Guardian

Guardian Glass: épül a cég második lengyelországi sík- és bevonatos üveggyára

Bertrange, Luxembourg, 2017. augusztus 7. – A Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában azon célból, hogy egész Európában megfeleljen a síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek iránt megnövekedett keresletnek.

Az új telephely a vállalat meglévő üzemének szomszédságában fog felépülni, az előkészületeket és a projekt végrehajtását pedig haladéktalanul megkezdik. A létesítmény, amely várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdi meg a működését, és több mint 150 új munkahelyet teremt, 1000 metrikus tonnányi üveget fog áthúzni naponta, és egy fejlett technológiát alkalmazó bevonósort is tartalmaz majd.

A Guardian Glass elnök-vezérigazgatója, Kevin Baird nyilatkozata szerint: „Az új telephely a Guardian Glass történetének eddigi legnagyobb zöldmezős tőkeberuházása lesz, amely tovább erősíti a kiválóan teljesítő, biztonságos és energiahatékony üvegtermékek gyártójaként elért piacvezető pozíciónkat az európai piacon a lakossági és kereskedelmi építmények esetében egyaránt.” Hozzáteszi: „A Guardian nagyon örül a Lengyelországban tapasztalt növekedésnek és biztosak vagyunk benne, hogy a czestochowai helyszínválasztás megfelel majd ügyfeleink igényeinek. Jelentős támogatást kaptunk Czestochowa városától, a katowicei Különleges Gazdasági Övezettől, és a lengyel kormánytól.”

A Lengyelország iránti elkötelezettség további bizonyítékaként a Guardian Glass meglévő czestochowai síküveg gyárában 2018 elején felújításokat végez majd el, egyúttal növelve a létesítmény jelenlegi kapacitását is.

„Folyamatos növekedésre számítunk Lengyelországban, és a szomszédos országokban egyaránt. A két üzem szomszédsága egy olyan versenyképes és hatékony struktúrát eredményez, amely üvegtermékek széles választékának leszállítására lesz képes, és hozzájárul ahhoz, hogy regionális ügyfeleink számára hosszú távú értéket teremtsünk” – nyilatkozta Guus Boekhoudt, a Guardian Glass európai alelnöke.

A Guardian Glass a czestochowai üzem mellett tíz európai síküveggyárat üzemeltet, a többi között a magyarországi Orosházán, a németországi Thailheimben, illetve az oroszországi Rjazanban és Rosztovban is.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV
instagram.com/guardianglasseurope

Notes for Editors


A Guardian Glass-ról
A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. Világszerte üzemelő 25 síküveggyárának köszönhetően a Guardian Glass kiválóan teljesítő üvegtermékei külső (kereskedelmi és lakossági környezetekhez) és belső építészeti megoldásokhoz, valamint közlekedéshez és technikai termékekhez egyaránt alkalmasak. A Guardian üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Tudomány és Technikai Központ a lehető legfejlettebb technológia segítségével folyamatosan új üvegtermékek és megoldások létrehozásán dolgozik, hogy az ügyfelei megláthassák, ami lehetséges™. Látogassa meg a guardianglass.com weboldalt.

A Guardian Industries Corp. vállalatról:
A Guardian Industries egy Auburn Hills-i, Michigan állambeli székhellyel rendelkező globális vállalat, amely körülbelül 17.000 munkavállalót foglalkoztat, és Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában egyaránt rendelkezik telephelyekkel. A Guardian sokszínű vállalatcsoportja magas minőségű síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek gyártásával foglalkozik; minőségi krómozott és festett műanyag alkatrészeket állít elő az autóipar és a kereskedelmi haszonjárműipar számára; valamint speciális építőanyagokat forgalmaz. A Guardian víziója az, hogy a folyamatos innováció révén értéket teremtsen az ügyfelei és a társadalom számára, kevesebb nyersanyag-felhasználás mellett. A Guardian a Koch Industries Incorporated teljes tulajdonú leányvállalata. Látogassa meg a www.guardian.com weboldalt.

Related images

A Guardian Glass új síküveg és bevonatos üveggyárát a vállalat már meglévő lengyelországi üzemének szomszédságában tervezi felépíteni, Czestochowában. (Fényképek Guardian Industries Corp., GRDPR144)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from