Guardian

A Guardian Glass vákuum-hőszigetelő üvege lehetőségek egész tárházát nyitja meg

Bertrange, Luxembourg, 2018. november 13. – A Guardian Glass egy olyan innovatív technológiát fejlesztett ki, mely megváltoztatja a nagy teljesítőképességű üvegek gyártási folyamatát, miközben a jövő hőszigetelési kihívásainak is megfelel. A technológia már bizonyította sikerességét a kereskedelemben használatos üvegajtós hűtőbútorok területén, de egyéb felhasználási lehetőségek is felmerülnek számos ágazaton belül.

A Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg (Guardian Vacuum IG™) két légmentesen egymáshoz rögzített síküvegből áll. A vákuumot a két edzett üveglap között hozzák létre, melyek közé majdnem mikroszkopikus méretű távtartók kerülnek. Vákuum helyettesíti tehát a nemesgáz töltést, kiiktatva így minden gázon, mint közvetítő közegen keresztül bekövetkező terjedéses és vezetéses hőveszteséget, melynek eredményeként jelentősen csökken az üvegegységen keresztüli hőveszteség.

A hagyományos háromrétegű hőszigetelő üveggel* összehasonlítva a Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg (Guardian Vacuum IG™) vékonyabb és könnyebb, jobb hőszigetelő tulajdonsággal, jobb fényáteresztő képességgel és alacsonyabb fényvisszaverődési értékkel rendelkezik. A Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg hőszigetelő tulajdonsága bármilyen dőlésszögű (a függőleges helyzettől egészen a vízszintesig) történő beszerelés esetén is változatlan marad.

Továbbá, a Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg edzett síküvegeket tartalmaz, ezért olyan esetekben is felhasználható, melyekben biztonsági előírásoknak is meg kell felelni.

Siker a hűtéstechnika területén

A Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg először a kiskereskedelmi hűtőbútorok ajtóin került bevezetésre, melynek eredményeképpen kiváló minőségben, a láthatóságot zavaró tényezők nélkül szemlélhetik a vásárlók az árucikkeket, így optimalizált vásárlói élményben lehet részük.

Greg Kemenah, a Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg (Guardian Vacuum IG™) üzletág igazgatója így nyilatkozik: „A Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg (Guardian Vacuum IG™) egy korszakalkotó megoldás az üvegipari innováció terén. A hővisszaverő (low-E) bevonattal ellátott és vákuumtartó peremlezárású üvegegységek elérhetik az R-12 (Ug érték: 0,47 W/m2/K)** hőszigetelő teljesítményt, miközben az összvastagság csak 8,3 mm. Az eredmény tehát egy olyan hőszigetelő üveg, mely 75%-kal vékonyabb, 33%-kal könnyebb, és túlszárnyalja a háromrétegű, Low-E bevonatos hőszigetelő üveg teljesítményértékeit.

Az építészeti előírások egyre szigorodó tendenciája a Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg számára felhasználási lehetőségek egész tárházát nyitja meg számos területen, de különösen az ablakok világában. Az Egyesült Államokban a Guardian Vákuumos hőszigetelő üveg már elérhető mind új, mind utólag beépítésre kerülő ablakokok esetében.

A Guardian Glass bemutatja legújabb fejlesztéseit, többek között egy új dinamikus árnyékolási megoldást a 2019. január 14-19. között megrendezésre kerülő BAU kiállításon Münchenben, Németországban, a C3 terem 308-as standján www.guardian-possibilities.com

* a hűtőbútoroknál használt hagyományos háromrétegű hőszigetelő üvegek felépítése: 4 mm síküveg – 12 mm légrés 90% argongáz töltéssel – 4 mm Low-E bevonatos síküveg (bevonat az üvegezés 3. felületén) – 12 mm légrés 90% argongáz töltéssel – 4 mm Low-E bevonatos síküveg (bevonat az üvegezés 5. felületén)
** Az “R” és “Ug” értékek az NFRC 2010 szabvány szerint vannak megadva.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass kereskedelmi és lakóépületek külső és belső üvegfelületeihez, valamint járművekhez és műszaki cikkekhez gyárt float- és feldolgozott üvegtermékeket. A Guardian üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások létrehozásán, hogy az ügyfeleink lássák, mi az, ami lehetséges - See what’s possible®. Keresse fel a guardianglass.com weboldalt.

Guardian Industries

A Guardian Industries egy Auburn Hills-i, Michigan állambeli székhellyel rendelkező globális vállalat, amely körülbelül 18 000 munkavállalót foglalkoztat, és Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában egyaránt rendelkezik telephelyekkel. A Guardian sokszínű vállalatcsoportja magas minőségű síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek gyártásával foglalkozik; minőségi krómozott és festett műanyag alkatrészeket állít elő az autóipar és a kereskedelmi haszonjárműipar számára; valamint speciális építőanyagokat forgalmaz. A Guardian víziója az, hogy a folyamatos innováció révén értéket teremtsen az ügyfelei és a társadalom számára, kevesebb nyersanyag-felhasználás mellett. A Guardian a Koch Industries Incorporated teljes tulajdonú leányvállalata. Látogassa meg a guardian.com weboldalt.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from