Guardian

A Guardian Glass sík-, bevonatos és laminált üvegtermékei Európában megkapták a Bölcsőtől bölcsőig (Cradle to Cradle) tanúsítvány bronz fokozatát

Bertrange, Luxembourg, 2020. január 28. – A Guardian Glass Europe örömmel jelenti be, hogy három termékcsaládja, – a sík-, bevonatos és laminált üvegek – melyeket nyolc európai üzemben gyártanak, megkapta a Bölcsőtől bölcsőig (Cradle to Cradle) tanúsítvány bronz fokozatát.

A Cradle to Cradle Certified termékszabvány egy olyan világszerte elismert módszer, amely a termékek fenntartható tulajdonságainak folyamatos ellenőrzésére szolgál; az üvegipar számára pedig a körforgásos gazdaság jelentette kihívás kezelésének egyik eszköze. A szabvány az emberi egészség és környezetre gyakorolt hatás alapján öt kategóriában értékeli a termékeket és folyamatos újításra ösztönöz, mivel az elért eredmények alapján emelkedő szintű tanúsítványt ad, amelyet kétévente meg kell újítani. Az egyes szinteken egyre szigorúbb kritériumoknak kell megfelelni öt különösen fontos szempont alapján:

  • Anyagegészség – optimalizálja a termék/épület tervezésében felhasznált vegyi anyagok mennyiségét annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé legyen káros az emberi egészségre és a környezetre.
  • Anyag újrahasznosítás – a tervezés során kiiktatja a „hulladék” fogalmát szándékos alapanyag életciklus létrehozásával, hogy az alkotóelemek minőségrontás nélkül állandó körforgásban maradjanak.
  • Megújuló energia & széndioxid kibocsátás kezelése – újrahasznosítható energiával működteti a jövőt, ahol a gyártók pozitívan befolyásolják az energiaellátást, az ökoszisztéma egyensúlyát és megtartják a talaj és növényzet széntartalmát.
  • Vízfelhasználás – értékes forrásként kezeli a vizet ösztönözve a hatékony kezelési és felhasználási stratégiákat.
  • Társadalmi igazságosság – felelősségtudatos üzletvitel és etika jellemzi minden érdekelt részéről beleértve az ellátási láncot és a környezetvédelmet

C2C minősítésű termékek vásárlásának előnyei

Világszerte a terméktervezők, gyártók és márkák számára a C2C szabvány az átalakulást jelenti, amely lehetővé teszi az emberekre és a bolygóra pozitív hatással bíró termékek tervezését és előállítását. Ezen kívül, márkák, szervezetek és olyan fenntarthatóságot értékelő szabványok, mint a LEED vagy a BREEAM egyre nagyobb számban ismerik el preferált termékmegjelölésként, amely felelősségteljesebb vásárlásra ösztönöz.

Az épülteket illetően a Cradle to Cradle Building Charter arra biztatja az építészeket és a tervezőket, hogy a projekt kezdetétől fogva pozitív hatást és hasznos lábnyomot hagyjanak maguk után. Az épületek tervezése és kivitelezése során ismerni kell a Bölcsőtől bölcsőig alapelveket, illetve felhasználni a C2C termékeket és alapanyagokat. 

A bronz minősítés a sík-, bevonatos és laminált üvegek esetében jelentős előrelépés a Guardian Glass részéről a cég jövőképének megvalósítása, a termékek és a gyártási folyamatok összehangolása felé, vagyis, „hogy javítsuk az emberek életminőségét azáltal, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat magasabbra értékelik másokénál és mindezt kevesebb erőforrás felhasználásával tesszük.” A jövőkép olyan üvegtermékek előállítását tartalmazza, amelyek csökkentik az energiafelhasználást és növelik az épületben tartózkodók kényelmét.

Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója szerint: „Ez egy remek eredmény a Guardian Glass-tól. Az elmúlt 12 hónapban 8 európai üzemben több mint 15 részleg nagyjából 60 munkavállalója dolgozott a C2C minősítési folyamatokon. A bronz fokozat megszerzése arról tanúskodik, hogy a Guardian világvezetőként folyamatosan elköteleződik és befektet a fenntartható üvegtermékek gyártási folyamataiba.”

Tudjon meg többet a Guardian Glass Europe Bölcsőtől bölcsőig (Cradle to Cradle) tanúsítvánnyal rendelkező termékeiről a www.guardianglass.com weboldalon.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások létrehozásán, hogy az ügyfeleink lássák, mi az, ami lehetséges - See what’s possible®. Keresse fel a guardian-possibilities.com weboldalt.

Guardian Industries

A Guardian Industries Corporation globális társaság székhelye Auburn Hills, Michigan, a cég és kapcsolt vállalkozásai megtalálhatók Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, Közel-Keleten és Ázsiában is. A Guardian sokszínű vállalatcsoportjai 18 000 embert foglalkoztatnak, magas minőségű síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek gyártásával foglalkozik; minőségi krómozott és festett műanyag alkatrészeket állít elő az autóipar és a kereskedelmi haszonjárműipar számára; valamint speciális építőanyagokat forgalmaz. A Guardian víziója az, hogy a folyamatos innováció révén értéket teremtsen az ügyfelei, beszállítói, munkavállalói és a társadalom számára, kölcsönös előnyök alapján. A hangsúlyt kizárólag az emberek életkörülményeinek javítására fekteti azzal, hogy minél jobb és minőségibb termékeket és felelősségteljesebb szolgáltatásokat nyújt, kevesebb nyersanyag-felhasználás mellett. A Guardian a Koch Industries Incorporated teljes tulajdonú leányvállalata. Látogassa meg a guardian.com weboldalt.

Related images

A Guardian Glass sík-, bevonatos és laminált üvegtermékei Európában megkapták a Bölcsőtől bölcsőig (Cradle to Cradle) tanúsítvány bronz fokozatát.
(Fényképek Guardian Glass, LLC, GRDPR174)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from