Guardian

“La Casa del Desierto” apare în al cincilea sezon al serialului Black Mirror

Bertrange, Luxembourg, 6 iunie 2019 – Faimosul și premiatul serial de televiziune britanic Black Mirror, creat de Charlie Brooker și difuzat de populara platformă Netflix, prezintă "La Casa del Desierto" realizată de Guardian Glass într-una dintre noile sale povești halucinante ale celui de-al cincilea sezon.

Situată în Gorafe, Granada (Spania), "La Casa del Desierto“ (Casa Deșertului) apare în episodul 2 “Smithereens” ca un loc ideal în care să evadezi din lumea reală, în care joacă Topher Grace, unul dintre actorii principali din Spider Man 3, printre alte filme.

Episodul a fost filmat vara trecută, pe parcursul a două zile, și s-a desfășurat fără incidente. Echipa de producție și de filmare a arătat un mare interes pentru casă pe tot parcursul prezenței. Cu multiple perspective și cadre posibile, aceasta a captivat asistenții de producție, dar și cameramanii.

"La Casa del Desierto", un proiect inovator din Peninsula Iberică, este o inițiativă Guardian Glass, al cărui obiectiv inițial a fost să-și testeze soluțiile din sticlă în condițiile meteorologice cele mai extreme și, astfel, să demonstreze importanța alegerii tipului de sticlă potrivit pentru ferestre în orice casă.

Această casă unică, atipică, a fost deja aleasă în mai multe rânduri ca locație de filmare pentru alte producții de film și publicitate, fotografii de modă sau fotojurnalism. În acest tip de colaborare, principalii producători, companii și branduri au considerat "La Casa del Desierto” un loc extraordinar pe care îl pot folosi pentru a-și atinge și inspira publicul.

Difuzată pentru prima dată în 2011, Black Mirror este o antologie science-fiction în limba engleză, cu episoade independente, care explorează un viitor îngrijorător și sumbru ce ar putea fi al nostru dacă cele mai mari inovații tehnologice ar fi utilizate abuziv sau gestionate greșit. Acesta numără un premiu Emmy, un premiu Peabody și un premiu British Academy Television printre cele mai notabile realizări. Serialul a strâns milioane de fani și urmăritori din întreaga lume.

**********

Despre “La Casa del Desierto”

  • Locație: Gorafe, Granada (Spania)
  • Suprafața: 20m2
  • Compartimentare: 3 camere – dormitor, baie și living-bucătărie
  • Suprafața panourilor fotovoltaice: 26m2
  • Capacitatea de stocare a energiei: 18.2kWh
  • Temperaturile maxime și minime aproximative estimate în interior: 18ºC – 28ºC
  • Intervalul de temperatură în deșertul Gorafe: vara urcă până la 45ºC | iarna coboară până la 10ºC

"La Casa del Desierto" este un proiect inovator al Guardian Glass, care provoacă natura să-i testeze soluțiile din sticlă. Prin proiectarea unei astfel de case inteligente, Guardian Glass încearcă să demonstreze că, prin alegerea unei sticle potrivite, casa rămâne locuibilă chiar și în cele mai nefavorabile condiții climatice. Sticla ferestrelor poate contribui în mare măsură la izolarea termică și acustică, ne poate ajuta să ne protejăm de razele UV, la fel cum poate îmbunătăți siguranța împotriva furtului sau a încercărilor de spargere.

În ceea ce privește arhitectura sa, "La Casa del Desierto" este construită pe o structură din lemn și este complet echipată cu sticlă Guardian Glass; în interior, pereții despărțitori din sticlă creează un dormitor, o baie și o zonă de living cu bucătărie. Un spațiu suficient de mare, cu vedere directă spre exterior, care are, de asemenea, un sistem de filtrare a apei, un generator de energie și un sistem de panouri fotovoltaice.

Designul, rezultatul eforturilor unei echipe mari și experimentate de arhitecți - condusă de Spela Vidennik de la OFIS Architects - împreună cu specialiștii și inginerii de la Guardian Glass și consultanții în energie de la Akt II și Transsolar, răspunde provocărilor actuale și viitoare din arhitectură și construcții, promovând astfel structuri prietenoase mediului înconjurător și eficiente din punct de vedere energetic. Un proiect în care tipul de sticlă folosit pentru a închide fiecare spațiu are, de asemenea, un impact direct.

Find out more on “La Casa del Desierto” project.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă peliculizată și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și rezidențiale) și aplicații din domeniul arhitectonic interior, precum și produse din domeniul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil - See what's possible®. Vizitați guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globală cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are în jur de 18.000 de angajați și deservește facilități din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Companiile Guardian fabrică produse de sticlă flotată cu un nivel ridicat de performanță, peliculizate și fabricate pentru aplicații arhitecturale, rezidențiale, de interior, din domeniul transporturilor și tehnic și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor și camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este să creeze valoare pentru clienții săi și societate, prin inovare continuă, cu utilizarea unor resurse puține. Guardian este o sucursală deținută în totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitați guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from