Guardian

A Guardian Glass-t megtalálhatja a Düsseldorfban 2018. október 23. és 26. között megrendezésre kerülő glasstec kiállítás 10-es termében, az A24-es standon.

Az üveg teljesítőképessége és az esztétikum

Bertrange, Luxemburg, 2018. július 5. – Különböző épületeknél az esztétikum, a teljesítőképesség és a funkció tekintetében eltérőek az elvárások. Kevés építőanyag van, amely olyan nagy hatással lenne erre a három területre, mint az üveg.

Az üveg esztétikuma, teljesítőképessége – és funkciója – szervesen összekapcsolódik: egyiket sem lehet a többitől függetlenül kezelni. Az üvegtermékek számos esztétikai kvalitása többféle teljesítőképességi mutató mellett is biztosítható; és ez fordítva is igaz. A megfelelő üveget kiválasztva az építészek kihasználhatják a lehető legjobb teljesítőképesség és a legvonzóbb megjelenés kombinációjának előnyeit.

Az elmúlt évtizedekben az üveggyártásban erős verseny alakult ki a teljesítőképesség tekintetében, miután azonban a technológiák egyre kidolgozottabbakká váltak, egyre kisebb lépésekben lehetett növelni az üvegek teljesítőképességét. Ezek az apró változtatások azonban gyakran nincsenek ingyen: negatívan érinthetik az üvegezés esztétikai jellemzőit.

Ha tovább akarnánk javítani az üveg szelektivitását (azaz a fényáteresztés és a naptényező arányát), akkor az üveg esztétikai tulajdonságai és az épület belsejébe jutó fény színe az építész számára vagy az épületben tartózkodók komfortja szempontjából nem lesz megfelelő.

Napjainkban az üveghomlokzatok esetében a semleges megjelenés, a magas fokú fényáteresztés, a fényvisszaverő képesség (a rendkívül tükröző üvegtől a lehető legkevésbé tükrözőig), a nagy méretű üvegek és a formázott üvegek (pl. íves vagy hajlított üvegek) képviselik a trendet.

A Guardian Glass ezért egy merész lépéssel nekivágott egy olyan útnak, amely új távlatokat nyit a termékkínálatunk előtt. Célunk, hogy az ágazatban a legjobb teljesítőképességű és legvonzóbb üvegtermékeket állítsuk elő. Rugalmasságukkal, színeikkel és funkcionalitásukkal termékeink segítenek az építészeknek, hogy megvalósítsák a legmerészebb elképzeléseiket is.

Ezért keményen dolgozunk azon, hogy ügyfeleinknek olyan üvegtermékeket kínáljunk, amelyek kiváló teljesítmény nyújtanak, de emellett az esztétikus megjelenés terén sem kötnek kompromisszumot. A közelmúltban olyan új üvegtermékeket vezettünk be, amelyek – látószögtől függetlenül – semlegesebb és egyenletesebb színükkel jobb esztétikai jellemzőkkel rendelkeznek.

Nézzünk meg egy példát a közelmúltból:

A Guardian SunGuard® SNX 60 üveg

A nemrég bevezetett termékeink közül a SunGuard SNX 60 bevonatos napvédő üvegünk kiváló példa, amely jobb esztétikai jellemzőket kínál az elődjével csaknem azonos műszaki paraméterek mellett.

A SunGuard SNX 60 egy három ezüstréteggel ellátott naphővédő üveg, amely fokozott teljesítőképességet, energiahatékonyságot és kiváló esztétikai értéket kínál. A terméket konzisztensen semleges szín és átlátszóság jellemzi. Az üveg a természetes napfény 60%-át, a nap hőjének pedig csak 29%-át engedi át, és kiemelkedő hőszigetelést biztosít.

