Guardian

Vacuüm geïsoleerde beglazing van Guardian Glass opent een wereld van mogelijkheden

Bertrange, Luxemburg, 13 november 2018 – Guardian Glass heeft een innovatieve technologie ontwikkeld die de productiewijze van beglazing met hoge prestaties verandert, terwijl aan de vraag naar hogere thermische energieprestaties van morgen wordt voldaan. De technologie is in de commerciële koeling al een succes gebleken, maar er zijn ook andere toepassingen in verschillende industrieën.

Guardian Vacuum IG verzegelt twee glaspanelen luchtdicht. Er wordt een vacuüm gecreëerd in de ruimte tussen de twee volledig geharde glaspanelen die door bijna microscopische pijlers van elkaar worden gehouden. Het vacuüm elimineert eventuele vulgassen en alle bijbehorende geleidings- en convectieverliezen door het gas, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van warmteverlies door de beglazingseenheid.

Guardian Vacuum IG is in vergelijking met standaard driedubbele isolerende beglazingen* dunner en lichter, heeft een betere thermische isolatie, een hogere lichttransmissie en een lagere reflectie. De thermische isolatie van Guardian Vacuum IG blijft hetzelfde, ongeacht de hoek waarin het wordt geïnstalleerd (van verticaal naar horizontaal).

Guardian Vacuum IG is bovendien volledig gehard, waardoor het geschikt is voor plaatsen waar aan passende veiligheidsnormen moeten worden voldaan.

Succes in koeling

Guardian Vacuum IG werd eerst ingezet in deuren van winkelkoelkasten voor een optimale winkelervaring dankzij een uitstekend, ongehinderd zicht op de gekoelde producten.

Greg Kemenah, directeur Guardian Vacuum IG reageert: “De oplossing Guardian Vacuum IG van Guardian is baanbrekend op het vlak van glasinnovatie. Vacuüm verzegelde glaselementen met Low-E coatings kunnen een thermische isolatie van R-12 (stemt met een Ug-waarde van 0,47 W/m2K overeen)** bereiken met een profiel van slechts 8,3 mm dik. Hierdoor wordt de isolerende beglazing 75% dunner, weegt het 33% minder en presteert het beter dan driedubbele Low-E beglazing*.

Met alsmaar strengere bouwvoorschriften opent Guardian Vacuum IG een wereld van mogelijkheden voor andere toepassingen in uiteenlopende sectoren, in het bijzonder ramen. Guardian Vacuum IG is in de Verenigde Staten nu ook beschikbaar voor nieuwbouw en raam renovatie.

Guardian Glass presenteert zijn nieuwste innovaties, waaronder een nieuwe dynamische blindering-oplossing, op BAU - Hal C3 / Stand 308 (14-19 januari 2019 - München, Duitsland). www.guardian-possibilities.com

* standaard driedubbele isolerende beglazingen gebruikt in de koeling worden gemaakt van 4 mm floatglas – 12 mm spouw 90% argon – 4 mm Low-E glas (coating op oppervlak #3) – 12 mm spouw 90% argon – 4 mm Low-E glas (coating op oppervlak #5).
** R- en Ug-waarden overeenkomstig NFRC 2010.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is See what’s possible®. Bezoek guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 18.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties voor architectonische-, woningbouw-, interieur-, transport- en technische glastoepassingen, alsmede hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from