Henkel

Henkelin uusi ultratehokas pikaliima on vastaus osien kiinnitykseen liittyviin haasteisiin: LOCTITE® 402

Düsseldorf, Saksa – Henkelin kattavassa osien kiinnittämiseen tarkoitettujen LOCTITE® liimojen valikoimassa on nyt uusi luokkansa paras pikaliima, joka on kehitetty nimenomaan pienten komponenttien kiinnittämiseen nopeatempoisessa tuotannossa ja se sopii myös nopeisiin korjauksiin. Tämä uusi tulokas on erittäin luja pikaliima LOCTITE 402. Liiman ominaisuudet ja hyödyt on suunniteltu vastaamaan nimenomaan teollisuuden kohtaamiin haasteisiin, kuten tuottavuuteen, toimintavarmuuteen ja suunnittelun monipuolistamiseen.

LOCTITE osien kiinnittämiseen tarkoitetut pikaliimat vastaavat nimenomaan valmistajien suunnittelussa ja osien kokoonpanossa usein kohtaamiin haasteisiin, ja tavoitteena on tuoda markkinoille uudenlaisia innovatiivisia, luotettavia ja kustannustehokkaita tuotteita. Näihin ominaisuuksiin perustuva LOCTITE 402 tarjoaa entistäkin nopeamman kiinnityksen, erinomaisen lämmönsietokyvyn ja ainutlaatuisen patentoidun koostumuksen, joka on vieläkin terveellisempi ja turvallisempi (ei sisällä perinteisesti koostumuksen vakauttamiseen käytettyjä HQ- ja MMBP-yhdisteitä). Miten LOCTITE 402 -pikaliiman ominaisuudet voidaan hyödyntää nykyaikaisessa valmistavassa teollisuudessa?

Nopea kiinnitys ja erinomainen lujuus

LOCTITE 402 -pikaliima saavuttaa käsittelylujuuden useimmilla pinnoilla kaksi kertaa nopeammin (3–10 sekuntia) verrattuna tiettyihin muihin osien kiinnitysratkaisuihin, ja lisäksi liima takaa entistä paremman suorituskyvyn, joka vastaa nykyaikaisen valmistavan teollisuuden tarpeita. Nopea kiinnitys tapahtuu huonelämpötilassa, mikä puolestaan auttaa parantamaan suorituskykyä ja vähentää keskeneräisiä töitä (WIP) sekä käsin tehtävässä, että automaattisessa osien kiinnityksessä. Tuottavuutta voidaan lisätä entisestään LOCTITEn monipuolisilla annostelulaitteilla (manuaalinen, puoliautomaattinen ja täysautomaattinen), jotka on helppo integroida useimpiin tuotantolinjoihin.

LOCTITE 402 on yksikomponenttinen pikaliima, joka liimaa useimmat metallit, muovit ja elastomeerit, sekä primerin avulla myös hankalasti liimattavat materiaalit. Yksi tuote sopii useille erilaisille materiaaleille ja komponenteille sekä auttaa vähentämään kiinnityskustannuksia, yksinkertaistaa prosessin ja vähentää myös keskeneräisiä töitä (WIP). Loppumarkkinat, kuten esimerkiksi kotien automatisoituminen ja sähkötyökalut, tarvitsevat jatkuvasti yhä enemmän ominaisuuksiltaan entistä monipuolisempia ja kooltaan pienempiä komponentteja ja LOCTITE 402 laajentaa valmistajien tuotteiden ulkonäköön, suorituskykyyn ja suunnitteluun liittyviä valinnanmahdollisuuksia.

Luokkansa paras suorituskyky korkeissa lämpötiloissa

LOCTITE 402 tarjoaa luotettavampaa suorituskykyä äärimmäisissäkin olosuhteissa perinteisiin pikaliimoihin verrattuna. Lujuus useimmilla metallipinnoilla pysyy jopa 135°C lämpötilassa ja on testattu, sekä testauslämpötilassa ("kuumalujuus") että huonelämpötilassa ("lämmön aiheuttama vanheneminen"), mikä on todella suuri etu esimerkiksi sellaisissa lopputuotteissa, joissa virtalähde ja kytkennät tuottavat paljon lämpöä. Parannettu iskunkestävyys on toinen tämän liiman erinomainen ominaisuus verrattuna perinteisiin pikaliimoihin.

