Guardian

Guardian Glass Europe lanceert zonwerend glas met zgn. double silver coating, neutraal-grijze uitstraling en betere prestaties

Bertrange, Luxemburg, 5 september 2018 – Guardian Glass heeft een nieuw zonwerend glas met zgn. double silver coating, met een grijze, neutrale uitstraling geïntroduceerd, dat aan de huidige architecturale trends voor glasgevels en vensters tegemoetkomt.

Guardian SunGuard® SuperNeutral (SN) 63 komt niet alleen aan de huidige architecturale ontwerptrends tegemoet, maar biedt ook een reeks prestatieverbeteringen, waaronder:

  • hoge lichttransmissie (63% in dubbele isolerende beglazing* en 56% in driedubbele isolerende beglazing*),
  • uitstekende thermische isolatie (Ug-waarde = 1,0 W/m2K in dubbele isolerende beglazing en 0,5 W/m2K in driedubbele isolerende beglazing),
  • uitstekende zonwering (33% in dubbele isolerende beglazing en 30% in driedubbele isolerende beglazing).
  • zeer lage buitenreflectie (12% in dubbele isolerende beglazing en 14% in driedubbele isolerende beglazing),
  • neutrale en lage binnenreflectie (16% in dubbele isolerende beglazing en 19% in driedubbele isolerende beglazing).

Deze prestatiekenmerken maken van SunGuard SN 63 de ideale keuze voor vensters en gevels met dubbele en driedubbele beglazing.

Nicolas Gouzou, productmanager bij Guardian Glass Europe legt uit: “In interieurontwerpprojecten heeft de kleur grijs zijn sombere en deprimerende imago al lang geleden van zich afgeschud. Woningen, kantoren en openbare gebouwen worden nu ingericht met modieus grijs, een kleur die uiterst veelzijdig is. Ontwerpprojecten voor gevelbeglazing in Europa volgen dezelfde trend. Architecten opteren steeds minder voor glasgevels met een groenachtig uitzicht en kiezen steeds meer voor glasoplossingen met een neutraal-grijze uitstraling, waardoor het gebouw een subtielere en elegantere indruk maakt.”

Dankzij de inbreng van ontwerpers en architecten heeft Guardian Glass een product ontwikkeld dat specifiek aan deze groeiende trend tegemoetkomt.

“We hebben niet alleen de kleur, maar ook de prestaties verbeterd door een uitzonderlijke combinatie van voordelen te bieden waardoor architecten de bouwschil precies op de omgeving en het klimaat kunnen afstemmen voor een optimaal comfort van de gebruikers,” voegt Gouzou hieraan toe.

SunGuard SN 63 is verkrijgbaar in twee versies; voor annealed- en hardbare toepassingen.

Guardian Glass ontwikkelt en optimaliseert voortdurend haar gamma van glasproducten met zonwerende coating, de SunGuard range, om beter aan de eisen van architecten en ontwerpers tegemoet te komen en ze zelfs te overtreffen.

Guardian Glass presenteert SunGuard® SN63 op glasstec - HALL 10 | STAND A24 (23-26 oktober 2018 - Düsseldorf, Duitsland). www.guardianatglasstec.com

* De vermelde prestatiewaarden gelden voor dubbele isolerende beglazing van 6 mm SunGuard SN63 (coating op oppervlak # 2) – 16 mm spouw 90% argon – 4 mm float en driedubbele beglazing van 8 mm SunGuard SN63 (coating op oppervlak # 2) – 16 mm spouw 90% argon – 4 mm float – 16 mm spouw 90% argon – ClimaGuard Premium2 44.2 (coating op oppervlak # 5). De waarden zijn nominaal en vanwege productietoleranties onderhevig aan schommelingen.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is SEE WHAT’S POSSIBLE®. Bezoek www.guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 18.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties voor architectonische-, woningbouw-, interieur-, transport- en technische glastoepassingen, alsmede hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek www.guardian.com.

Related images

Guardian Glass lanceert zonwerend glas met zgn. double silver coating, een neutraal-grijze uitstraling en betere prestaties. 
(Foto Bartosz Makowski, GRDPR159, niet-contractuele foto)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from