Devan Chemicals

Devan Chemicals sluit zich aan bij consortium voor het recycleren van gecoat textiel en plastiek

RONSE, BELGIË – Het door de EU gefinancierde project waarbinnen Devan een belangrijke rol speelt, heeft eind februari een kick-off meeting gehouden in Brussel. Het project, geleid door het Belgische R&D centrum CENTEXBEL, bestaat uit 17 diverse, Europese partners.

De focus van het project, DECOAT genaamd, ligt op gecoat textiel en plastiek dat momenteel niet recycleerbaar is. Het doel is om nieuwe, innovatieve manieren te ontwikkelen om textiel en plastiek te recycleren en te hergebruiken.

De mogelijke oplossingen zullen gebasseerd zijn op ‘slimme’ additieven (zoals microcapsules) die door een bepaalde trigger geactiveerd worden en helpen om de gecoate lagen op te lossen. Devan’s specifieke rol bestaat in het ontwikkelen van microcapsules die hun inhoud vrijgeven na het aanbrengen van een bepaalde trigger (zoals warmte) op het einde van de levensduur van het product. De inhoud kan bijvoorbeeld iets zijn dat de verschillende lagen coatings van elkaar scheidt, zodat hergebruik of recyclage bevordert wordt.

De bedoeling van het vier jaar durende project is om afval bestaande uit gecoate materialen (zoals kledij, elektronische goederen, ...) met 75% te verminderen. Daarmee gepaard gaande wordt er ook gekeken naar een vermindering van de ecologische voetafruk van dergelijke goederen met ten minste 30%.

www.devan.net

DECOAT is funded by the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No. 814505

For more information on the project, visit www.decoat.eu

Lezersvragen

Devan Chemicals NV
Klein Frankrijkstraat 8
9600 Ronse
Belgium
+32 55 23 01 15
www.devan.net

Opmerkingen voor de redactie

Devan Chemicals is een wereldspeler op vlak van innovatieve chemische producten en processen voor textiel en ontwikkelt functionaliteiten die de performantie en bescherming van het textiel verhogen. Het hoofdkantoor bevindt zich in België en het bedrijf heeft kantoren in het VK, Portugal en de VS. Het bedrijf is opgericht in 1977 en is sterk gericht op innovatie, research & development en duurzaamheid. Devan is een toonaangevende innovator op het gebied van bescherming (brandvertragers), prestatie (geurbestrijding en vlekverwijdering), warmteregulering (faseovergangsmaterialen (PCM's) en koeltechnologieën zoals Moov&Cool®), gezondheid en welzijn (aromatherapie, R-Vital en allergenenbeheer) en vezels en garen (functionele masterbatchtechnologieën)

 

Editorial enquiries

Felix Vanassche
Devan Chemicals NV

felix.vanassche@​devan-be.com

Inka Finne
Marketing Solutions NV

+32 33 13 03 11
ifinne@​marketing-solutions.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from