Uudenlainen koostumus

LOCTITE 402 nostaa riman aivan uudelle tasolle myös pikaliimojen terveyteen ja turvallisuuteen liittyvissä ominaisuuksissa. Patentoidussa koostumuksessa on käytetty vaihtoehtoisia raaka-aineita, jotka auttavat osaltaan parantamaan työntekijöiden ja työskentelyolosuhteiden turvallisuutta. Useita pikaliimojen ainesosia on ryhdytty sääntelemään entistä perusteellisemmin tietyillä alueilla eri puolilla maailmaa. Hydrokinoni (HQ) ja 2,2’-metyleeni-bis (4-metyyli-6-tert-butyylifenoli eli MMBP) ovat tällaisia aineita ja niiden tehtävänä on ensisijaisesti varmistaa, että liima säilyy nestemäisenä pullossa viimeiseen käyttöpäivään saakka.

Henkel on vaihtanut tietyt LOCTITE -pikaliimojen raaka-aineet noudattaakseen säännösmuutoksia ja vastatakseen teollisuuden kasvavaan turvallisempien kiinnitysratkaisujen kysyntään. Huolimatta siitä, että näitä raaka-aineita käytettiin vain hyvin pieniä määriä alkuperäisissä koostumuksissa, Henkel on kehittänyt uudenlaiset aineet koostumuksen vakauttamiseen, jotka mahdollistavat HQ:n ja MMBP:n käytön lopettamisen eniten käytetyissä pikaliimatuotteissa.

Tämä läpimurto turvallisuudessa ja terveydessä sekä myös muut tekniset edistysaskeleet tekevät LOCTITE 402 -pikaliimasta houkuttelevan vaihtoehdon muille pikakiinnitysmenetelmille yhä useammalle valmistavan teollisuuden yritykselle. LOCTITE 402 -pikaliima on ominaisuuksiltaan alan tehokkaimpia pikaliimoja, mikä tarkoittaa huomattavaa kilpailuetua suunnittelulle ja valmistavalle teollisuudelle.

Lisätietoa LOCTITE 402:sta ja muista osien kiinnittämiseen tarkoitetuista pikaliimoista löytyy osoitteesta: LOCTITE instant component bonding solutions - Henkel Adhesives (henkel-adhesives.com).

LOCTITE on Henkelin ja/tai sen konserniyhtiöiden rekisteröity tavaramerkki Saksassa ja muissa maissa.

Reader Enquiries

Henkel AG & Co. KGaA
Henkelstraße 67
40589 Düsseldorf
Germany

+49 211 7970

www.henkel.com


Notes for Editors

Henkel

Henkel on maailmanlaajuinen ja erittäin kattavan ja monipuolisen tuotevalikoiman tarjoava yhtiö. Henkelin kolme liiketoimintayksikköä ovat alansa johtajia sekä teollisuus- että kuluttajaliiketoiminnassa vahvojen brändien, innovaatioiden ja teknologioiden ansiosta. Henkel Adhesive Technologies on maailman johtava yritys liimamarkkinoilla ja kaikissa teollisuussegmenteissä maailmanlaajuisesti. Henkel on johtavassa asemassa useilla markkinoilla ja tuoteryhmissä myös Laundry & Home Care and Beauty Care -liiketoiminnassa. Vuonna 1876 perustettu Henkel on ollut menestyvä yritys jo yli 140 vuotta. Vuonna 2021 Henkelin liikevaihto oli yli 19 miljardia euroa ja tulos verojen jälkeen noin 2,6 miljardia euroa. Henkelin palveluksessa työskentelee maailmanlaajuisesti noin 53 000 työntekijää – motivoituneen ja monimuotoisen tiimin ytimessä on vahva yrityskulttuuri sekä yhteinen tavoite luoda kestäviä ja yhteisiä arvoja. Henkel on ollut alansa johtava yritys kestävän toiminnan rakentamisessa, ja yritys on useiden kansainvälisten indeksien ja luokitusten kärjessä. Henkelin etuoikeutetut osakkeet on listattu Saksan DAX-indeksissä. Lisätietoja www.henkel.com.

Lisää lehdistötiedotteita osoitteessa www.henkel.com/press.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Carole Scott
Henkel AG & Co. KGaA

+44 1442 278 056

carole.scott@​henkel.com

Nancy van Heesewijk
EMG

nvanheesewijk@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from