Guardian

‘La Casa del Desierto’ schittert in seizoen vijf van de serie Black Mirror

Bertrange, Luxemburg, 6 juni 2019 – De beroemde en bekroonde Britse televisieserie Black Mirror van Charlie Brooker, die wordt gestreamd via het populaire Netflix, maakt gebruik van ‘La Casa del Desierto’ van Guardian Glass in een van zijn nieuwe mind-bending afleveringen van het vijfde seizoen van de serie.

‘La Casa del Desierto’ (Het Woestijnhuis) staat in Gorafe, Granada (Spanje) en is te zien als een ideale plaats om te ontsnappen aan de verbonden wereld in het plot van aflevering 2, “Smithereens”, met Topher Grace, een van de hoofdrolspelers in onder meer Spider Man 3.

De aflevering is afgelopen zomer in twee volle draaidagen opgenomen. Het productie- en opnameteam keek twee dagen lang vol interesse naar het huis: met zijn meerdere perspectieven en focuspunten waren zowel de productieassistenten als de cameramensen erdoor betoverd.

‘La Casa del Desierto’, een baanbrekend project op het Iberisch Schiereiland, is een intiatief van Guardian Glass. Het doel was om zijn glasoplossingen in de meest extreme weersomstandigheden te testen en zo het belang aan te tonen van de keuze van de juiste glassoort voor de ramen van elk huis.

Dit atypische, unieke huis is al diverse keren gebruikt als filmlocatie voor film- en reclameproducties, modereportages en fotojournalistiek. Hierbij werd het door grote producenten, bedrijven en merken bestempeld als een bijzondere locatie waarmee ze in staat waren hun doelgroepen te bereiken en inspireren.

Black Mirror, voor het eerst uitgezonden in 2011, is een Britse reeks sciencefictionverhalen in de vorm van losse afleveringen die een verontrustende en duistere toekomst schetsen die realiteit kan worden bij misbruik of verkeerd beheer van de grootste technologische innovaties van nu. De serie is onder meer bekroond met een Emmy Award, een Peabody Award en een British Academy Television Craft Award en heeft inmiddels overal ter wereld miljoenen fans en volgers.

**********

Over ‘La Casa del Desierto’

  • Locatie: Gorafe, Granada (Spanje)
  • Grondoppervlak: 20 m²
  • Indeling: drie kamers – slaapkamers, badkamer en woonkeuken
  • Oppervlak fotovoltaïsche panelen: 26 m²
  • Energieopslagcapaciteit: 18,2 kWh
  • Benadering verwachte maximum- en minimumtemperatuur binnen: 18 – 28 ºC
  • Temperatuurbereik in de Gorafe-woestijn: 's zomers tot 45 ºC | 's winters tot -10 ºC

‘La Casa del Desierto’ is een baanbrekend project van Guardian Glass waarmee het bedrijf de natuur uitdaagt om zijn glasoplossingen te testen. Guardian Glass wil met dit innovatieve ontwerp laten zien dat het huis door de keuze van het juiste glas zelfs in de meest barre klimaatomstandigheden leefbaar blijft. Het glas van de ramen kan in hoge mate bijdragen aan de warmte- en geluidsisolatie, beschermt tegen uv-straling en kan diefstal of indringing helpen voorkomen.

Wat de architectonische structuur betreft, is het huis gebouwd op een houten fundering die is omsloten door de glazen structuur van Guardian Glass. Van binnen zijn met glazen scheidingswanden een slaapkamer, badkamer en woonkeuken gecreëerd. Hiermee ontstaat een grote ruimte die direct uitkijkt op het landschap en die bovendien is voorzien van een systeem voor waterfiltratie, een systeem voor energieopwekking en fotovoltaïsche panelen.

Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen een groot team van ervaren architecten, onder leiding van Spela Videcnik van OFIS Architects, glasspecialisten en ingenieurs van Guardian Glass en energieconsultants van Akt II en Transsolar. Het voldoet aan de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van bouw en architectuur en stimuleert daarmee milieuvriendelijke en energiezuinige structuren.

Kijk voor meer info over het project ‘La Casa del Desierto’ op link naar de pagina op Possibilities

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is See what’s possible®. Bezoek guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian hebben ongeveer 18.000 werknemers in dienst en produceren hoogwaardig floatglas, gecoat glas en hoogwaardige bewerkte glasproducten voor toepassingen in de architectonische, woningbouw-, interieur-, transport- en technische sector, alsmede hoogwaardige verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector. Guardian streeft ernaar de partner van voorkeur te zijn voor onze klanten, leveranciers, werknemers en gemeenschappen op basis van wederzijdse voordelen. Dit is de drijvende kracht achter onze niet-aflatende focus: mensenlevens verbeteren door producten en diensten te leveren die beter worden gewaardeerd dan andere alternatieven, en dit te doen op een verantwoorde manier, waarbij we zuiniger omspringen met hulpbronnen. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from