Guardian

Zonwerend glas geeft architecten de ruimte om te spelen met kleur en weerspiegeling bij de BNL-BNP Paribas-hoofdzetel in Rome

Bertrange, Luxemburg, 17 juli 2017 – Het gebouw van de hoofdzetel van de BNL-BNP Paribas Group is een prachtvoorbeeld van de succesvolle combinatie van innovatief architecturaal ontwerp met optimaal comfort en welzijn voor de gebruikers van het gebouw. Het project onderscheidt zich ook door het hoge engagement inzake ecologie en duurzaamheid, met een verminderd energieverbruik in vergelijking met traditionele gebouwen , waardoor het een klasse A- en LEED Gold-certificatie zal verwerven.

Het 12 verdiepingen tellende gebouw (met nog eens vier ondergrondse niveaus) van de hand van het Italiaanse bedrijf 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures, is zo ontworpen dat het opgaat in de omliggende stedelijke omgeving. Dankzij het slimme gebruik van het structurele gelijmde glas oogt het gebouw aantrekkelijk, doordat het zijn omgeving aan alle zijden weerspiegelt en het uiterlijk van het gebouw al naargelang het tijdstip van de dag en de weersomstandigheden wijzigt.

De beglazing tovert het gebouw om tot een spiegelende structuur, waarvan het uiterlijk continu wijzigt door de weerspiegelingen van de lucht en de stadslichten, dit alles zonder dat men het gebouw zou ervaren als een obstructie voor het vrije zicht. De esthetiek zorgt ook voor een perfecte overgang tussen het Tiburtina Station en de omliggende woonwijken.

Alfonso Femia, stichtend partner, voorzitter en CEO van 5+1AA, en project manager voor het project, verwoordt het als volgt: “Door de dynamische, weerspiegelende kleuren zoekt het glas van het gebouw zijn eigen dialoog met de omgeving en met de lichten van Rome. Zowel 's nachts als overdag biedt het glas unieke, altijd weer wijzigende lichtspiegelingen, kleuren en transparanties.”

Voor het structurele gelijmde glas leverde Guardian Glass vijf verschillende producten uit zijn SunGuard®-gamma zonwerend glas – SunGuard Solar Silver 10, SunGuard Solar Silver 20, SunGuard Solar Neutral 67, SunGuard HP 35/26, SunGuard HP Silver 43/31 – vier hiervan met een zilveren aspect, het vijfde met een meer neutraal uiterlijk. Al deze gecoate glasproducten bieden een verschillende mate aan lichttransmissie en externe weerspiegeling om te beantwoorden aan de precieze vereisten van de architect. Voor meer informatie over Guardian SunGuard glas, bezoek www.sunguardglass.com.

Guardian Glass is een toonaangevende bedrijfsunit binnen Guardian Industries Corp. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardianglass.com.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV
instagram.com/guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Industries Corp.:

Guardian Industries is gevestigd in Auburn Hills, Michigan en is een gediversifieerde, wereldwijd actieve onderneming met als visie het creëren van waarde voor haar klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian, haar dochterondernemingen en filialen stellen 17 000 mensen tewerk en baten vestigingen uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Guardian Glass is een internationaal toonaangevende fabrikant van vlakglas, gecoate en bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen, als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde hoogwaardige coatings op plastic voor de automobiel- en vrachtautobranche, en het bedrijf levert oplossingen voor een grotere duurzaamheid van het oppervlak, integriteit van de constructie, functionaliteit, efficiëntie van voertuigen en flexibele designs. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from