Guardian

Guardian Glass lanceert de campagne “The Invisible Glass” om nieuwe ideeën te stimuleren bij architecten

Bertrange, Luxemburg, 2 november 2017 – De gevel van een gebouw is vanuit designopzicht vaak het belangrijkst. Hij zet de toon voor de rest van het gebouw. En wanneer die gevel van glas is, zijn er een heel aantal overwegingen met het oog op esthetiek en prestaties. Zo een gevel is best complex met de combinaties van interne en externe reflectie, kleuren en wisselende lichtomstandigheden.

Guardian Clarity™, het onzichtbare glas* van Guardian, helpt architecten om een aantal van deze uitdagingen het hoofd te bieden en om hun ontwerpen op een nieuwe en verbluffende manier te realiseren.

“Hoewel glas helder lijkt, kan de plaatsing ervan in combinatie met de omgeving een belemmering vormen voor het zicht, met name in de vorm van een felle glans of reflecties. Guardian Clarity is onze oplossing voor dit probleem”, aldus Andras Kovacs, Product Manager bij Guardian Glass. “Dankzij het gebruik van een geavanceerde glascoatingtechnologie opent ons anti-reflecterend glas nieuwe mogelijkheden voor het design van structurele glastoepassingen, waar reflecties anders het voordeel van een helder zicht teniet zouden kunnen doen.”

“Met ons gamma glasproducten en geavanceerde coatings kunnen optimale prestaties en een optimale esthetiek worden gecombineerd. We kunnen velen samenstellingen creëren die verschillende niveaus aan reflectie, zonwering, thermische isolatie en lichttransmissie bieden”, verklaart Kovacs. “Wat architecten ook wensen, wij kunnen de meest geschikte glassamenstelling helpen selecteren voor elk bouwproject.”

Met de lancering van de campagne “The Invisible Glass” wil Guardian onderstrepen dat het nu mogelijk is om effectief anti-reflecterend glas (“onzichtbaar glas”) te gebruiken voor bouwprojecten en geveltoepassingen. Reflecties en verblindende glans kunnen nu tot een minimum worden beperkt, waardoor een bijna onzichtbare beglazing wordt gecreëerd voor buitengevels, zonder een perfect zicht te vergallen.

Wanneer glas wel een fysieke barrière blijft, maar ophoudt een optische barrière te zijn, beeldt u zich eens in wat een wereld aan ontwerpmogelijkheden dit betekent voor architecten.

Als glasexperts hebben we een heleboel ervaring wanneer het erop aan komt te weten welke glastypes het best werken om bepaalde prestaties of een bepaalde esthetiek te bereiken. Om u te helpen zien wat er allemaal mogelijk is (See What’s Possible®) en om u te helpen dit waar te maken, lanceren we de campagne “The Invisible Glass”. Deze omvat een aantal creatieve middelen die de voordelen van onzichtbaar glas in de kijker zetten. Deze middelen moedigen architecten ook aan om een gratis monster onzichtbaar glas te bestellen of om contact op te nemen met Guardian, dat hen via www.guardian-possibilities.com kan helpen met de realisatie van hun projecten.


*Guardian Clarity™, het onzichtbare glas, kan in vergelijking met standaard glas niet alleen de reflectie terugdringen van 8% naar ongeveer 0,7%, maar ook de lichttransmissie verhogen voor een kijkervaring die vrijwel geheel vrij is van vervormingen.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV
instagram.com/guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie


Guardian Glass
Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is – see what’s possible®. Bezoek www.guardianglass.com.

Guardian Industries
Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 17.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De diverse groep bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties, hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector en distribuëren gespecialiseerde producten voor de bouwsector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een volle dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek www.guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from