Guardian

Guardian Glass lanceert nieuwe coatinginstallatie in Czestochowa, Polen

Een nieuwe coater, een nieuwe floatglasproductielijn en nieuwe producten tonen de betrokkenheid bij Europa en de visie om producten te creëren die het leven van mensen verbeteren

Bertrange, Luxemburg, 28 juli 2020 – Op 6 juli is Guardian Glass gestart met de volledige productie op een nieuwe, technologisch zeer geavanceerde glascoatinginstallatie in zijn tweede fabriek in Czestochowa, Polen.

De ultramoderne coater maakt gebruik van geavanceerde technologie voor het omzetten van standaard floatglas in hoogwaardig glas met toegevoegde waarde. Dankzij deze installatie kan de fabriek de productie van zonregulerende glasproducten met een lage emissiviteit (low-E) voor woningtoepassingen (Guardian ClimaGuard®) en commerciële toepassingen (Guardian SunGuard®) uitbreiden. Deze hoogwaardige producten verbeteren de energie-efficiëntie en de esthetiek van gebouwen en vergroten het comfort van de gebruikers.

Guus Boekhoudt, Executive Vice President van Guardian Glass. zegt: “Architecten en bouwbedrijven verhogen het gebruik van energie-efficiënte producten om de bouwschil te verbeteren, en we zetten ons in om onze klanten daarbij te ondersteunen door hen toonaangevende glasproducten en oplossingen met een hoge toegevoegde waarde te bieden. Deze ontwikkeling betekent voor hen een belangrijke mogelijkheid in de regio.”

Door de bouw van een tweede fabriek voor de productie van floatglas en gecoat glas in Polen, niet ver van de bestaande fabriek in Czestochowa, kan Guardian Glass voldoen aan de toenemende vraag in Oost-Europa naar gecoate en bewerkte glasproducten van hoge kwaliteit. De nieuwe fabriek - de meest efficiënte en operationeel doeltreffende fabriek binnen Guardian Glass - onderstreept de inzet van Guardian om op lange termijn voor zijn klanten de preferred supplier te zijn van architectonische glasoplossingen.

De koudwatertank van de oorspronkelijke floatglaslijn in Czestochowa is onlangs gerepareerd, waardoor de productiecapaciteit met ongeveer 25% is gestegen. Met deze twee smeltovens verdrievoudigt Guardian Glass zijn productie in Polen, en geeft daarmee uiting aan zijn inzet voor de voortdurende verbetering van glasproducten en diensten voor Europese klanten. Dankzij deze investeringen is Guardian in staat om snel en efficiënt producten met toegevoegde waarde te ontwikkelen en te produceren voor de Oost-Europese regio.

Daarnaast heeft Guardian Europe S.à.r.l. onlangs twee nieuwe productoplossingen toegevoegd aan zijn portfolio door strategische samenwerkingsverbanden met andere marktleiders. Enerzijds een in de constructie geïntegreerd fotovoltaïsch product in samenwerking met ML System S. A., al 13 jaar een voorloper op dit terrein, en anderzijds een strategisch partnerschap met Merck, een toonaangevende wetenschappelijke en technologische onderneming, met wie we nu eyrise® aanbieden, dynamische ramen van vloeibaar kristal met coatings van Guardian Glass.

“Het feit dat we tijdens de Covid-19-crisis in staat zijn geweest om de installatie van de coater in de fabriek in Czestochowa veilig uit te voeren, en dat we zeer binnenkort de nieuwe floatglasproductielijn daar opstarten, is op zich werkelijk een prestatie,” voegt Boekhoudt toe. “We zetten onze visie om waarde te creëren voor ons bedrijf, onze klanten en de samenleving voort, maar de veiligheid en het welzijn van onze werknemers blijven onze hoogste priorieit.”

De nieuwe floatglasproductielijn in Czestochowa gaat naar verwachting in september 2020 in bedrijf.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is See what’s possible. Bezoek guardian-possibilities.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met het hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, heeft 15.000 werknemers in dienst en beschikt over fabrieken in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoate en bewerkte glasproducten van hoge kwaliteit voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen en technische glastoepassingen, evenals hoogwaardige verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagenindustrie. Het is de visie van Guardian om via voortdurende innovatie en met behulp van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

Also available in

 

Share

 

More news from