Guardian

Produsele Guardian Glass din sticlă plană, cu peliculă și laminată obțin certificarea Bronz Cradle to Cradle în Europa

Bertrange, Luxembourg, 28 ianuarie 2020 – Guardian Glass Europe anunță obținerea nivelului de certificare bronz în programul Cradle to Cradle pentru trei dintre gamele sale de produse - sticla float, cu peliculă și laminată - produsă în opt dintre fabricile din Europa.

Cradle to Cradle Certified este o metodologie recunoscută la nivel mondial, utilizată pentru evaluarea constantă a gradului de sustenabilitate a produselor și un instrument pentru industria sticlei ca răspuns la provocarea economiei circulare. Standardul evaluează produse din cinci categorii de sănătate umană și de mediu, încurajează îmbunătățirea constantă prin acordarea certificării pe baza atingerii nivelurilor de realizare și solicită reînnoirea certificării la fiecare doi ani. Fiecare nivel de certificare reprezintă realizări din ce în ce mai semnificative în cinci categorii critice de performanță:

  • Sănătatea materialelor - optimizarea compușilor chimici din materialele utilizate în design-ul produselor / clădirilor pentru a minimiza impactul asupra sănătății oamenilor și asupra mediului.
  • Reutilizarea materialului - gândit pentru a elimina conceptul de „deșeuri” cu cicluri intenționate ale componentelor pentru a păstra întreaga valoare a acestora.
  • Energie regenerabilă și gestionarea emisiilor de carbon - un viitor alimentat de energie regenerabilă, unde producătorii au un impact pozitiv în furnizarea de energie, în echilibrul ecosistemului și mențin carbonul în pământ și vegetație.
  • Managementul consumului de apă - tratarea apei ca o resursă prețioasă prin încurajarea gestionării eficiente a acesteia și a strategiilor de utilizare.
  • Echitatea socială – afaceri responsabile și etică pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru lanțul de aprovizionare și mediul înconjurător.

Avantajele achiziționării de produse certificate C2C

Designerii de produs, producătorii și brand-urile din întreaga lume se bazează pe Cradle to Cradle Certified ca fiind o cale transformatoare pentru proiectarea și fabricarea de produse cu impact pozitiv asupra oamenilor și a planetei. Mai mult, un număr tot mai mare de brand-uri, organizații și standarde de sustenabilitate, cum ar fi LEED și BREEAM, recunosc acum standardul ca un mod de a desemna produsele preferate pentru decizii de cumpărare tot mai responsabile.

În ceea ce privește clădirile, Cradle to Cradle încurajează arhitecții și designerii să creeze impact pozitiv și amprente benefice încă de la începutul proiectului. Proiectarea și construcția clădirilor ar trebui să fie inspirate din principiile Cradle to Cradle, integrând o gamă largă de produse și materiale C2C.

Obținerea nivelului de certificare bronz pentru produsele sale din sticlă float, cu pelicule și laminate este un pas semnificativ pentru Guardian Glass în ceea ce privește alinierea produselor și proceselor de fabricație cu Viziunea Companiei de „a ajuta oamenii să își îmbunătățească viața oferind produse și servicii pe care le apreciază mai mult decât alte opțiuni și să facă acest lucru în mod responsabil, consumând  cât mai puține resurse cu putință ”. Această viziune implică producerea de produse din sticlă care ajută la reducerea consumului de energie și la creșterea confortului ocupanților clădirilor.

Guus Boekhoudt, vicepreședinte Guardian Glass în Europa a comentat: „Aceasta este o realizare importantă pentru Guardian Glass. În ultimele 12 luni, opt dintre fabricile noastre europene și aproximativ 60 de angajați cu peste 15 specializări au fost implicați în procesul de certificare C2C. Obținerea nivelului de certificare bronz validează angajamentul continuu al Guardian și investițiile sale ca lider global în producția responsabilă de produse sustenabile din sticlă.”

Cradle to Cradle CertifiedTM este o marcă de certificare licențiată de Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă peliculizată și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și re-zidențiale) și aplicații din domeniul arhitectonic interior, precum și produse din dome-niul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil - See what's possible®. Vizitați guardian-possibilities.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globală cu sediul în Auburn Hills, Michigan, operează în America de Nord și de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Companiile Guardian angajează 18.000 de persoane și fabrică sticlă float de înaltă performanță; produse din sticlă peliculizată pentru aplicații arhitecturale, rezidențiale, de interior, pentru industria transportului și tehnic; și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industria auto și a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienți, furnizori, angajați și comunități, pe baza unei relații benefice, reciproce. Aceasta duce la atenția continuă în ceea ce privește îmbunătățirea vieții oamenilor prin furnizarea de produse și servicii care valorează mai mult decât alternativele lor, făcând aceasta în mod responsabil și consumând mai puține resurse. Guardian este o sucursală deținută în totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitați guardian.com.

Related images

Produsele Guardian Glass din sticlă plană, cu peliculă și laminată obțin certificarea Bronz Cradle to Cradle în Europa. 
(Fotografie Guardian Glass, LLC, GRDPR174)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from