Henkel

Digitale en datagestuurde installaties Industrie 4.0

Bonderite E-CO DMC digital multichannel controller optimaliseert de prestaties en de kosten van de voorbehandelingsprocessen

Düsseldorf, Duitsland – Omdat klanten steeds vaker oplossingen willen implementeren op basis van gegevensverzameling, heeft Henkel een nieuw systeem voor industriële procesmonitoring ontwikkeld dat beantwoordt aan de belangrijkste uitdagingen van metaalvoorbehandeling: Industrie 4.0. In combinatie met de New Generation Conversion coatings (NGC) voor multi-metalen, zorgt de Bonderite E-CO digital multichannel controller (DMC) voor maximale en duurzame prestaties op het vlak van corrosiewering en dit bij lagere algemene proceskosten.

Bonderite E-CO DMC is een industrieel procesbewakingssysteem waarmee gebruikers complexe metaal- voorbehandelingsprocessen met vijftien etapes of zelfs meer, kunnen opvolgen. Het beschikt over een intuïtieve touch screen PLC-interface en maakt een volledig gedigitaliseerd procesbeheer mogelijk met een adaptieve communicatie-interface en afstandsbediening.

"Dankzij een ontwerp met een adaptief open systeem kan ons nieuw digitaal multi-channel monitoring systeem gemakkelijk geïntegreerd worden in bestaande conversieprocessen en geautomatiseerde systemen van onze klanten in de metaalindustrie", zegt Maurizio Brancaleoni, Global Business Development Manager verbonden aan het European Functional Coating Equipment Center te Funo di Argelato (Bologna), Italië. "Samen met onze New Generation Conversion coatings geeft het een boost aan de voordelen die Henkel haalt uit zijn leiderschap in technologieën voor duurzame metaalvoorbehandeling en zijn procesexpertise."

Bonderite E-CO DMC maakt het mogelijk het gebruik van chemicaliën, water en energie te verminderen en afval te reduceren. Bovendien vermijdt het manueel werk en blootstelling aan chemicaliën tijdens het metaalvoorbehandelingsproces. De instellingen van de hele installatie en het proces, bediening, controle en monitoring kunnen efficiënt worden beheerd door de operator, inclusief de badopmaak en de toevoegingen achteraf. Het multichannelsysteem ondersteunt zowel enkel- als meervoudige productielijnen die zich op dezelfde plaats of in een aangrenzend gebouw bevinden. Het kan een vrijwel onbeperkt aantal parameters van processen en apparaten besturen.

Bovendien is Bonderite E-CO DMC uitgerust met een intern geheugen dat alle gegevens opslaat om digitale, grafische en verbruiksrapporten te creëren, alsook om een historiek bij te houden. De uitgebreide connectiviteit van de controller maakt een gemakkelijke verbinding van het systeem met andere LAN-bronnen en verleen toegang tot externe apparaten, zoals tablets en smartphones. Het kan waarschuwingen per SMS of e-mail sturen naar geselecteerde ontvangers en deze integreren in databases in de cloud.

"Het systeem onderstreept Henkels alomvattende aanpak van onze oplossingen en ons engagement om klanten te helpen bij de implementatie van Industry 4.0", voegt Maurizio Brancaleoni eraan toe. "Gebruikers kunnen automatische parametercontroles uitvoeren en zelfs de chemische dosering automatiseren door een speciale functie te gebruiken om de geanalyseerde gegevens te correleren met de outputs, allemaal zonder tussenkomst van het personeel op de site. "

Hoewel Bonderite E-CO DMC geschikt is voor gebruik bij alle bestaande voorbehandelingsprocessen van Henkel, waaronder conventioneel fosfateren, toont deze technologie zijn duurzame karakter het sterkst in combinatie met de New Generation Coatings van Henkel. Als alternatieven op basis van zirkonium voor de multimetaalconversie en corrosiebescherming, bevatten deze NGC geen fosfaten of zware metalen, vereenvoudigen ze het afvalwaterbeheer, beperken ze het aantal processtappen en verminderen ze contacttijden, energieverbruik en productie van slib. Door uitsluitend een nano-dunne niet-toxische conversielaag op de materialen te leggen, helpt Henkel zijn klanten bij het optimaliseren van de kosten, controle en betrouwbare productiekwaliteit.

Het Europese Functional Coating Equipment Centrum gevestigd in Funo di Argelato (Bologna), Italië, speelt een belangrijke rol in het succes van Henkels nieuwe innovatieve metaalvoorbehandelings-oplossingen, met een volledig assortiment van speciale procescontrole- en automatiseringssystemen van Bonderite. Het centrum omvat een ontwikkelingsafdeling, een magazijn en een onderhoudslaboratorium.

Het Bonderite E-CO DMC-systeem is beschikbaar in heel Europa en Noord-Amerika. Het maakt deel uit van een complete portfolio van apparatuur, besturing en assistentie voor Bonderite-voorbehandelings-processen.

Voor meer informatie: http://www.bonderite-solutions.co.uk

Lezersvragen

Henkel AG & Co. KGaA
Henkelstraße 67
40589 Düsseldorf
Germany
+49 211 7970
press@​henkel.com
www.henkel.com

Opmerkingen voor de redactie

Over Henkel

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende merken en technologieën in drie bedrijfstakken: was- en reinigingsproducten, cosmetica- en verzorgingsproducten en kleefstoftechnologieën. Henkel werd opgericht in 1876 en heeft wereldwijd leidinggevende marktposities op zowel consumenten- als industriële markten met bekende merken zoals Persil, Schwarzkopf en Loctite. Henkel telt ongeveer 53.000 werknemers en registreerde in 2018 een omzet van 19,9 miljard euro en een aangepaste bedrijfswinst van 3,5 miljard euro. De preferente aandelen van Henkel zijn opgenomen in de Duitse beursindex DAX. Ga voor meer informatie naar www.henkel.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Kathrin Fuss
Henkel AG & Co. KGaA

+49 211 7970

Rita Verschuuren
EMG

+31 164 317 024
rverschuuren@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from