Guardian

BNL-BNP Paribas bank, Róma: Az épület naphővédő üvegek révén az építészek szabadon játszhatnak a színekkel és tükröződésekkel

Bertrange, Luxembourg, 2017. július 17. – A BNL-BNP Paribas Group bankközpontja kiváló példája annak, hogy hogyan lehet az innovatív építészeti dizájnt az épületben tartózkodók optimális kényelmével és jó közérzetével kombinálni.

A hagyományos épületekhez képest a projekt a környezeti fenntarthatóság terén vállalt magas szintű elkötelezettségével is kitűnik és csökkentett energiafelhasználása révén elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat.

Az olasz 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo által tervezett 12 emeletes épületet (négy további földalatti szinttel) úgy alkották meg, hogy szerves részét képezze az azt körülvevő városi környezetnek. Az ötletes strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület esztétikus megjelenésű, minden oldala visszatükrözi a környezetét, és a napszaktól, valamint az időjárástól függően változik a megjelenése.

A színek és a tükröződés kombinálása a napvédelemmel
Az üvegezésnek köszönhetően az épület délibábszerű szerkezetté alakul, amelynek a megjelenése folyamatosan változik, amint visszatükrözi az eget és a város fényeit, ugyanakkor nem válik a kilátást akadályozó tényezővé. Az épület esztétikája tökéletes átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között.

Amint Alfonso Femina, alapító tag, elnök-vezérigazgató és projektvezető az 5+1AA-nál elmondta: „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép a környezetével és Róma fényeivel. Akár éjjel, akár nappal, az üveg folyamatosan gondoskodik az egyedülálló, örökké változó fény-visszatükröződésről, a színekről és az átlátszóságról.”

A strukturális üvegezéshez a Guardian Glass öt különböző terméket szállított a SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjából: a SunGuard® Solar Silver 10 üveget, a SunGuard® Solar Silver 20 üveget, a SunGuard® Solar Neutral 67-est, a SunGuard® HP 35/26 üveget, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31-est. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít, egy pedig semlegesebb megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék különböző szintű fényáteresztést és külső tükröződést nyújt, hogy megfeleljen az építész pontosan meghatározott elvárásainak. A Guardian SunGuard üvegekkel kapcsolatos további információért látogassa meg a www.sunguardglass.com oldalt.

A Guardian Glass a Guardian Industries Corp. egyik legjelentősebb üzletága. A BNL-BNP Paribas központi épületben felhasznált termékekről bővebb információt a www.guardianglass.com vagy a www.sunguardglass.com weboldalon talál.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV
instagram.com/guardianglasseurope

Notes for Editors


A Guardian Industries Corp. vállalatról:
A Guardian Industries szerteágazó termékskálával rendelkező, globális társaság. Székhelye Auburn Hills, Michigan. A társaság küldetése és célja az értékteremtés az ügyfelek és az egész társadalom számára állandó innováció révén, kevesebb erőforrás felhasználásával. Leányvállalatait és üzletágait is beleértve a Guardian 17 000 alkalmazottat foglalkoztat, és gyártólétesítményeket üzemeltet Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában. A Guardian Glass nemzetközi téren vezető helyet foglal el a kereskedelmi és lakóépületekhez, belsőépítészeti alkalmazásokhoz, szállítási és műszaki üvegfelhasználáshoz gyártott síküveg, speciális üveg és feldolgozott üvegtermékek terén. Az SRG Global a világ egyik legnagyobb, műanyagokhoz való modern, speciális bevonatokat előállító cége. A járműipar számára készülő speciális bevonatok a kezelt felületet tartósabbá teszik, javítják az anyagok szerkezeti szilárdságát, funkcionalitását, a járművek hatékonyságát, és szélesebb körű formatervezési megoldásokat tesznek lehetővé. A Guardian Building Products a speciális építőanyagok USA székhelyű forgalmazója. További információkért kérjük látogasson el a www.guardian.com oldalra.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from