Guardian

Guardian Glass in Europa vervangt configurator door Glass Analytics, een reeks tools voor de analyse van glas- en beglazingssystemen

Bertrange, Luxemburg, 8 mei 2018 – Guardian Glass in Europa heeft de veelgebruikte reeks webgebaseerde softwaretools van het bedrijf verbeterd: met Glass Analytics kunnen Europese gebruikers de voordelen van glas met hoge prestaties in de gevels van gebouwen beter aantonen.

Met Glass Analytics hebben gebruikers toegang tot een enkel onlineplatform (glassanalytics.guardian.com) met een reeks berekenings- en visualisatietools, waaronder een uitgebreide configuratieanalyse, akoestische berekeningen, fotorealistische weergave, bouwinformatiemodellen (BIM) enzovoort.

Glass Analytics wordt aan de Europese gebruikers voorgesteld als het nieuwe platform van Guardian voor de analyse van glas- en beglazingssystemen ter vervanging van de Guardian Configurator, die nu is gedeactiveerd. Om de toegang tot de analytische tools van Guardian te vereenvoudigen en te verbeteren, is de berekeningssoftware voor akoestische isolatie in Glass Analytics opgenomen, waardoor gebruikers een uitgebreide analyse van de glas- en beglazingsprestaties op een enkele plaats kunnen uitvoeren.

Iedere tool van Glass Analytics draagt tot het glasselectieproces bij en helpt de gebruiker om de juiste glasoplossing voor de ontwerpdoelstellingen van zijn project te vinden. Bij iedere stap van het ontwerp-, specificatie- en bouwproces geven de tools specifieke informatie over de esthetische en glasprestatiewaarden voor de juiste samenstelling van de beglazing volgens de projecteisen. Met Glass Analytics kunnen gebruikers:

  • de prestaties in het midden van de ruit berekenen voor configuraties op maat
  • de akoestische prestatie van verschillende beglazingsconfiguraties bepalen
  • fotorealistische weergaven van standaard of op maat gemaakte glassamenstellingen aanmaken
  • toegang krijgen tot de inhoud van robuuste bouwinformatiemodellen (BIM) op maat
  • projectberekeningen bewaren en gebruiksklare rapporten voor klanten aanmaken

Dimosthenis Liouris, directeur van het technisch adviescentrum van Guardian Glass in Europa vertelt: “Glass Analytics biedt architecten, ontwerpers, gevelbouwers en glasverwerkers geveloplossingen waarmee ze esthetische en functionele mogelijkheden kunnen verkennen en aan complexe eisen op het vlak van energie, daglichttoetreding en akoestiek kunnen tegemoetkomen. Het is onze visie om waarde voor onze klanten te creëren en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe software daartoe zal bijdragen door hen de tools te bieden die ze nodig hebben om de hoogwaardige glascombinatie die het best bij hun volgende project past te begrijpen en te bepalen.”

De berekeningsmethode die bij de configuratie-editor Glass Analytics wordt gebruikt, is door de aangemelde instantie KIWA gecertificeerd voor nauwkeurigheid volgens EN410 en EN673. De berekeningsgegevens zijn afkomstig van gecertificeerde waarden om de betrouwbaarheid van de gegenereerde gegevens voor gebruik bij het ontwerpen van gebouwen en bouwwerken te garanderen.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is SEE WHAT’S POSSIBLE®. Bezoek www.guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 18.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties voor architectonische-, woningbouw-, interieur-, transport- en technische glastoepassingen, alsmede hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een volledige dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek www.guardian.com.

Related images

Guardian Glass in Europa vervangt configurator door Glass Analytics, een reeks tools voor de analyse van glas- en beglazingssystemen. 
(Foto Guardian Glass, LLC, GRDPR156)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from