DuPont Mobility & Materials

DuPont stelt nieuwe normen voor functionele duurzaamheid met Hytrel® ECO B

Op basis van een biomassabalansbenadering zijn deze nieuwste Hytrel®-kwaliteiten echte één-op-één-vervangingen, zonder dat producten opnieuw hoeven te worden gekwalificeerd of omgevormd. 

GENÈVE, Zwitserland. 15 juni 2022 – Vandaag onthulde DuPont Mobility & Materials nieuwe Hytrel® ECO B, een reeks biogebaseerde TPC-ET thermoplastische elastomeren. Hytrel® ECO B-kwaliteiten zijn ontwikkeld om klanten te helpen de ecologische voetafdruk van hun producten te verbeteren en leveren prestaties die gelijkwaardig zijn aan die van fossiele grondstoffen, maar met een biomassagehalte tot 72% in gewicht. Hierdoor profiteren OEM's van de verwerkingsvoordelen en mechanische eigenschappen van Hytrel®, maar met een lagere impact op het milieu en zonder herkwalificatie van de verwerking.

Csaba Holop, directeur wereldwijde activiteiten, Hytrel®, merkte op: "Met de lancering van Hytrel ECO B kunnen we onze klanten een reeks echte één-op-één-oplossingen bieden waarmee ze onmiddellijk de ecologische voetafdruk van hun producten kunnen verminderen."

DuPont produceert Hytrel® ECO B met behulp van een biomassabalansbenadering die is gecertificeerd door de ISCC+-norm (International Sustainability & Carbon Certification [Internationale duurzaamheids- en koolstofcertificering]). Deze aanpak wordt steeds vaker toegepast door de kunststofwaardeketen omdat deze kostenefficiënt is en nog steeds het milieu ten goede komt. Het maakt gebruik van biomassa van de tweede generatie (bioresidu/-afval) die niet concurreert met voedsel-/voederbronnen en niet leidt tot verandering in landgebruik. Het verhoogt ook de flexibiliteit om door de waardeketen heen te beheren met hetzelfde of een hoger voordeel voor het milieu, waardoor de overgang naar een meer circulaire economie mogelijk wordt.

Fabrikanten die de impact van hun aanbod op het milieu willen verminderen, maar toch hoogwaardige materialen voor hun producten nodig hebben, vinden een bijna perfecte balans in Hytrel® ECO B. Deze nieuwe, duurzame oplossing voldoet aan de behoeften van fabrikanten in de consumenten-, sportartikelen-, consumentenelektronica- en meubelindustrie. Het is ook een duurzame optie voor de auto-industrie, die al vertrouwt op conventionele Hytrel®-kwaliteiten om CVJ-laarzen te produceren.

Hytrel® gaat als TPC-ET thermoplastisch elastomeer verder dan andere TPE's in zijn vermogen om de sterkte van rubber te evenaren, maar behoudt toch de flexibiliteit en esthetiek die van een TPE worden verwacht. Andere soorten TPE zijn ook zacht en flexibel, maar zelden zijn ze zo duurzaam en sterk als Hytrel®. Met Hytrel® ECO B is deze unieke mix van eigenschappen nu verkrijgbaar in een reeks aanzienlijk duurzamere kwaliteiten.

"De lancering van Hytrel ECO B is een grote stap vooruit en voldoet aan de vereisten van veel van onze klanten, in veel sectoren", legde Steffi Götzel, leider op het gebied van wereldwijde duurzaamheid voor DuPont Mobility & Materials, uit. "En het is de eerste stap van meerdere. Klanten kunnen op korte termijn meer nieuwe duurzame materiaaloplossingen van ons verwachten."

