DSM Engineering Materials

DSM en Fibrant reduceren CO2 voetafdruk voor Akulon® PA6 aanzienlijk met EcoLactam®

Heerlen (NL), 7 juli 2021 - Met het oog op de huidige aanscherping van de ambities op het gebied van broeikasgasemissies (BKG-emissies) in Europa, kondigen DSM en Fibrant met grote trots aan dat ze een reductie van meer dan 50% hebben bereikt in de broeikasgas-emissie van Caprolactam en dus ook van Polyamide6 zoals geproduceerd in Europa per juli 2021. De bespaarde emissie wordt geschat op ongeveer 800 miljoen kg CO2 op jaarbasis. Deze aanzienlijke reductie is bereikt door verschillende technologische verbeteringen door te voeren, waaronder een geavanceerd N2O-reductieprogramma in het Caprolactam-productieproces van Fibrant.

Vanaf juli brengt Fibrant zijn Caprolactam met een gereduceerde CO2-voetafdruk op de markt onder de handelsnaam EcoLactam®.

Paul Habets, directeur marketing en verkoop bij Fibrant: “Met trots kan ik aankondigen dat Fibrant overgaat op 100% EcoLactam®, een nieuwe generatie Caprolactam met een zeer lage CO2-voetafdruk. Dit alles is bereikt door een continue procesverbetering en een duidelijke focus op duurzaamheid. Met een nieuwe en buitengewone generatie producten reduceren we onze voetafdruk met meer dan 50% door aanzienlijke N2O-reductie en door toepassing van onze eigen HPO®- en Hydranon®-technologie, terwijl de uitstekende prestaties en kwaliteit op hetzelfde hoge niveau blijven.”

Met de introductie van EcoLactam® door Fibrant kan DSM Engineering Materials zijn bestaande Akulon® PA6-portfolio, geproduceerd in Europa, met de laagste allerbeste CO2-voetafdruk van PA6 aanbieden die wereldwijd op de markt verkrijgbaar is. Hierdoor kunnen klanten van DSM de CO2-voetafdruk van hun eigen producten reduceren en bijdragen aan de wereldwijde reducering van de BKG-emissies in de downstream-waardeketens zoals auto's, elektrische apparaten, consumentenapparatuur en voedselverpakkingen. Bovendien hebben beide bedrijven hun krachten gebundeld om de BKG-emissies nog verder te reduceren, met als doel om in 2040 al netto-nul te zijn.

Bert Havenith, directeur duurzaamheid bij DSM Engineering Materials voegt eraan toe: “We hebben een lange geschiedenis in het leveren van tastbare bewijzen van onze toewijding aan duurzaamheid. Als extra stap zijn we in staat om onze voetafdruk verder te reduceren met een massabalansbenadering van biogebaseerde grondstoffen (Akulon® B-MB) of via een gerecyclede benadering (Akulon® RePurposed, Akulon® CRC-MB). Samen met onze klanten, leveranciers en partners zijn we klaar om onze industrie vooruit te helpen, de duurzame kansen die voor ons liggen te grijpen en ons doel om een beter leven voor iedereen te creëren, te bereiken.”

Lezersvragen

DSM Engineering Materials
30 Pasir Panjang Road #13-31
Mapletree Business City
Singapore 117440
Singapore
www.dsm.com
@dsm
dsm
DSMcompany
dsmcompany

Opmerkingen voor de redactie

DSM – Bright Science. Brighter Living.™

Koninklijke DSM is een doelgericht, wereldwijd wetenschappelijk bedrijf op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven. DSM stimuleert economische welvaart, ecologische vooruitgang en sociale verbeteringen om duurzame waarde te creëren voor alle belanghebbenden. DSM levert innovatieve bedrijfsoplossingen voor menselijke voeding, diervoeding, persoonlijke verzorging en aroma, medische hulpmiddelen, groene producten en toepassingen, en nieuwe mobiliteit en connectiviteit. DSM en zijn verbonden ondernemingen realiseren met circa 23.000 werknemers een jaarlijkse netto-omzet van circa € 10 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie kunt u vinden op www.dsm.com.

Fibrant B.V.

Ons verhaal begint in 1952, toen we onze eerste fabriek voor de productie van Caprolactam in Nederland in gebruik namen. Tegenwoordig is Fibrant onderdeel van HSCC (ook wel Highsun Group China genoemd). Samen zijn we de grootste producent van caprolactam en ammoniumsulfaat ter wereld met productiefaciliteiten in Nederland (Geleen) en China (Fuzhou en Nanjing).

Vanuit ons hoofdkantoor in het chemische hart van Nederland wil Fibrant de onbetwiste marktleider zijn in caprolactam, cyclohexanon en ammoniumsulfaat. Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke drijfveren voor succes. Met onze introductie van EcoLactam®, onze nieuwste generatie producten, zijn we er trots op om de norm te stellen in caprolactam met een lage CO2-voetafdruk, biogebaseerd en circulair. Fibrant bedient via haar gewaardeerde zakenpartners het merendeel van de waardeketens, waaronder de textiel-, automobiel-, voedselverpakkings- en landbouwwaardeketens. Ze vertrouwen allemaal op de hoogwaardige en duurzame producten van Fibrant.

In Nederland heeft Fibrant een personeelsbestand met ruim 350 professionals, gevestigd op het hoofdkantoor in Urmond en de locatie Chemelot in Geleen. Fibrant staat voor ‘pure chemie’ en verwijst niet alleen naar het stellen van de maatstaf in duurzame producten en innovatie, maar ook naar de chemie tussen werknemers en zakenpartners.

Meer informatie kunt u vinden op www.fibrant52.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Jos van Haastrecht
DSM

+31 (0) 6 2096 3786
media.contacts@​dsm.com

Saskia Krombeen
EMG

+31 164 317 006
skrombeen@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from