DuPont Mobility & Materials

Nieuw recyclebaar Hytrel®-schuim van DuPont verbetert de veerkracht, elimineert VOC's

Superkritiek vloeibaar (Supercritical fluid, SCF)-schuim toegepast op Hytrel® creëert een nieuw gesloten celschuim met een lagere impact op het milieu, verbeterde prestaties en meer ontwerpvrijheid.

GENÈVE, Zwitserland. 15 juni 2022 – DuPont Mobility & Materials kondigde vandaag de commerciële beschikbaarheid aan van nieuw Hytrel®-schuim met gesloten cel dat is gemaakt via een superkritiek vloeibaar (supercritical fluid, SCF)-schuimproces. Dit volledig recyclebare materiaal is het eerste schuimproduct in de Hytrel®-productfamilie. Het vermindert niet alleen de impact op het milieu, maar heeft ook tot 15% grotere veerkracht en 20% minder gewicht dan thermoplastisch urethaan (TPU, E-TPU)-, polyurethaan (PU)- en ethyleenvinylacetaat (EVA)-schuimen.

Hoewel een breed scala aan toepassingen kan profiteren van de grotere schokabsorptie en duurzaamheid van het nieuwe Hytrel®-schuim, wordt verwacht dat fabrikanten van schoeisel, sportartikelen, consumptiegoederen, meubilair en draad- en kabelmantels de nieuwe oplossing al in een vroeg stadium zullen toepassen.

“Het is geen geheim dat merkeigenaren zoals Newton Running Company op zoek zijn naar duurzamere materialen en productiemethoden om klimaatverandering tegen te gaan”, merkt Hilary Wang, marktmanager bij DuPont Mobility & Materials, op. Deze bedrijven zijn ook actief op zoek naar een duurzamer proces dan chemisch schuimen, dat nu onder wettelijke beperkingen valt in verschillende landen, waaronder verschillende landen binnen EMEA.

In tegenstelling tot schuimmaterialen die afhankelijk zijn van chemische schuimmiddelen, wordt het nieuwe Hytrel®-schuim geproduceerd met behulp van CO2- en N2-gassen, die worden aangetroffen in het beproefde, bewezen SCF-proces. Dit biedt drie voordelen:

  • Er blijven geen chemicaliën achter in de eindproducten
  • Er worden geen VOC's uitgestoten, het aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential, GWP) wordt hierdoor verminderd
  • Er zijn geen geuren of allergenen aanwezig en het resulterende schuim is geschikt voor contact met de huid

Aanvullende fundamentele eigenschappen van Hytrel®-schuim zijn:

  • 15% grotere veerkracht dan TPU (tot 80% veerkracht versus 65% voor TPU-schuim)
  • Dichtheid van 0,10-0,16 g/cm3 (20% lichter dan EVA en duurzamer)
  • Hardheid 30-45 Shore C (10 punten hoger dan uitgebreide TPU)

DuPont Mobility & Materials presenteert het nieuwe Hytrel®-schuim en andere geavanceerde oplossingen en technologische innovaties in hal 6, stand C43 op de komende K 2022, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de kunststoffen- en rubberindustrie. Dit internationale evenement, dat eens in de drie jaar wordt gehouden, vindt plaats van 19 tot 26 oktober in Düsseldorf, Duitsland.

DuPont™, het DuPont Oval-logo en alle handelsmerken en servicemerken die worden aangeduid met ™, SM of ® zijn eigendom van gelieerde ondernemingen van DuPont de Nemours, Inc., tenzij anders vermeld.

Lezersvragen

DuPont Mobility & Materials
DuPont de Nemours (Deutschland) GmbH
Hugenottenallee 175
63263 Neu-Isenburg
Germany

Matthew.Defosse@​DuPont.com

@Dupont_Mobility

dupont-mobility

channel/UCMm5inffQ6Vo_2fR3w6ohUw

dupont.com/mobility-materials


Opmerkingen voor de redactie

Over DuPont Mobility & Materials  

DuPont Mobility & Materials (M&M) levert een breed scala aan op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor de auto-, elektronica-, industriële, consumenten-, medische, fotovoltaïsche en telecommarkten. DuPont M&M werkt samen met klanten om innovatie te stimuleren door gebruik te maken van zijn expertise en kennis in polymeer- en materiaalwetenschap. DuPont M&M werkt samen met klanten in de hele waardeketen om materiaalsysteemoplossingen mogelijk te maken voor veeleisende toepassingen en omgevingen. Ga voor meer informatie over DuPont Mobility & Materials naar www.dupont.com/mobility.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) is een wereldwijde innovatieleider met op technologie gebaseerde materialen en oplossingen die helpen bij het transformeren van industrieën en het dagelijks leven. Onze werknemers passen diverse wetenschap en expertise toe om klanten te helpen hun beste ideeën te ontwikkelen en essentiële innovaties te leveren in belangrijke markten, waaronder elektronica, transport, bouw, water, gezondheidszorg en veiligheid van arbeiders. Meer informatie over het bedrijf, zijn activiteiten en oplossingen is te vinden op www.dupont.com. Beleggers hebben toegang tot informatie die is opgenomen in het gedeelte Beleggersrelaties van de website op investors.dupont.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Matt DefosseMatt Defosse
DuPont Mobility & Materials

+49 162 536 9078

Matthew.Defosse@​DuPont.com

Michelle ManiscalcoMichelle Maniscalco
Howe Marketing Group

+1 216 230 6371

michelle@​b2bcontentcure.com

 

 

Share