dan 20 miljard euro en een aangepaste bedrijfswinst van ongeveer 2,7 miljard euro. Henkel heeft wereldwijd meer dan 53.000 mensen in dienst – een gepassioneerd en zeer divers team, verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gemeenschappelijk doel om duurzame waarde te creëren, en gedeelde waarden. Als erkend leider op het vlak van duurzaamheid, bezet Henkel topposities in vele internationale indexen en rankings. De preferente aandelen van Henkel zijn opgenomen in de Duitse aandelenindex DAX. Meer informatie vindt u op www.henkel.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Annick De Smedt
Henkel Belgium NV/Henkel Nederland B.V.

+32 474 311 577

annick.desmedt@​henkel.com

Rita Verschuuren
EMG

+31 164 317 024

rverschuuren@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from