A La Casa del Desierto (‘Sivatagi ház’) projekthez is a SunGuard SNX 60 terméket választottuk. Ezt a magas követelményeket támasztó, de kreatív projektet a Guardian Glass nemrégiben fejezte be a spanyolországi Gorafe-sivatagban. A projektnek egyetlen egyértelmű célja volt: első kézből származó tapasztalatok alapján az év minden évszakában bizonyítsa az üvegezés kiemelt fontosságát mindennapi életünkben, Európa egyik legmostohább és legszélsőségesebb környezetében.

A La Casa del Desierto fa alapzatra épült és minden oldala energiahatékony Guardian Glass üvegből, többek között SunGuard SNX 60 üvegből készült. Ennek a környezetbarát és energiahatékony háznak a terve építészek népes, tapasztalt csapatának, valamint üvegszakértőknek, mérnököknek és tanácsadóknak a közös erőfeszítéseként született meg.

Együttműködés a partnerekkel meghatározott problémák megoldása érdekében

A Guardian Glass ezen kívül szorosan együttműködik ágazati partnerekkel, hogy olyan hatékony üveg megoldásokat javasolhasson ügyfeleinek, amelyeket meghatározott alkalmazásokhoz és meghatározott kihívások megoldásához teljes mértékben bevizsgáltak és jóváhagytak. Ez azt jelenti, hogy olyan meghatározott megoldásokat kívánunk javasolni építészeknek, kivitelezőknek és ügyfeleinknek, amelyek választ adnak a problémáikra.

Íme néhány példa:

Guardian System TEA

A Guardian Glass egy másik újabb fejlesztése a – La Casa del Desierto projektben is használt – Guardian System TEA (vagyis „True Edge Application”). Ezen egyedülálló technológia révén a peremek zománcozását rövidebb idő alatt és jobb minőségbenlehet elvégezni a Guardian hőkezelhető katódporlasztásos bevonatos üvegein.

A Ferro-val (a világ vezető üvegzománc termék szállítójával) szoros együttműködésben kifejlesztett Guardian System TEA nemcsak gyorsabb és megbízhatóbb a hagyományos módszereknél (és kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkező tökéletesen egyenletes felületet biztosít), ami csökkenti a strukturális üvegek gyártásának átfutási idejét. A technológia hatékonysága miatt több utólagos feldolgozási lépés is egyetlen folyamatba vonható össze, lehetővé téve, hogy a feldolgozott üveget gyorsabban szállítsák le a megrendelőnek.

Katódporlasztásos bevonatos üvegen alkalmazva a Guardian System TEA egyenletes felületet és megbízható tapadást biztosít olyan strukturális üvegezések esetén, mint a homlokzatok, a keret nélküli üveg-sarkok, a tetők üvegezése, az üveglamellás ablakok, a felső és oldalsó függesztett üvegablakok a teljes egészében üvegezett homlokzatokon, valamint az üvegbordák.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Notes for Editors

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass kereskedelmi és lakóépületek külső és belső üvegfelületeihez, valamint járművekhez és műszaki cikkekhez gyárt float- és feldolgozott üvegtermékeket. A Guardian üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások létrehozásán, hogy az ügyfeleink lássák, mi az, ami lehetséges - SEE WHAT’S POSSIBLE®. Keresse fel a guardianglass.com weboldalt.

Guardian Industries

A Guardian Industries egy Auburn Hills-i, Michigan állambeli székhellyel rendelkező globális vállalat, amely körülbelül 17.000 munkavállalót foglalkoztat, és Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában egyaránt rendelkezik telephelyekkel. A Guardian sokszínű vállalatcsoportja magas minőségű síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek gyártásával foglalkozik; minőségi krómozott és festett műanyag alkatrészeket állít elő az autóipar és a kereskedelmi haszonjárműipar számára; valamint speciális építőanyagokat forgalmaz. A Guardian víziója az, hogy a folyamatos innováció révén értéket teremtsen az ügyfelei és a társadalom számára, kevesebb nyersanyag-felhasználás mellett. A Guardian a Koch Industries Incorporated teljes tulajdonú leányvállalata. Látogassa meg a guardian.com weboldalt.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from