DuPont Mobility & Materials

DuPont rationaliserar övergjutning av strömskena för högspänningskomponenter till hybridfordon med en material-, process- och servicelösning

En kombination av Zytel® HTN, bearbetningssupport och teknisk expertis ökar prestandan hos vanliga strömskenor samtidigt som produktionen förenklas.

GENÈVE, Schweiz. 15 juni 2022 – DuPont Mobility & Materials bryter ny mark för tillverkare av hybridfordonskomponenter med en kombinerad materialprocess- och servicelösning för övergjutning av strömskenor med Zytel® HTN-material. Strömskenor gör ett riktigt hästjobb och är nödvändiga för att distribuera ström i batterier, motorer och strömelektronik i hybridfordon.

Strömskenor i laminerad metall finns i praktiskt taget alla hybridfordonssystem. De överför elektrisk energi från kraftfulla batterier till växelriktare, så att den kan omvandlas till växelström som motorn kan använda. Med rätt material kan en strömskena förbättra batteriets värmehanterings- och strömfördelningssystem. Den måste dock isoleras ordentligt om batteriet överhettas, ett tillstånd som kallas termisk rusning.

Giacomo Parisi, Marketing Ddirector för elektrifiering av fordon på DuPont, förklarar: ”Även om de är små, så är strömskenekomponenterna många, och dessutom avgörande för effektiviteten och hållbarheten hos batterier, motorer och strömelektronik i hybridfordon. Vårt mål är att tillhandahålla bästa möjliga material för tillämpningen, tillsammans med hjälp avseende konstruktion och övergjutning av strömskenor, för att hjälpa kunderna att uppnå sina resultat- och produktionsmål.”

Strömskenor i hybridfordonsbatterier måste uppfylla flera krav, inklusive:

  • motstånd mot termisk rusning utan förlust av funktion
  • certifiering genom krävande test av cyklisk värmebelastning och elektricitet
  • effektiv produktion för att minska tillverkningstiden och -kostnaden
  • stabil orange färg för att indikera hög spänning, även efter långvarig exponering för höga temperaturer.

Med hjälp av en mängd produktionsutrustning, labbtester och tekniska funktioner på dessa anläggningar har företaget finjusterat en övergjutningsprocess för strömskenor, som innehåller Zytel® HTN-material, tillsammans med robust teknisk support och bearbetningsstöd. Med hjälp av sofistikerade analysverktyg samarbetar DuPont med sina kunder för att finjustera processen och formgivningen, vilket minskar tillverkningstiden och -kostnaden samtidigt som alla prestanda- och säkerhetsstandarder bibehålls.

Zytel® HTN har funnits vara en elegant materiallösning på detta område. Exempelvis kräver säkerhetsstandarder att strömskenor bibehåller en stabil orange färg som indikerar hög spänning, även efter upprepad exponering för hög värme. Accelererade åldringstester av Zytel® HTN visar inga märkbara färgändringar ens vid 130 °C. Materialet bidrar även med isolerande egenskaper för säkrare termisk rusning, och det övergjuts lätt på aluminium eller koppar, de vanligaste strömskenemetallerna.

Dessutom står isoleringsmaterialet Zytel® HTN för strömskenor emot flera termochockcykler (vanligtvis 1 000 cykler) vid de temperaturer (-40 °C till 150 °C) som normalt krävs för motor- och kraftelektroniktillämpningar. Detta innebär att materialet undviker sprickor efter att ha övergjutits på metalledare. Dessutom har materialet utmärkt kemisk beständighet mot de vätskor som används för värmehantering samt ett högt jämförelseindex (CTI) vid förhöjda temperaturer.

DuPont Mobility & Materials kommer att visa upp framsteg inom övergjutning av strömskenor och andra banbrytande lösningar och tekniska innovationer i sal 6, monter C43 på den kommande K 2022. Detta internationella evenemang, som hålls vart tredje år och anses vara världens ledande mässa för plast- och gummiindustrin, äger rum den 19–26 oktober i Düsseldorf, Tyskland.

DuPont™, den ovala DuPont-logotypen samt alla varumärken och servicemärken betecknade med ™, SM eller ® ägs av dotterbolag till DuPont de Nemours, Inc. såvida inget annat anges.

Reader Enquiries

DuPont Mobility & Materials
DuPont de Nemours (Deutschland) GmbH
Hugenottenallee 175
63263 Neu-Isenburg
Germany

Matthew.Defosse@​DuPont.com

@Dupont_Mobility

dupont-mobility

channel/UCMm5inffQ6Vo_2fR3w6ohUw

dupont.com/mobility-materials


Notes for Editors

Om DuPont Mobility & Materials  

DuPont Mobility & Materials (M&M) levererar ett brett utbud av teknikbaserade produkter och lösningar till bil-, elektronik-, industri-, konsument-, medicin-, solcells- och telekommarknaderna. DuPont M&M samarbetar med kunder för att främja innovation genom att utnyttja sin expertis och kunskap inom polymer- och materialvetenskap. DuPont M&M arbetar med kunder genom hela värdekedjan för att möjliggöra materialsystemlösningar för krävande tillämpningar och miljöer. Mer information om DuPont Mobility & Materials finns på www.dupont.com/mobility.

Om DuPont

DuPont (NYSE: DD) är en global innovationsledare med teknikbaserade material och lösningar, som bidrar till att förändra industrier och vardagsliv. Våra anställda använder sig av mångsidig vetenskap och expertis för att hjälpa kunderna att utveckla sina bästa idéer och leverera viktiga innovationer på viktiga marknader som elektronik, transport, anläggningsindustri, vatten, sjukvård och arbetsmiljösäkerhet. Mer information om företaget, dess verksamheter och lösningar finns på www.dupont.com. Investerare hittar information under avsnittet Investerarrelationer på investors.dupont.com.

Related images

En kombination av Zytel® HTN, bearbetningssupport och teknisk expertis ökar prestandan hos vanliga strömskenor samtidigt som produktionen förenklas.

 

Editorial enquiries

Matt DefosseMatt Defosse
DuPont Mobility & Materials

+49 162 536 9078

Matthew.Defosse@​DuPont.com

Michelle ManiscalcoMichelle Maniscalco
Howe Marketing Group

+1 216 230 6371

michelle@​b2bcontentcure.com

 

 

Share