Guardian

A Guardian Glass bemutatja a dinamikus árnyékolás jövőjét, melyben ablakok és ajtók egyetlen gombnyomásra sötétednek el

Bertrange, Luxembourg, 2018. október 23. – A Guardian Glass kifejlesztett egy új, költséghatékony, megbízható, integrált megoldást ablakok és ajtók árnyékolására. Következő lépésként a Guardian Glass egy kísérleti létesítmény létrehozását tervezi Európában a termék piaci bevezetéséhez, mely 2019 végére várható.

A szabadalmaztatott megoldás merőben eltér minden más, jelenleg forgalomban lévő árnyékoló terméknél alkalmazott megoldástól. Az eredetileg lakóházak ablakaira és ajtóira tervezett Guardian megoldás először egy teljesen integrált „fényzáró” /sötétítő verzióban kerül majd piacra, ezt követik a privát tér és a vakító napfény szabályozását / tompítását is lehetővé tevő verziók.

Hogyan működik?

A megoldás tiszta, a felhasználási igényekhez jól alkalmazkodik, és a környezetétől teljes mértékben független rendszer, mivel a két- vagy háromrétegű hőszigetelő üvegezés belsejében található. Mivel mechanikus alkatrészei nincsenek, ez az új árnyékoló megoldás nincs kitéve az olyan mechanikai jellegű meghibásodások veszélyének, melyek oly gyakran fordulnak elő más típusú integrált árnyékoló rendszerek esetében. Az árnyékolás funkció másodpercek alatt aktiválódik, amikor elektrosztatikus vonzás jön létre az ultravékony árnyékoló réteg és az üvegfelület között a két vezető rétegbe vezetett gyenge áram hatására. Mivel rendkívül kicsi a rendszer áramigénye, az ilyen technológiával rendelkező üveg(elem)eket nem kell csatlakoztatni a fő áramellátó rendszerhez, saját elemről képesek működni, melynek napenergiával történő tölthetősége már fejlesztés alatt van.

Ez az árnyékolási megoldás tökéletesen illeszkedik a ma és a holnap otthonaihoz: egyaránt működtethető ugyanis manuális /kézi kapcsolóval, távirányítóval, vagy akár okos otthon-technológiába integráltan is. Automata vezérlésen keresztül az árnyékoló úgy is beállítható, hogy magától reagáljon a külső fény- és hőmérsékleti viszonyok változásaira egy minden addiginál kényelmesebb beltéri környezet létrehozása érdekében. Az árnyékolót még szokatlan formájú ajtókhoz és ablakokhoz is kiválóan lehet alakítani.

Sheldon Davis, a Guardian Glass Tudomány, Technológia és Innováció területeiért felelős alelnöke a következőképp nyilatkozik erről a termékfejlesztésről: “Ez a megoldás, mellyel a Guardian most jelentkezik, valóban forradalmi újítás az üvegipari innováció terén: a technológia új és egyben egyedülálló is az építészeti üveg piacán. Ez az új árnyékolási megoldás költséghatékony más, hőszigetelő üvegen belüli árnyékolási eljárásokkal összehasonlítva, nagyon alacsony az energiaigénye, és telepítés után nagyon alacsony az üveghomlokzat teljes napenergia átbocsátási tényezője (Solar Heat Gain, SHG). Elsősorban lakóépületek ablakai, ajtói esetében látunk ebben a megoldásban óriási lehetőséget, például fürdőszobák és hálószobák privát teret biztosítani hivatott ajtóinál, valamint tetőablakoknál és bejárati ajtóknál alkalmazva. Ugyanakkor, a kereskedelmi épületek esetében történő alkalmazás is rengeteg lehetőséget rejt. Az eddigiekhez hasonlóan nagy jelentőséggel bír az a tény is, hogy ennek a megoldásnak az alkalmazása nem gátolja az ügyfeleket abban, hogy megfeleljenek minden, a hőszigetelő, légkamrás üvegegységek alkalmazására vonatkozó szabálynak és energetikai előírásnak.”

Davis így folytatja: „Az alternatív fényzáró árnyékoló termékek, mint az üvegközti rolók/reluxák, külső árnyékolók, tetőablakok árnyékolói és belső árnyékolók („egyedi rendelésre gyártott függönyök és rolók”) vételára és beszerelési költsége magas, nehéz őket legyártani, továbbá közismerten hajlamosak elromlani, miközben a fénykizáró / sötétítő funkciójuknak nem teljesen tesznek eleget.”

“A mi dinamikus árnyékoló megoldásunk képessé teszi a felhasználókat arra, hogy irányításuk alá vonják az üveget, mely ezáltal többé válik egyszerű határoló elemnél köztük és a külső környezet között. Egyetlen gombnyomás vagy applikáció elég a napfény melege és vakító ragyogása feletti irányítás megszerzéséhez. A mi megoldásunk az üvegfeldolgozók és homlokzatépítő cégek számára is új jövőbeni lehetőségeket teremt, hiszen, ha képesek lesznek egy új, innovatív árnyékolási megoldással dolgozni, egyben saját termékkínálatuk értékét is emelik.”

A Guardian Glass bemutatja az új dinamikus árnyékolási megoldását a 2018. október 23-24-én Düsseldorfban megrendezésre kerülő Glasstec konferencia 10-es termében található A24-es standján.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass kereskedelmi és lakóépületek külső és belső üvegfelületeihez, valamint járművekhez és műszaki cikkekhez gyárt float- és feldolgozott üvegtermékeket. A Guardian üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások létrehozásán, hogy az ügyfeleink lássák, mi az, ami lehetséges - See what’s possible®. Keresse fel a guardianglass.com weboldalt.

Guardian Industries

A Guardian Industries egy Auburn Hills-i, Michigan állambeli székhellyel rendelkező globális vállalat, amely körülbelül 18 000 munkavállalót foglalkoztat, és Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában egyaránt rendelkezik telephelyekkel. A Guardian sokszínű vállalatcsoportja magas minőségű síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek gyártásával foglalkozik; minőségi krómozott és festett műanyag alkatrészeket állít elő az autóipar és a kereskedelmi haszonjárműipar számára; valamint speciális építőanyagokat forgalmaz. A Guardian víziója az, hogy a folyamatos innováció révén értéket teremtsen az ügyfelei és a társadalom számára, kevesebb nyersanyag-felhasználás mellett. A Guardian a Koch Industries Incorporated teljes tulajdonú leányvállalata. Látogassa meg a guardian.com weboldalt.

Related images

A Guardian Glass bemutatja a dinamikus árnyékolás jövőjét, melyben ablakok és ajtók egyetlen gombnyomásra sötétednek el. 
(Fényképek Guardian Glass, LLC, GRDPR162)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from