EMG

EMG’s Steps for Schools-campagne zamelt € 7.500,- in voor een school in Sierra Leone

240 mensen uit 21 landen namen deel om fit te worden en bij te dragen aan de bouw van een school

Bergen op Zoom, 5 november, 2013 - EMG, het toonaangevende internationale communicatiebureau, vierde vandaag de afsluiting van haar Steps for Schools-campagne, waarmee € 7.500,- euro werd ingezameld voor een nieuwe school in Gbumbeh, Sierra Leone.

De campagne, die 31 dagen duurde (van 20 september t/m 21 oktober), was opgezet om een actieve levensstijl te bevorderen en geld en bekendheid voor Schools for Salone te verwerven – en vooral om de geldinzameling voor de school in Gbumbeh een goede start te geven.

“We zijn zeer verheugd over het resultaat. 240 mensen uit 21 landen schreven zich in – van Europa tot Noord-Amerika, China, India en Brazilië. Onze teamleden benaderden hun netwerk van klanten, vrienden en familie om mee te doen,” zegt Brigitta de Vries, Partner en Account Director van EMG. “Mensen deden echt hun best om 7.500 stappen per dag te zetten om zo het campagnedoel van 230.000 stappen in 31 dagen te realiseren. Het bijdragen aan de bouw van een school was daarbij een belangrijke motivatie.”

“We zijn blij met EMG’s Steps for Schools-campagne. Er is niet alleen een aanzienlijk bedrag ingezameld dat bijdraagt aan de totale som die nodig is om de school te bouwen, maar het heeft ook geholpen om bekendheid te creëren voor onze continue inspanningen om scholen in Sierra Leone te bouwen en te onderhouden", zegt Cindy Nofziger, directeur-bestuurder van Schools for Salone. “Gbumbeh is een heel arm dorp en deze campagne heeft de bewoners hoop gegeven. We gaan verder met het inzamelen van geld, zodat we die hoop kunnen omzetten in een school.”

Schools for Salone en de basisschool Gbumbeh

Schools for Salone is een non-profit organisatie die samenwerkt met plaatselijke dorpen in Sierra Leone (West-Afrika) voor de renovatie van scholen die zijn verwoest tijdens de 10-jarige burgeroorlog, die in 2002 eindigde. Sinds 2005 heeft Schools for Salone 15 scholen en 2 bibliotheken gebouwd. De basisschool Gbumbeh is één van de scholen die nog moet worden gebouwd. Het ligt in de Selenga Chiefdom, ongeveer 22 km van Bo, de op een na grootste stad in Sierra Leone. Het dorp telt ongeveer 1.000 inwoners en de kinderen uit twee naburige dorpen gaan ook naar die school, die uit een kamer van leem met een tinnen dak bestaat. Het overvolle klaslokaal maakt het lesgeven en leren moeilijk.

De geschatte kosten voor de bouw van een school bedragen € 40.000,-.

Bekijk de video van Swari Sandi, het dorpshoofd van Gbumbeh.

Bekijk de video van Dhr. Don Mooers Jr., president-directeur van Schools for Salone.

Lezersvragen

EMG
Lelyweg 6
4612 PS Bergen op Zoom
Netherlands
+31 164 317 000
emg@​emg-pr.com
www.emg-pr.com
@EMGpr
linkedin.com/company/emg-pr
facebook.com/emg.pr

Opmerkingen voor de redactie


Over EMG

EMG is een toonaangevend internationaal marketing-communicatie- & mediarelaties-adviesbureau met een sterke focus op industriële B2B. Met als missie het leveren van effectieve bedrijfscommunicatie aan haar cliënten die zich vooral bevinden in de materialen-, bouw-, chemische, verpakkings-, technologie, energie en life sciences-markt, heeft EMG haar bedrijf gebaseerd op het ontwikkelen van geïntegreerde marketingcommuncatieprogramma’s voor internationale organisaties.

EMG werd in 1991 opgericht en heeft kantoren in Nederland, China en Singapore. EMG biedt ondersteuning bij internationale communicatie aan cliënten zoals Belden, Clariant, DSM, GE, Moog and Avery Dennison.

EMG is medeoprichter van het samenwerkingsverband Eurocom Worldwide en van EMG Asiacom, het regionale netwerk van B2B-specialisten, die plaatselijke PR- en communicatie-expertise voor kernmarkten bieden, zoals China, Singapore, India, Japan, Korea en Australië. Bezoek voor meer informatie www.emg-pr.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+.

Related images

 

Editorial enquiries

Brigitta de VriesBrigitta de Vries
EMG

+31 164 317 020
bdevries@​emg-pr.com
@bdevries
brigittadevries

 

Also available in

 

Share

 

More news from