Guardian

Guardian Glass nodigt bezoekers van Exponatec uit om kennis te maken met de ‘Onzichtbare held’ van museumglas

Bertrange, Luxemburg, 24 oktober 2017 – Museumglas beschermt kostbare kunstvoorwerpen tegen schade of gevaar, terwijl ze op hun best worden gepresenteerd. Maar glas kan het zicht ook jammerlijk belemmeren door ongewenste verblindende glans of spiegeling. Guardian Clarity™ anti-reflecterend gecoat glas - de ‘Onzichtbare held’ van museumvitrines - helpt bezoekers de tentoongestelde stukken scherper te kunnen zien. Het zal geheel onzichtbaar zijn op stand #A080 Hall 03.2 op Exponatec, de internationale beurs voor museumconservatie en erfgoed van 22 t.e.m. 24 november in Keulen, Duitsland.

Guardian Clarity-glas heeft een lichttransmissie van 98% bij een weerspiegeling van minder dan 1%. Ter vergelijking: standaard in de architectuur gebruikt vlakglas heeft een lichttransmissie van 90% en een weerspiegeling van 8%. In combinatie met het Guardian UltraClear® glassubstraat biedt Guardian Clarity een maximale transparantie en beperkt ongewenste weerspiegeling en verblindende glans tot een minimum.

Het MNHA (Musée National d’Histoire et d’Art) in Luxemburg heeft voor Guardian Clarity gekozen om zijn ruim 250 stukken van de in juni 2017 geopende tentoonstelling over stedelijke archeologie tentoon te stellen, te beveiligen en te conserveren. De kostbare kunstvoorwerpen die op het grondgebied van de stad Luxemburg werden teruggevonden, brengen de bezoekers terug naar het leven van de stedelingen tijdens de middeleeuwen en de moderne tijden.

Dhr. Polfer, directeur van het MNHA, verduidelijkt: “Bij het plannen van een tentoonstelling wordt voortdurend rekening gehouden met het publiek. Het is onze taak om echte dingen tot bij hen krijgen. In musea is het beste glas het glas wat je niet kan zien en de bezoekers niet hindert bij het bekijken van de objecten. We kunnen stellen dat het Guardian Clarity-glas zijn taak heeft volbracht. Het werk van onze scenograaf werd ook heel wat vergemakkelijkt als het om de verlichting ging, want hij hoefde geen rekening te houden met ongunstige weerspiegeling.”

Lees meer over het gecoat glas Guardian Clarity op www.guardian-possibilities.com.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie


Guardian Glass
Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is – see what’s possible®. Bezoek www.guardianglass.com.

Guardian Industries
Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 17.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De diverse groep bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties, hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector en distribuëren gespecialiseerde producten voor de bouwsector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een volle dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek www.guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from