Hyrtel® standaard kwaliteit

Hyrtel® ECO B

Hyrtel® 3078

Hyrtel® ECO 3078B

Hyrtel® 4056

Hyrtel® ECO 4056B

Hyrtel® 4039

(High Flow Hytrel® 4069)

Hyrtel® ECO 4039B

Hyrtel® 4069

Hyrtel® ECO 4069B

Hyrtel® 5556

Hyrtel® ECO 5556B

Hyrtel® 6356

Hyrtel® ECO 6356B

 

De eigenschappen van Hytrel® ECO B zijn identiek aan die van Hytrel®-standaardkwaliteiten.
Er is geen overgangsevaluatie nodig nadat Hytrel®-standaardkwaliteiten zijn gespecificeerd.

Zoals alle Hytrel®-kwaliteiten biedt dit nieuwe assortiment duurzame materiaaloplossingen dezelfde duurzaamheid en sterkte, in combinatie met ongelooflijke flexibiliteit. Deze materialen blijven flexibel, zelfs bij extreme kou. Ook behouden ze hun eigenschappen, zelfs bij extreme hitte. Ze zijn chemisch bestendig en kunnen over veel harde thermoplasten worden gegoten. Tot slot stelt uitzonderlijke smeltstabiliteit verwerkers in staat om het afval efficiënt te recyclen.

DuPont Mobility & Materials presenteert het Hytrel® ECO B en andere geavanceerde oplossingen en technologische innovaties in hal 6, stand C43 op de komende K 2022, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de kunststoffen- en rubberindustrie. Dit internationale evenement, dat eens in de drie jaar wordt gehouden, vindt plaats van 19 tot 26 oktober in Düsseldorf, Duitsland.

DuPont™, het DuPont Oval-logo en alle handelsmerken en servicemerken die worden aangeduid met ™, SM of ® zijn eigendom van gelieerde ondernemingen van DuPont de Nemours, Inc., tenzij anders vermeld.

Lezersvragen

DuPont Mobility & Materials
DuPont de Nemours (Deutschland) GmbH
Hugenottenallee 175
63263 Neu-Isenburg
Germany

Matthew.Defosse@​DuPont.com

@Dupont_Mobility

dupont-mobility

channel/UCMm5inffQ6Vo_2fR3w6ohUw

dupont.com/mobility-materials


Opmerkingen voor de redactie

Over DuPont Mobility & Materials  

DuPont Mobility & Materials (M&M) levert een breed scala aan op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor de auto-, elektronica-, industriële, consumenten-, medische, fotovoltaïsche en telecommarkten. DuPont M&M werkt samen met klanten om innovatie te stimuleren door gebruik te maken van zijn expertise en kennis in polymeer- en materiaalwetenschap. DuPont M&M werkt samen met klanten in de hele waardeketen om materiaalsysteemoplossingen mogelijk te maken voor veeleisende toepassingen en omgevingen. Ga voor meer informatie over DuPont Mobility & Materials naar www.dupont.com/mobility.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) is een wereldwijde innovatieleider met op technologie gebaseerde materialen en oplossingen die helpen bij het transformeren van industrieën en het dagelijks leven. Onze werknemers passen diverse wetenschap en expertise toe om klanten te helpen hun beste ideeën te ontwikkelen en essentiële innovaties te leveren in belangrijke markten, waaronder elektronica, transport, bouw, water, gezondheidszorg en veiligheid van arbeiders. Meer informatie over het bedrijf, zijn activiteiten en oplossingen is te vinden op www.dupont.com. Beleggers hebben toegang tot informatie die is opgenomen in het gedeelte Beleggersrelaties van de website op investors.dupont.com.

Related images

Op basis van een biomassabalansbenadering zijn deze nieuwste Hytrel®-kwaliteiten echte één-op-één-vervangingen, zonder dat producten opnieuw hoeven te worden gekwalificeerd of omgevormd.

 

Editorial enquiries

Matt DefosseMatt Defosse
DuPont Mobility & Materials

+49 162 536 9078

Matthew.Defosse@​DuPont.com

Michelle ManiscalcoMichelle Maniscalco
Howe Marketing Group

+1 216 230 6371

michelle@​b2bcontentcure.com

 

 

Share