DuPont Mobility & Materials

DuPont stroomlijnt het overgieten van spanningsrails voor xEV-hoogspanningscomponenten met materiaal-verwerking-service-oplossing

Een combinatie van Zytel® HTN, verwerkingsondersteuning en technische expertise verhoogt de prestaties van alomtegenwoordige spanningsrails en vereenvoudigt de productie hiervan.

GENÈVE, Zwitserland. 15 juni 2022 – DuPont Mobility & Materials is baanbrekend voor fabrikanten van xEV-componenten met een gecombineerde materiaal-verwerking-service-oplossing voor het overgieten van spanningsrails met Zytel® HTN-materiaal. Spanningsrails zijn een onderdeel van het werkpaard dat essentieel is voor het verdelen van stroom in xEV-accu's, motoren en vermogenselektronica.

Gelamineerde metalen spanningsrails zijn te vinden in vrijwel elk xEV-systeem. Ze dragen elektrische energie over van accupacks met hoog vermogen naar omvormers, zodat deze kan worden omgezet in wisselstroom die de motor kan gebruiken. Met de juiste materialen kan een spanningsrail het thermische beheer en de stroomverdelingssystemen van een accu verbeteren. Het moet echter voldoende geïsoleerd zijn als de accu oververhit raakt, een toestand die 'thermal runaway' wordt genoemd.

Giacomo Parisi, marketingdirecteur voor elektrificatie in de auto-industrie bij DuPont, legde uit: “Hoewel klein, zijn spanningsrailcomponenten talrijk, en ook cruciaal voor de efficiëntie en duurzaamheid van xEV-accu's, motoren en vermogenselektronica. Ons doel is om het best mogelijke materiaal voor de toepassing te leveren, samen met hulp bij het ontwerpen en overgieten van spanningsrails, om klanten te helpen de prestatie- en productiedoelen te bereiken.”

Spanningsrails in xEV-accu's moeten aan verschillende vereisten voldoen, waaronder:

  • Weerstand tegen 'thermal runaway' zonder functieverlies
  • Kwalificatie via veeleisende thermische cycli en elektrische testen
  • Efficiënte productie om productietijd en -kosten te verminderen
  • Stabiele oranje kleur om hoogspanning aan te geven, zelfs na langdurige blootstelling aan hoge temperaturen

Door gebruik te maken van een groot aantal productieapparatuur, laboratoriumtesten en technische mogelijkheden in deze faciliteiten, heeft het bedrijf een overgietproces voor spanningsrails afgestemd dat Zytel® HTN-materiaal bevat, samen met robuuste technische en verwerkingsondersteuning. Met behulp van geavanceerde computerondersteunde analysetools werkt DuPont samen met klanten om het proces en ontwerp in te voeren dat de productietijd en -kosten verlaagt, maar toch alle prestatie- en veiligheidsnormen behoud.

Zytel® HTN is op dit gebied geïdentificeerd als een elegante materiaaloplossing. De veiligheidsnormen schrijven bijvoorbeeld voor dat de spanningsrails een stabiele oranje kleur moeten hebben die een hoge spanning aangeeft, zelfs na herhaalde blootstelling aan hoge temperaturen. Versnelde verouderingstesten van Zytel® HTN tonen geen merkbare kleurveranderingen, zelfs niet bij 130 °C. Het draagt ook bij aan isolerende eigenschappen voor veiligere 'thermal runaway' en vormt zich gemakkelijk over aluminium of koper, de meest voorkomende metalen voor spanningsrails.

Bovendien zijn Zytel® HTN-isolatiematerialen voor spanningsrails bestand tegen meerdere thermische schokcycli (meestal 1.000 cycli) bij de temperaturen (-40 °C tot 150 °C) die normaal gesproken nodig zijn voor toepassingen voor motoren en vermogenselektronica. Dit betekent dat het materiaal scheuren voorkomt nadat het op metalen geleiders is gegoten. Bovendien heeft het materiaal een uitstekende chemische weerstand tegen de vloeistoffen die worden gebruikt voor thermisch beheer en een hoge vergelijkende trackingindex (comparative tracking index, CTI) bij verhoogde temperaturen.

DuPont Mobility & Materials toont bij de komende K 2022 de vooruitgang in overgieten van spanningsrails en andere geavanceerde oplossingen en technologische innovaties in hal 6, stand C43. Dit driejaarlijkse internationale evenement wordt beschouwd als 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de kunststoffen- en rubberindustrie en vindt plaats van 19 tot 26 oktober in Düsseldorf, Duitsland.

DuPont™, het DuPont Oval-logo en alle handelsmerken en servicemerken die worden aangeduid met ™, SM of ® zijn eigendom van gelieerde ondernemingen van DuPont de Nemours, Inc., tenzij anders vermeld.

Lezersvragen

DuPont Mobility & Materials
DuPont de Nemours (Deutschland) GmbH
Hugenottenallee 175
63263 Neu-Isenburg
Germany

Matthew.Defosse@​DuPont.com

@Dupont_Mobility

dupont-mobility

channel/UCMm5inffQ6Vo_2fR3w6ohUw

dupont.com/mobility-materials


Opmerkingen voor de redactie

Over DuPont Mobility & Materials  

DuPont Mobility & Materials (M&M) levert een breed scala aan op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor de auto-, elektronica-, industriële, consumenten-, medische, fotovoltaïsche en telecommarkten. DuPont M&M werkt samen met klanten om innovatie te stimuleren door gebruik te maken van zijn expertise en kennis in polymeer- en materiaalwetenschap. DuPont M&M werkt samen met klanten in de hele waardeketen om materiaalsysteemoplossingen mogelijk te maken voor veeleisende toepassingen en omgevingen. Ga voor meer informatie over DuPont Mobility & Materials naar www.dupont.com/mobility.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) is een wereldwijde innovatieleider met op technologie gebaseerde materialen en oplossingen die helpen bij het transformeren van industrieën en het dagelijks leven. Onze werknemers passen diverse wetenschap en expertise toe om klanten te helpen hun beste ideeën te ontwikkelen en essentiële innovaties te leveren in belangrijke markten, waaronder elektronica, transport, bouw, water, gezondheidszorg en veiligheid van arbeiders. Meer informatie over het bedrijf, zijn activiteiten en oplossingen is te vinden op www.dupont.com. Beleggers hebben toegang tot informatie die is opgenomen in het gedeelte Beleggersrelaties van de website op investors.dupont.com.

Related images

Een combinatie van Zytel® HTN, verwerkingsondersteuning en technische expertise verhoogt de prestaties van alomtegenwoordige spanningsrails en vereenvoudigt de productie hiervan.

 

Editorial enquiries

Matt DefosseMatt Defosse
DuPont Mobility & Materials

+49 162 536 9078

Matthew.Defosse@​DuPont.com

Michelle ManiscalcoMichelle Maniscalco
Howe Marketing Group

+1 216 230 6371

michelle@​b2bcontentcure.com

 

 

Share