Guardian

Guardian Glass behaalt met floatglas, gecoate en gelaagde glasproducten Bronze Cradle to Cradle – certificering in Europa

Bertrange, Luxemburg, 28 januari 2020 – Guardian Glass Europe is verheugd te kunnen melden dat het voor drie van zijn productlijnen - floatglas, gecoat en gelaagd glas, geproduceerd in acht van zijn fabrieken in Europa - de bronzen certificering van Cradle to Cradle heeft gekregen.

De Cradle to Cradle Certified Products Standard is een wereldwijd erkende methode waarmee de duurzame eigenschappen van producten continu worden beoordeeld. De glasindustrie maakt gebruik van de methode als antwoord op de uitdaging van de kringloopeconomie. De norm beoordeelt producten op basis van vijf categorieën in verband met gezondheid voor mens en milieu, en stimuleert continue verbetering. Dit, door certificeringen toe te kennen op basis van stijgende prestatieniveaus en door de certificering elke twee jaar opnieuw te laten beoordelen. Elk certificeringsniveau vertegenwoordigt een steeds hogere prestatie binnen vijf prestatiecategorieën:

  • Gezond materiaalgebruik – optimalisering van de chemische samenstelling van materialen die bij het ontwerpen van producten/gebouwen worden gebruikt om de impact op mens en milieu te beperken.
  • Hergebruik van materialen – bij het ontwerpen af te geraken van het begrip ‘afval’ door middel van doelbewuste kringlopen om de volledige waarde van het materiaal te behouden.
  • Hernieuwbare energie en koolstofbeheer - een toekomst met hernieuwbare energie waarbij fabrikanten de energievoorraad en de balans in het ecosysteem positief beïnvloeden en zorgen voor het behoud van koolstof in de bodem en vegetatie.
  • Waterbeheer – water behandelen als kostbare hulpbron door effectieve beheers- en gebruiksstrategieën te stimuleren.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid – verantwoorde bedrijfsvoering en ethiek voor alle belanghebbenden, inclusief de toeleveringsketen en het milieu.

Voordelen van het kopen van producten met C2C-certificering
Wereldwijd vertrouwen productontwerpers, fabrikanten en merken op de Cradle to Cradle Certified Product Standard als transformatieve methode om producten te ontwerpen en produceren die een positieve impact hebben op de mens en de planeet. Daarnaast erkent een groeiend aantal merken, organisaties en duurzaamheidsnormen, zoals LEED en BREEAM, de norm nu als geprefereerde productaanduiding voor het nemen van verantwoordelijke aankoopbeslissingen.

Wat gebouwen betreft, stimuleert de Cradle to Cradle Building Charter architecten en ontwerpers om bij projecten van meet af aan een positieve impact en gunstige voetafdruk te creëren. Ze zouden het ontwerp en de constructie van gebouwen dienen te baseren op de beginselen van Cradle to Cradle, met inzet van een brede reeks aan C2C-producten en -materialen.

Het bereiken van de Bronze-certificering voor zijn floatglas-, gecoate en gelaagde producten is voor Guardian Glass een belangrijke stap bij de afstemming van zijn producten en productieprocessen op de bedrijfsvisie om 'mensen te helpen hun leven te verbeteren door producten en diensten aan te bieden die zij meer waarderen dan de alternatieven, en dit op een verantwoorde manier met minder verbruik van hulpbronnen'. Onderdeel van deze visie is dat er glasproducten worden geproduceerd die het energieverbruik helpen verlagen en het comfort van de bewoners in gebouwen verhogen.

Guus Boekhoudt, Vice President Guardian Glass in Europa: “Dit is een enorme prestatie van Guardian Glass. In de afgelopen twaalf maanden waren acht van onze Europese productielocaties en zo'n zestig medewerkers in ruim vijftien hoedanigheden bij het C2C-certificeringsproces betrokken. Het behalen van de Bronze-certificering bevestigt onze blijvende inzet en investeringen als toonaangevende multinational ten aanzien van de verantwoorde productie van duurzame glasproducten.”

Voor meer informatie over Guardian Glass Europe Cradle to Cradle Certified Products, bezoek guardianglass.com.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is See what’s possible®. Bezoek guardian-possibilities.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian hebben ongeveer 18.000 werknemers in dienst en produceren hoogwaardig floatglas, gecoat glas en hoogwaardige bewerkte glasproducten voor toepassingen in de architectonische, woningbouw-, interieur-, transport- en technische sector, alsmede hoogwaardige verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector.
Guardian streeft ernaar de partner van voorkeur te zijn voor onze klanten, leveranciers, werknemers en gemeenschappen op basis van wederzijdse voordelen. Dit is de drijvende kracht achter onze niet-aflatende focus: mensenlevens verbeteren door producten en diensten te leveren die beter worden gewaardeerd dan andere alternatieven, en dit te doen op een verantwoorde manier, waarbij we zuiniger omspringen met hulpbronnen. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek guardian.com.

Related images

Guardian Glass behaalt met floatglas, gecoate en gelaagde glasproducten Bronze Cradle to Cradle – certificering in Europa. 
(Foto Guardian Glass, LLC, GRDPR174)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from