Guardian

Performanțe versus estetică

Bertrange, Luxemburg, 5 iulie, 2018 – Clădirile au cerințe diferite în ceea ce privește partea estetică, de performanță și funcționalitate. Puține materiale de construcție au un impact la fel de mare asupra acestor trei domenii precum sticla.

Partea estetică, performanța și funcționalitatea sticlei sunt legate intrinsec; una dintre acestea nu poate fi luată în considerare fără cealaltă. Multe calități estetice ale produselor din sticlă pot fi furnizate cu multiple caracteristici de performanță și invers. Alegeți sticla corectă și arhitecții pot beneficia de pe urma celei mai bune performanțe, combinate cu aspectul cel mai atractiv.

În ultimele câteva decenii, industria vitrajelor a fost implicată într-o cursă a performanței, dar creșterile de îmbunătățire a performanței devin din ce în ce mai mici pe măsură ce tehnologiile se maturizează. Deseori, aceste mici îmbunătățiri de performanță se produc cu un cost - al reducerii aspectului estetic al sticlei.

În cazul în care se presupune că îmbunătățim selectivitatea sticlei (raportul dintre transmisia luminii și factorul solar), aspectul estetic al sticlei și culoarea luminii din interiorul clădirii nu ar fi probabil de dorit nici în ceea ce îl privește pe arhitect sau pentru confortul ocupanților din clădire.

În prezent, în ceea ce privește fațadele de sticlă, tendințele sunt neutralitate, un nivel ridicat de transmisie a luminii, reflexivitate ( reflexie ridicata sau scazuta), dimensiuni mari sau forme speciale (de exemplu, sticlă curbată).

Prin urmare, Guardian Glass a făcut un pas important într-un demers care introduce o viziune diferită pentru portofoliul nostru de produse. Scopul nostru este să furnizăm cele mai performante și mai atractive produse din sticlă din industrie. Cuprinzând flexibilitatea, culoarea și funcția, produsele noastre îi ajută pe arhitecți să își implementeze viziunile cele mai inspirate.

Prin urmare, lucrăm intens să le oferim clienților noștri produse din sticlă care au un nivel ridicat de performanță, dar fără a compromite partea estetică. Am lansat recent produse noi din sticlă care prezintă un nivel estetic îmbunătățit, cu o culoare mai îmbunătățită și mai consistentă, indiferent de unghiul de vizualizare.

Să luăm un exemplu recent:

Sticla Guardian SunGuard® SNX 60

Sticla cu control solar SunGuard SNX 60 este un exemplu bun de produs lansat recent, care oferă o estetică îmbunătățită pentru niveluri de performanță aproape similare cu cele ale variantelor precedente.

SunGuard SNX 60 este o sticlă peliculizată cu trei straturi de argint care oferă un nivel ridicat de performanță, eficiență energetică și un aspect estetic îmbunătățit. Are un aspect transparent, neutru consistent. Sticla lasa sa treaca 60% din lumina naturală diurnă în interior și doar 29% din căldura solară, prezentând un nivel foarte ridicat de izolare termică.

SunGuard SNX 60 a fost selectat pentru proiectul La Casa del Desierto („Casa din deșert“). Acest proiect solicitant, dar creativ al companiei Guardian Glass a fost finalizat recent în deșertul Gorafe din Spania. Proiectul a avut un obiectiv clar: a demonstra la fața locului, pe durata celor patru anotimpuri, importanța sticlei în viața noastră și într-unul dintre cele mai extreme medii din Europa.

La Case del Desierto este susținută pe o structură din lemn și cu vitraje Guardian Glass, eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv SunGuard SNX 60. Proiectul acestei case prietenoase cu mediul, eficientă din punct de vedere energetic este rezultatul eforturilor combinate ale unei echipe mari, compuse din arhitecți cu experiență, alături de specialiști din domeniul sticlei, ingineri și consultanți.

Colaborarea cu partenerii pentru rezolvarea problemelor specifice

De asemenea, Guardian Glass colaborează îndeaproape cu partenerii din industrie pentru a le propune clienților noștri soluții eficiente, care sunt testate în totalitate și aprobate pentru aplicații specifice și pentru rezolvarea provocărilor specifice. Acest lucru înseamnă că ne dorim să propunem soluții specifice pentru arhitecți, companii de montaj fațade și pentru clienții directi, în contextul problemelor cu care se confruntă aceștia.

Vă prezentăm mai jos câteva exemple:

Sistemul Guardian TEA

O altă dezvoltare recentă de la Guardian Glass (care este, de asemenea, folosită la La Casa del Desierto) este Sistemul Guardian TEA (True Edge Application). Această tehnologie unică îmbunătățește calitatea și reduce durata de timp necesară pentru emailarea perimetrală a sticlei Guardian cu pelicula magnetronică securizabilă.

Dezvoltată în strânsă cooperare cu Ferro (furnizorul de clasă mondială de vopseluri pentru sticla), Sistemul Guardian TEA nu este doar mai rapid și mai fiabil decât metodele convenționale (obținându-se o suprafață perfect uniformă cu calități optice excelente), care reduce timpii de pregătire pentru produsele cu vitraje structurale. Tehnologia reduce numărul de etape post-procesare într-un proces unic, iar în acest mod vitrajele sunt livrate mai repede către client.

Sistemul TEA de la Guardian este aplicat pe pelicule, pentru a crea o suprafață puternică, uniformă, care oferă o aderență fiabilă în vitrajele structurale, colțuri exclusiv din sticlă, luminatoare.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă peliculizată și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și rezidențiale) și aplicații din domeniul arhitectonic interior, precum și produse din domeniul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil - SEE WHAT'S POSSIBLE®. Vizitați guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globală cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are în jur de 18.000 de angajați și deservește facilități din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Companiile Guardian fabrică produse de sticlă flotată cu un nivel ridicat de performanță, peliculizate și fabricate pentru aplicații arhitecturale, rezidențiale, de interior, din domeniul transporturilor și tehnic și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor și camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este să creeze valoare pentru clienții săi și societate, prin inovare continuă, cu utilizarea unor resurse puține. Guardian este o sucursală deținută în totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitați guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from