Guardian

Guardian Glass gaat een tweede fabriek voor floatglas en gecoat glas bouwen in Polen

Bertrange, Luxemburg, 7 augustus 2017 – Guardian Industries heeft de investering goedgekeurd voor een bijkomende fabricagesite voor floatglas en gecoat glas in Czestochowa, Polen, om zo te kunnen beantwoorden aan de groeiende vraag naar floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten in Europa.

De nieuwe fabriek zal naast de bestaande fabriek van het bedrijf komen te liggen, en de voorbereiding en uitvoering van het project gaan onmiddellijk van start. Naar verwachting zal de site operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019 en zal deze goed zijn voor meer dan 150 nieuwe jobs. De fabriek zal 1000 ton glas per dag produceren en zal over een hoogtechnologische coatinglijn beschikken.

Kevin Baird, voorzitter en CEO van Guardian Glass, formuleert het als volgt: 'De nieuwe fabriek betekent de grootste greenfieldinvestering in de geschiedenis van Guardian Glass en zal ons verder positioneren als de toonaangevende producent van veiligheidsglas en energie-efficiënte glasproducten met hoge prestaties voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Europa.' Daar voegt hij aan toe: 'Guardian is verheugd over de groei die we zagen in Polen en we zijn ervan overtuigd dat de locatie in Czestochowa goed gelegen is om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. We hebben veel steun gekregen van de stad Czestochowa, van de speciale economische zone Katowice en van de Poolse regering.'

Een verder bewijs van de toewijding van het bedrijf aan Polen is dat voor de bestaande floatglas-productielijn van Guardian Glass in Czestochowa aan het begin van 2018 een herstelproject van start zal gaan, waardoor de productiecapaciteit ervan zal toenemen.

'Wij kijken uit naar een blijvende groei in Polen en de naburige landen. De gecombineerde locatie van de twee fabrieken zal een competitieve en efficiënte structuur vormen, zodat een breed gamma glasproducten kan worden geleverd, wat ertoe bijdraagt om voor de lange termijn waarde te genereren voor onze klanten in de regio', weet Guus Boekhoudt, vice president van Guardian Glass in Europa.

Behalve de fabriek in Czestochowa,heeft Guardian Glass onder haar 10 Europese floatglas-vestigingen ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije; in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV
instagram.com/guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Glass
Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is – see what’s possible™. Bezoek guardianglass.com.

Over Guardian Industries Corp.:
Guardian Industries is gevestigd in Auburn Hills, Michigan en is een gediversifieerde, wereldwijd actieve onderneming met als visie het creëren van waarde voor haar klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian, haar dochterondernemingen en filialen stellen 17 000 mensen tewerk en baten vestigingen uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Guardian Glass is een internationaal toonaangevende fabrikant van vlakglas, gecoate en bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen, als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde hoogwaardige coatings op plastic voor de automobiel- en vrachtautobranche, en het bedrijf levert oplossingen voor een grotere duurzaamheid van het oppervlak, integriteit van de constructie, functionaliteit, efficiëntie van voertuigen en flexibele designs. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardian.com.

Related images

De nieuwe fabriek voor floatglas en gecoat glas van Guardian Glass wordt gebouwd naast de bestaande fabriek van het bedrijf in Czestochowa, Polen. (Foto Guardian Industries Corp., GRDPR144)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from