DuPont Mobility & Materials

DuPont sätter nya standarder för funktionell hållbarhet med Hytrel® ECO B

De senaste Hytrel®-klasserna baseras på biomassabalans, och kan ersätta befintliga material utan att produkter behöver certifieras på nytt eller omkonstrueras. 

GENÈVE, Schweiz. 15 juni 2022 – I dag presenterade DuPont Mobility & Materials nya Hytrel® ECO B, en serie med biobaserade termoplastiska TPC-ET-elastomerer. Hytrel® ECO B-klasserna har utvecklats för att hjälpa kunderna att förbättra sina produkters miljöpåverkan, och ger prestanda som motsvarar dem som tillverkas av fossila råvaror, men med en andel biomassa på upp till 72 viktprocent. Utrustningstillverkarna får därmed de bearbetningsmässiga fördelarna och mekaniska egenskaperna hos Hytrel®, men med en lägre miljöpåverkan och utan att behöva certifiera processen på nytt.

Csaba Holop, global business director på Hytrel® säger: ”I och med lanseringen av Hytrel ECO B kan vi förse våra kunder med en serie ersättningslösningar som kan tas i bruk direkt, och som omedelbart kan minska miljöpåverkan från deras produkter.”

DuPont producerar Hytrel® ECO B med hjälp av en metod som baseras på biomassabalans, och som certifierats enligt standarden ISCC+ (International Sustainability & Carbon Certification). Detta förfarande blir allt vanligare i värdekedjan för plast, eftersom det är kostnadseffektivt, samtidigt som det gynnar miljön. Den använder andra generationens biomassa (biorester/avfall), som inte konkurrerar med livsmedels- och foderresurser och inte leder till förändrad markanvändning. Den ökar också hanteringsflexibiliteten genom värdekedjan, med samma eller högre nytta för miljön, och möjliggör därmed omställningen till en mer cirkulär ekonomi.

Tillverkare som försöker minska sina produkters miljöpåverkan, men ändå kräver högpresterande material för sina produkter, finner en närmast perfekt balans i Hytrel® ECO B. Denna nya, hållbara lösning uppfyller behoven hos tillverkare inom såväl konsument-, sport-, hemelektronikindustrin som möbelindustrin. Det är också ett hållbart alternativ för bilindustrin, som redan använder sig av konventionella Hytrel®-klasser för att tillverka hylsor för drivknutar (CVJ).

Som termoplastisk TPC-ET-elastomer överträffar Hytrel® andra termoplastiska elastomerer (TPE) vad gäller förmågan att matcha styrkan hos gummi, men bibehåller ändå den flexibilitet och estetik som förväntas av en TPE. Andra TPE-typer är också mjuka och flexibla, men är sällan lika hållbara och starka som Hytrel®. Med Hytrel® ECO B finns denna unika blandning av egenskaper nu tillgänglig i en serie material med betydligt förbättrade miljöklasser.

”Lanseringen av Hytrel ECO B är ett stort steg framåt och uppfyller kraven från många av våra kunder, inom många branscher”, förklarar Steffi Götzel, global sustainability leader för DuPont Mobility & Materials. ”Och det är bara det första av flera steg. Kunderna kan förvänta sig fler nya hållbara materiallösningar från oss inom den närmaste framtiden.”

Hyrtel® standardklass

Hyrtel® ECO-B

Hyrtel® 3078

Hyrtel® ECO 3078B

Hyrtel® 4056

Hyrtel® ECO 4056B

Hyrtel® 4039

(High Flow Hytrel® 4069)

Hyrtel® ECO 4039B

Hyrtel® 4069

Hyrtel® ECO 4069B

Hyrtel® 5556

Hyrtel® ECO 5556B

Hyrtel® 6356

Hyrtel® ECO 6356B

 

Egenskaperna hos Hytrel® ECO B är identiska med Hytrel® standardklass.
Ingen övergångsutvärdering behövs efter att Hytrel® standardklass har specificerats.

Liksom alla Hytrel®-klasser, erbjuder denna nya serie med miljövänliga materiallösningar samma hållbarhet och styrka, kombinerat med otrolig flexibilitet. Dessa material förblir flexibla även vid extrem kyla och bibehåller egenskaperna även vid extrem värme. Eftersom de är kemikaliebeständiga kan de övergjutas på många styva termoplaster. Slutligen gör den exceptionella smältstabiliteten att bearbetningsföretagen effektivt kan återvinna överblivet material.

DuPont Mobility & Materials kommer att visa Hytrel® ECO B och andra banbrytande lösningar och tekniska innovationer i sal 6, monter C43 på den kommande K 2022, världens ledande mässa för plast- och gummiindustrin. Detta internationella evenemang, som hålls en gång vart tredje år, äger rum den 19–26 oktober i Düsseldorf, Tyskland.

DuPont™, den ovala DuPont-logotypen samt alla varumärken och servicemärken betecknade med ™, SM eller ® ägs av dotterbolag till DuPont de Nemours, Inc. såvida inget annat anges.

Reader Enquiries

DuPont Mobility & Materials
DuPont de Nemours (Deutschland) GmbH
Hugenottenallee 175
63263 Neu-Isenburg
Germany

Matthew.Defosse@​DuPont.com

@Dupont_Mobility

dupont-mobility

channel/UCMm5inffQ6Vo_2fR3w6ohUw

dupont.com/mobility-materials


Notes for Editors

Om DuPont Mobility & Materials  

DuPont Mobility & Materials (M&M) levererar ett brett utbud av teknikbaserade produkter och lösningar till bil-, elektronik-, industri-, konsument-, medicin-, solcells- och telekommarknaderna. DuPont M&M samarbetar med kunder för att främja innovation genom att utnyttja sin expertis och kunskap inom polymer- och materialvetenskap. DuPont M&M arbetar med kunder genom hela värdekedjan, för att möjliggöra materialsystemlösningar för krävande tillämpningar och miljöer. Mer information om DuPont Mobility & Materials finns på www.dupont.com/mobility.

Om DuPont

DuPont (NYSE: DD) är en global innovationsledare med teknikbaserade material och lösningar, som bidrar till att förändra industrier och vardagsliv. Våra anställda använder sig av mångsidig vetenskap och expertis för att hjälpa kunderna att utveckla sina bästa idéer och leverera viktiga innovationer på viktiga marknader som elektronik, transport, anläggningsindustri, vatten, sjukvård och arbetsmiljösäkerhet. Mer information om företaget, dess verksamheter och lösningar finns på www.dupont.com. Investerare hittar information under avsnittet Investerarrelationer på investors.dupont.com.

Related images

De senaste Hytrel®-klasserna baseras på biomassabalans, och kan ersätta befintliga material utan att produkter behöver certifieras på nytt eller omkonstrueras.

 

Editorial enquiries

Matt DefosseMatt Defosse
DuPont Mobility & Materials

+49 162 536 9078

Matthew.Defosse@​DuPont.com

Michelle ManiscalcoMichelle Maniscalco
Howe Marketing Group

+1 216 230 6371

michelle@​b2bcontentcure.com

 

 

Share