Guardian

A Fekete tükör (Black Mirror) című sorozat ötödik évadában szerepel a Sivatagi ház, a „La Casa Del Desierto”

Bertrange, Luxemburg, 2019. június 6. – A Netflixen futó, híres és díjnyertes, Charile Brooker által készített brit tévésorozat, a Fekete tükör (Black Mirror) ötödik évadának egyik új, észbontó epizódjában szerepel a Sivatagi ház, a Guardian Glass projektje.

A „Smithereens” című második epizódban, melynek egyik sztárja a Pókember 3-ból ismert Topher Grace, a Spanyolország Granada tartományában lévő Gorafe sivatagban épített Sivatagi ház ideális helyszín arra, hogy a világtól el lehessen menekülni.

Az epizódot tavaly nyáron vették fel két teljes nap alatt. A gyártó- és forgatócsoport nagy érdeklődést mutatott a ház iránt, amikor ott jártak, meghódította őket a Sivatagi ház többféle perspektívája és fókuszpontja.

Az Ibériai-félszigeten épült Sivatagi ház a Guardian Glass úttörő projektje. A projekt célja az volt, hogy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények között, valós helyszínen szerzett tapasztalatok alapján bizonyítsa a Guardian Glass üvegtermékeinek kiemelt fontosságát mindennapi életünkben.

A Sivatagi házat más filmek és reklámfilmek forgatásához, termékekhez, divatfotózáshoz és sajtófotózáshoz is kiválasztották. Az ilyen típusú közös munkáknál neves producerek, vállalatok és márkák képviselő döntöttek amellett, hogy a Sivatagi ház különleges helyszínével próbálják meg elérni és inspirálni célközönségüket.

A 2011-ben elindult Fekete tükör (Black Mirror) egy brit sci-fi antológia, különálló epizódokból áll, és azt mutatja be, hogy milyen zavaros és sötét lehet az emberiség jövője, amennyiben a jelenlegi legnagyobb technológiai vívmányokat nem megfelelően használjuk vagy irányítjuk. A legnevesebb díjak közül elnyerte az Emmy-díjat, Peabody-díjat és a brit Filmakadémia szakmai díját is. A sorozatnak világszerte több millió rajongója és követője van.

**********

A Sivatagi házról :

  • Helyszín: Granada tartomány (Spanyolország), Gorafe sivatag
  • Alapterület: 20m2
  • Alaprajz: 3 szoba – hálószoba, fürdőszoba és nappali-konyha
  • A napelemek felülete: 26m2
  • Energiatárolási kapacitás: 18.2kWh
  • A beltéri maximum és minimum hőmérséklet: 18ºC – 28ºC
  • Hőmérsékletkülönbség a Gorafe sivatagban: nyáron maximum 45ºC | télen minimum -10ºC

A Sivatagi ház a Guardian Glass úttörő projektje; a cég az üvegtermékeik tesztelése érdekében a legzordabb környezeti feltételeket választotta. A Guardian Glass egy ilyen innovatív ház megtervezésével rámutat arra, hogy a megfelelő üvegtermék kiválasztásával a ház még a legkedvezőtlenebb időjárási viszonyok között is élhető marad. Az ablakok üvegezése javítja a hang- és hőszigetelést, az UV sugárzás elleni védelmet, sőt még betörési kísérlet vagy küldő behatások ellen is képes hatékony védelmet nyújtani.

A Sivatagi ház egy fa alapszerkezetre épült, amelyet a Guardian Glass üvegei vesznek körbe: a belső térben üveg válaszfalak különítik el a hálószobát, a fürdőszobát és a nappali-konyha területét. A napelemekkel felszerelt ház nagyszerű kilátást biztosít a környező tájakra, panorámás, saját vízszűrő és áramtermelő rendszerrel rendelkezik.

A tervezésben Spela Videcnik, az OFIS Architects építészének vezetésével számos tapasztalt építészből álló csapat vett részt – együttműködésben a Guardian Glass szakembereivel, mérnökeivel, és az Akt II és a Transsolar tanácsadóival és energiamérnökeivel. A ház az építészet és építőipar jelenlegi és jövőbeni kihívásaira választ adva környezetbarát és energiatakarékos szerkezeti elemek felhasználásával készült.

További részletek a La Casa del Desierto projektről.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

A Guardian Glass, a Guardian Industries legjelentősebb vállalata, a világ egyik legnagyobb sík-, bevonatos és megmunkált üvegtermékek előállítója. A Guardian Glass 25 síküveg gyárában világszerte kiváló minőségű üvegek készülnek külső (mind ipari, mind lakossági épületek) és belső építészeti megoldásokhoz, illetve járműipari és műszaki termékekhez is. A Guardian Glass üvegei otthonokban, irodákban, autókban és a világ egy-egy jelentős építészeti műremekében is megtalálhatóak. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan új üvegtermékek kialakításán dolgozik a legmodernebb technológia felhasználásával, hogy ezáltal segítsen megmutatni vásárlóinak, mi minden lehetséges, „See what’s possible®. Látogasson el a guardianglass.com oldalra.

Guardian Industries

A Guardian Industries világvállalat székhelye Auburn Hills városában Michigan államban van, irodákkal rendelkezik Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában. A Guardian vállalatok 18.000 embert foglalkoztatnak, kiváló minőségű síküveg, bevonatos és megmunkált üvegtermékeket gyártanak lakóépületekhez, belső terekhez, járművekhez és műszaki cikkekhez; valamint kiváló minőségű krómozott és festett műanyag komponenseket az autó- és teherautó-ipar számára. A Guardian célja, hogy vevői, beszállítói, munkavállalói és kialakult közösségei számára első számú partnerként legyen jelen, kölcsönösen előnyös együttműködésre építve. Ennek érdekében arra összpontosítunk, hogy a termékeink és szolgáltatásaink az emberek javát szolgálják és így ők is többre értékeljenek minket másoknál, valamint felelősségünk a kevesebb energiaforrás felhasználása is. A Guardian teljes mértékben a Koch Industries, Inc. tulajdonában lévő leányvállalat. Látogasson el a guardian.com oldalra.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from